Boczniaki - przepisy

Macie jakieś fajne, sprawdzone przepisy?

Do tej pory robiłam z nich tylko "schabowe".

Kilka razy wpadły mi w ręce przepisy na "flaczki" ale nigdy ich nie robiłam.

Może znacie jakieś sałatki z tymi grzybami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Boczniaki - przepisy

Robiłam kilka razy tę sałatkę

http://miksturownik.blogspot.com/2012/11/saatka-z-boczniakami-i-ryzem.html

Zamiast ryżu dałam kaszę pęczak, była pycha :)

Teścia żona robi "flaczki" z boczniaka - uwielbiam :D taka dobra zupa dosyć ostra :D mniam!! :D

Podbijam :) Latem mamy "mięsowstręt" ;) Jakieś nowe fajne przepisy na boczniaki?

Proponuję zrobić boczniaki grillowane z cebulą, papryką i cukiniądo tego sos tzatziki np buraczków, lub sos czosnkowy. Zrób większą ilość, ponieważ następnego dnia możesz zrobić z tych grzybów i warzyw przepyszny sos do kaszy, ryżu lub ziemniaków. Grillowane warzywa i boczniaki wsypujesz do rondla i wlewasz wody, ale tylko tyle, żeby ledwie przykryły zawartość rondla. Listek laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, troszkę soli.Gotujesz ok. 15 minut. Następnie zagęszczacz sos śmietaną lub wodą z mąką. Podobnie możesz zrobić z pieczarkami lub grillowanym mięsem.

Powstanie bardzo aromatyczny gulasz. Warto spróbować
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A te grillowane to jak? Przyprawić jakoś przed położeniem na ruszt? Posmarować olejem czy coś?

Inne tematy z forum

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...