Czy ktoś z Was stracił pracę z powodu pandemii?

I nie może znaleźć nowej, tak jak ja? Nie mam już siły :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Czy ktoś z Was stracił pracę z powodu pandemii?

Powodzenia życzę. Będzie dobrze, będzie praca.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziękuję...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

31 maja zakończyłem pracę w jednej firmie, a 1 czerwca rozpocząłem w drugiej. Nie narzekam z powodu zmiany, chociaż dobrze już było, że tak powiem :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Będzie praca ja kierowca zawodowy jeździłem na Włoch Francję a szefostwo poczekaj na kasę covid 8 lipca wyprowadzam się na ulicę a oni pewnie jadą na wakacje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam podobnie ale udało mi się na szczęscie zahaczyć w jednej robocie.

Hej. Ja nie straciłem ale sam odszedlem z firmy z końcem czerwca. Nową pracę zaczynam za kilka dni. Tylko czy będzie praca? Niby jeszcze nie podpisałem umowy więc, więc różnie to bywa, ale jestem dobrej myśli. W dodatku pracuje w branży, która dosyć mocno dostała po 4 literach, a mianowicie w gastronomii. Zawsze trzeba próbować Poza tym co nas nie zabije to wzmocni. I z każdej porażki trzeba wyciągnąć wnioski i wyjdzie się silniejszym

Ja i przez epidemię tak się namieszało, że nie mogę znaleźć. A niby w IT. Choć ponieważ opiekuję się osobą po dużych przejściach medycznych, to mam pewne ograniczenia, co do szukania. Najchętniej wziąłbym coś 100 proc. zdalnie. I niby w IT nie powinno być to problemem, a jednak jest.

moja koleżanka straciła, poinformowali ją 3 tygodnie przed więc się trochę zdenerwowała ale jak ktoś chce i szuka to można znaleźć, ma teraz lepszą pracę w mniejszej firmie ale zarobki w sumie lepsze nieco, dobra umowa nie możana się poddawać , wielu jej nie odpowiedziało na cv a tu p[otem zaczęli się zdzwaniać i po drugiej rozmowie już miała robotę ;)

ja szukałam chyba jakiś miesiąc, praca w sumie podobna i i tak miałam szczęście że się trafiła bo jest z tym problem nie chcą firmy zatrudniać teraz

Ja też straciłam pracę, szukam już od ok. Miesiąca...lekko nie jest, ale ciągle mam nadzieje, że będzie lepiej. Choć różne myśli zaczynają się klebic...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety nastały ciezkie czasy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (40 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...