Behawiorysta do agresywnego psa poszukiwany

Dzień dobry, poszukuję skutecznego behawiorysty z Gdańska do agresywnego sporego psa. Pies ma ok 3 lat i 43kg wagi. Generalnie jest bardzo posłuszny, zna wiele komend i bez ociągania je wykonuje. Zawsze miał jasno określone miejsce w rodzinie, czyli na najniższym szczeblu :) Nigdy nie ugryzł człowieka. Niestety od ok pół roku zaczął wykazywać bardzo agresywne zachowania w szczególności do innych samców. Daje się przywołać i zapiąć ale potem na mijance wyrywa człowieka z butów. Ostatnio nawet 2 razy próbował capnąć przechodnia który zachowywał się całkowicie normalnie. Wykastrowałem gada (znaczy psa :) ale mimo iż minęło ok 1,5mca to jest jakby gorzej. Wiem że na pełny efekt trzeba zaczekać dłużej ale na razie idzie w odwrotną stronę. Agresja, moim zdaniem to czysty terytorializm bez śladu strachu. Im pies potulniejszy tym agresja większa. Mam braki czasowe więc szukam wychowawcy któremu mógłbym powierzyć psa a tylko powiedzmy raz w tyg uczestniczyć we wspólnych zajęciach. Czy możecie mi kogoś polecić ew pewnie czytają to forum behawioryści? Nie chciałbym kogoś kto będzie mi opowiadał komunały o karmieniu przy stole, spaniu w łóżku i przepuszczaniu przez drzwi. To nie jest mój pierwszy pies.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

podpytaj 3citydog. może Rafał coś doradzi. prowadzi szkolenia i pracuje również z agresywnymi psami. ma spore doświadczenie. behewiorysta moim skromnym zdaniem, powie to co już wiesz. a jeszcze nie małą kasę sobie zażyczy. może również było by warto sprawdzić psiaka u weta, tak bardzo dokładnie, czy czasem coś mu nie dolega. czasem psiaki nie radzą sobie z bólem i wykazują w różnych sytuacjach agresją.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wykastrowanie go to najgorsze co mogliście zrobić, odcięliście mu testosteron, pewność siebie spadła a więc i reakcje pogorszyły. Ten pies potrzebuje na pewno mądrych kontaktów z innymi psami i zrozumienia jego potrzeb i problemów. Odezwij się do Pierun Dog np
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Sucha karma (46 odpowiedzi)

Hej. Mam pytanie czy znacie markę Mills Farm? Karmię moją sunię suchą karmą, do tej pory...

Psy bez smyczy mam juz dość! (246 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...