Bohemian Rhapsody

Temat dostępny też na forum: Bohemian Rhapsody
Opinie do filmu: Bohemian Rhapsody.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rewelacja! Świetny film nie tylko dla fanów zespołu.

Pozytywne zaskoczenie bo często takie pomysły przerastają realizatorów. Wiadomo że to tylko dwie godziny filmu ale ta historia o samotności wśród tłumów opowiedziana zostala bez przestojów w żwawym tempie z genialnnie zachodzącymi na siebie przejściami i oczywiście niesamowitą muzyką. W setliście na koniec wyszczegolnionych bylo co najmniej dwadzieścia kawałków więc jest czego słuchać. w imax zrobiło to piorunujące wrażenie, momentami chciałem klaskać i tupać razem z widownią na ekranie. Aktorsko też wszyscy dobrze się spisali, nie można mieć zastrzeżeń, a sam zespół Jak malowany. Freddie Mercury poza sceną chwilami nieco dziwny, ale może/widać taki był. Aż tak go nie znałem ;-) Za to na scenie jak prawdziwy. Może powinni go przyjąć do zespołu??
Polecam bo film gwarantuje dwie godziny dobrej zabawy.
popieram tę opinię 69 nie zgadzam się z tą opinią 4

Płakałam

Cudny film,gra Malika oszałamiająca.Arcydzieło,kochani idźcie

Rewelacja

nie dajcie wiary tym, co piszą głupoty, film naprawdę zapierający dech w piersiach
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 2

Świetny film!!!

Rewelacyjne kino. Wspaniała historia jednego z najlepszych zespołów wszechczasów. Ponadczasowa muzyka. Az chce się iść jeszcze raz do kina!!!! 9/10!!!!
popieram tę opinię 60 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rewelacyjna biografia

Nieczęsto zdarza się tak dobra biografia.
Merkury pokazany jako prawdziwy spadkobierca swoich wielkich przodków, dla których zwycięstwo Ahura Mazdy ( Pana Dobra) nad Arymanem (bóg uosabiający zło , kłamstwo, zniszczenie i demony) przyświecał w całym jego życiu. Zgodnie z przekazem swego ojca : " Dobre myśli, dobre słowa, dobre czyny", wcielał je w życie.
Dla bliskich był uczciwy, prostolinijny, szczery i hojny... i taki sam dla wielbicieli jego muzyki...Wielki film ..
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy z 12-latką można?

Chciałabym zabrać na seans moją 12-letnią córkę. Czy film nie zbyt ma drastycznych scen? Freddie, wiadomo, do świętych nie należał...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 13

Film nie ma drastycznych scen. Chyba, że ktoś za taką uzna pocałunek w usta dwóch mężczyzn...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byłam z synem 12 letnim, film bardzo mu się podobał. I raczej go nie zgorszył, a był świetnym punktem wyjścia do dyskusji...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niech się młody uczy, na czym polega dobra zabawa :D
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Polecam.

Tak można. Nie ma scen typu "sex orgie gejów". Byłam z córką w wieku 13lat-zachwycona była.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie możesz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

można

można oczywiście, ale lepiej trochę opowiedzieć latorośli kim był freddie mercury
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla 12-latków film może byś nie zrozumiały.Muzyka nie dla dzieci.Biografia Freddiego dla 12-latka jest mało interesująca.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Smialo mozna zabrac dzieci...posluchaja super muzyki

Rewelacja

Doskonały film . Warto było czekać tyle lat . Polecam bardzo gorąco . Fun Queen
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 0

OK

OK na 6
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

1000/100

Petarda film. Petarda. Ciary mam że aż boli. Moje dzieci zachwycone. Głowny aktor powinien oskara dostac. Coś niebywałego. Super spędzony czas w kinie. Polecam
popieram tę opinię 57 nie zgadzam się z tą opinią 0

Show must go one !

Rami Malek z ruchów to czysty Freddie ....
Film genialny !!!!
Dwa razy mozna bylo uronic łze
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rewelacja

Rewelacja !!!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

FIlm polecam

Dobrze dobrani aktorzy,muzyka..Coś pięknego.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo prawdziwy

Jeśli chcesz zobaczyć coś prawdziwego to jest właśnie ten film
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetny film rewelacja

Aktor grający główną rolę genialny !
Czytałem przed pójściem do kina złe recenzje krytyków ! Idioci jacyś albo byli na innym filmie !
Popłakałem się nawet kilka razy

Bardzo polecam film muza i film rewelacja
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak - rewelacja!

Świetnie dobrani aktorzy, a sam Rami Malek jakby wszedł w skórę Freddiego.
Scenariusz, reżyseria ścieżka dźwiekowa - po prostu brak słów. Widać, że film zrobiony z miłością no i oczywiście wielkim talentem. Myślę, że dzieło godne przedstawianego Artysty
Moja ocena nie mieści się w skali :)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wspaniały :)

Brak mi słów... wspaniały film !!!
Freddie genialny, reszta zespołu również. Muzyka wiadomo... aż się chciało wstać, tańczyć i klaskać w rytm muzyki.
Fragment koncertu z 1985 r na Wembley ... coś pięknego, wróciłam do domu i obejrzałam na YouTube ... odtworzony perfekcyjnie :):):)
PS. Idę jeszcze raz na film!
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i byłam drugi raz na filmie:)
Chyba pójdę trzeci:):)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co to za film biograficzny Queen bez Adama Lamberta!!!

j.w.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

Kogo k...wa?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ostrzegam przed nagłosnieniem

Film super! nagłosnienie w tym kinie to żenada !!! połowa filmu zniszczona ,dzwięk zciszony ,szemrany.COS koszmarnego! powinni oddac pieniadze za stracony film!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

Rewelacja

Film zrobiony bardzo dobrze, pokazuję kluczowe momenty w życiu zespołu i ludzi którzy byli wokół. Dobrze dobrana obsada, genialna scenografia i muzyka która jak wszyscy wiedzą jest genialna.
Polecam
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

+ -

Film bardzo powierzchowny, jeśli chodzi o rys postaci (reszta członków grupy Queen żyje), ale sprawnie nakręcony. Wielkim plusem jest na pewno muzyka Queen w filmie i to jest akurat dla mnie najważniejsze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bardzo dobry film

Warty obejżenia oraz zapoznania się z niektórymi szczegółami z życia zespołu queen.
Film na prawdę warty obejżenia - Polecam .
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetny

Wczorajsza podróż w przeszłość dała mi dużo radości i energii. Oczywiście było dużo łez ale cudnych takich oczyszczających. Muzyka kojaca ucho. Cudna przygoda . Gorąco polecam
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Absolutna rewelacja !!!!!!!!!!!
Asia
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uwazam ze film jak najbardziej polecany koniecznie obejrzec muza zapierajaca dech w piersiach mialam ciary przy kazdym utworze mozna miec odczucie uczestniczenia w koncercie wiado ze w 2 godz nie mozna imiescic wszystkie watki z bogatego zycia wielkiej legendy jakim byl freddi ale dobrze ze nie rozwijano tematu choroby najwazniejsza byla legenda caly zespol i ich muzyka muzyka i jeszcze raz muzyka wybiore sie jeszcze raz aby to przezyc ponownie.......

Rewelacja, super

Film wspaniały, muzyka doskonała aż chciałoby się wskoczyć do ekranu i bawić z nimi. Temat Freddiego ujęty tak subtelnie że nie zmienia głównego wątku filmu. Tak dobrego filmu nie pamiętam kiedy oglądałem. Polecam i namawiam jeżeli macie ochotę dobrze się rozerwać.

fenomenalny film

polecam wszystkim fanom Queen ! wzruszająca , nie wybielona historia Freddiego . Największe przeboje i ich historia . Razem z żoną pójdziemy jeszcze raz . Serdecznie polecam dla wszystkich lubiących dobre kino i muzykę .
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rewelacja

Polecam film wszystkim sympatykom zespolu Queen i nie tylko. Naprawdę warto można się wzruszyć.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bohemian Rhapsody

Uwielbiam muzykę Queen więc jakbym mogła nie iść na film- gorąco polecam !!!!!
Życie zespołu pokazane od zaplecza.
Muzyka w sali Dream-rewelacja przez chwilę sama poczułam jakbym była na historycznym koncercie na Wembley!!!
Rami Malek zdecydowanie wiarygodnie odwzorcował postać Freddiego Mercury'ego.
Łezka też kilka razy się zakręciła
OGÓLNIE rewelacja!!!

polecam!!!

Rewelacyjnie opowiedziane życia wielkiego artysty świetna rola Ramiego Malek!!!!

Super Film !!

Poszłam chociaż nie jestem fanem zespołu Queen, film rewelacyjny o człowieku, który w blasku fleszy i rzeszy fanów w gruncie rzeczy był samotny ... Polecam !!

warto obejrzec

szczególnie ci którzy cenia sobie tworczosc tego zespołu, film spojny nieprzekombinowany, czułam się jak na koncercie, dla mnie bomba
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rewelacja

Film przeszedł moje oczekiwania, jest wspaniały. 10.

Film rewelacyjny !!!!!! Polecam

super, super, super

świetny film, naprawdę warty obejrzenia.
Jeszcze przed pójściem do kina (po obejrzeniu zwiastunu), wiedziałam, że film będzie rewelacyjny. Moje przeczucia się potwierdziły. Super film, każdy powinien obejrzeć!
aktorzy niesamowicie oddali charakter Queen. kocham!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fantastyczny film.

Świetna gra aktorów, muzyka, która wgniata w fotel.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

rewelacja

film bardzo dobrze zrobiony , miałam ciary i łezka też sie zakreciła polecam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

rewelacja

Super, bardzo mi się podobało, zachęcam niezdecydowanych, szczególnie lubiących Queen. Noga chodziła mi cały czas :-)

Coś fantastycznego

Film porywający. Szkoda, że tak krótki. Po zakończeniu cała sala kinowa siedziała mimo końcowych napisów. Chciało by się jeszcze, jeszczei jeszcze. Po prostu rewelacja.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film rewelacyjny !

Polecam wszystkim w każdym wieku ! Bylam z dziećmi 12 i 14 lat, od tygodnia w domu leci muzyka Queen ... film doskonały
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

super film

w wielu momentach plakalem jak bób

Wowww

Nie jestem i nigdy nie byłam fanką Queen. Na film poszłam raczej z ciekawości. Tyle dobrych opinii. Powiem tak,nie pamiętam kiedy ostatnio oglądałam tak dobry film. Nawet przez sekundę się nie nudziłam. Do tego ryczałam jak dziecko. I polubiłam muzykę Queen. zdecydowanie polecam

Film piękny

Jestem fanem od dziecka, przeczytałem większość dostępnych książek, obejrzałem masę filmów dokumentalnych - od premiery filmu czytałem recenzje krytyków, fanów i „zwykłych” ludzi. Odwlekałem moment pójścia do kina, aby nacieszyć się oczekiwaniem. Film oparty na faktach i mimo kilku istotnych modyfikacji w stosunku do prawdziwych wydarzeń oddaje ducha Queen i składa hołd Freddiemu. Polecam - poza wszystkim świetna rozrywka z najlepszą ścieżką dźwiękową ;)

nuda

Takie tam powierzchowne byle co. Wyszedłem po 40 minutach bo ten film niczym się nie wyróżniał. Technicznie bardzo dobry. Muzyka wiadomo - genialna! Ale na dobry film to za mało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 17

Hahaha

Trzeba było zostać to byś mógł się wypowiedzieć. A tak wypowiadasz się źle o filmie którego nie obejrzałeś ? Głupota ludzka nie zna zgranic.

Mozesz mieć racje. Ale nie dałem rady do końca. Zwyczajnie zmęczyła mnie ta cukierkowa, infantylna wizja reżysera. Np. sceny, w których Freddie kilkoma ripostami gasi starych wyjadaczy z branży muzycznej. Zabrakło mi troche realizmu.

troll

nie wierzę że ktoś kupuje bilet za ponad 2 dychy i wychodzi po kawałku.
co najwyżej w necie sobie go przejrzałeś szukając sensacji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W multikinie w Gdańsku bilety sa po 15pln - polecam

Nie chciałem nikogo obrazić. Myślałem, że można tu podyskutować o filmie. Czy jeśli mam odmienną opinie to znaczy, że kłamię i jestem trolem? Nie rozumiem po co sie obrażać?

Zdecydowanie polecam

Nie jestem fanem zespołu Qeen ale film bardzo mi się podobał

Polecam!!!!

Kto ma troszkę wolnego niech wybierze się koniecznie na QUEEN - film rewelacja, polecam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

!!!

Genialny film !
Polecam !
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super film.

Kto choć troszkę był fanem Queen musi ten film zobaczyć.

Szczerze polecam!

Piękna historia, rewelacyjna gra aktorska. Ten film trzeba zobaczyć! Przed obejrzeniem filmu słyszałam same pozytywne opinie i taką też wystawiam po seansie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na ekino obejrzałem za darmo, nawet nawet
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Wartość sentymentalna (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wartość sentymentalna . Przeczytaj o filmie.

Lesbijska księżniczka z kosmosu (9 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Lesbijska księżniczka z kosmosu . Przeczytaj o filmie.

Wichrowe wzgórza (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wichrowe wzgórza . Przeczytaj o filmie.