Największą zaletą tej szkoły jest to, że zapewnia ona świetne przygotowanie do matury. W razie wątpliwości nauczyciele chętnie pomagają na zajęciach dodatkowych, a nawet poświęcają swój wolny czas na indywidualne rozmowy (przynajmniej ja miałem szczęście na takich trafić). Klasy trzecie z pewnością mają w tej szkole dobrze. Niestety, przez pierwsze dwa lata najważniejszym przedmiotem na każdym profilu jest chemia (ogromne wymagania), trzeba się również przykładać do geografii. Jak już pisałem, nauczyciele przeważnie są w porządku i można się z nimi dogadać, choć zdarzają się wyjątki od tej reguły. Poważną wadą jest wiele absurdów tej szkoły. Szatnia jest obowiązkowa, a z trzech okienek niemal zawsze czynne jest jedno. Przez jakiś czas obowiązywały dyżury uczniowskie. Zamiast korzystać z głównych drzwi, musisz chodzić naokoło. Z każdego przedmiotu można poprawiać tylko jedną ocenę w semestrze. Ogólnie mówiąc: nauki jest mnóstwo, a każda chwila wolnego czasu jest bezcenna. Jeżeli zależy Ci tylko na wysokim poziomie nauczania i na porządnie zdanej maturze, to śmiało idź do tej szkoły. Jeśli oprócz tego zależy Ci na zdrowej atmosferze, zastanów się dwa razy przed złożeniem tu papierów.