Fryzjer- efekt po farbowaniu

Czy spotkałyście się z taką sytuacją, żeby farbowanie w salonie zniszczyło włosy... zupełnie nie wiem co się stało... nie było mojej fryzjerki i wybrałam się do poleconego salonu bliżej domu. Farby matrix... słyszałam o nich różne opinie, ale fryzjer zachwalał. Zrobił mi inny kolor (lekki rudy i dosłownie kilka refleksów). Dotąd miała blond. Owszem uprzedzał, że kolor będzie się spłukiwał, bo był nakładany na blond, więc ok - faktycznie strasznie się spiera- woda jest po prostu pomarańczowa.

Najgorsze, że włosy zupełnie się nie układają (wcześniej po myciu, wystarczyło je "pognieść" ręką i były całe pofalowane - teraz proste jak drut, nawet prostownicą nie da się zrobić fal... zero!). Do tego włosy mega sianowate, bez połysku....

Jestem w szoku, bo nigdy nie miałam takiej reakcji. Moja fryzjerka ma bardzo dobre farby i nic się nigdy nie działo- włosy lśniące, układały się....

ech.... nauczka, żeby nie ryzykować jeśli chodzi o fryzjera.... :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Fryzjer- efekt po farbowaniu

z opisu można wywnioskować, że:
1. masz bardzo źle ścięte włosy i dlatego się nie układają / lub /
2. masz popalone włosy przez nieodpowiednią koloryzację.

Przykre... ja miałam taki efekt po dekoloryzacji. Włosy dochodziły do siebie kilka miesięcy :(

Może idź na konsultację do swojej zaufanej fryzjerki - pewnie i tak nie da się wiele zrobić w tym stanie, bo po prostu trzeba przeczekać.
Generalnie polecam saune parową na włosy - na moje suche siano działa rewelacyjnie !!!

Dziękuję za Twoje sugestie.
Czy farba może popalić włosy????? Myślałam, że jedynie rozjaśniacz?

Trudno mi powiedzieć, gdyż nie jestem fryzjerką, ale wydaje mi się, że może w sytuacji, gdy proporcje np. farby względem utleniacza (czy czego tam dodają...) nie zostały zachowane.

A swoją drogą to jesteśmy społeczeństwem, które nie często reklamuje usługi.... bo??? boi się??? dlaczego???
Z drugiej strony pewnie ciężko reklamować usługę fryzjerką już PO wyjściu z salonu, bo koleś może wmawiać, że w między czasie byłaś gdzieś indziej lub sama kombinowałaś i stąd efekt... hmmm

jesli wloski były farbowqne z blond na rude to nie da sie w taki sposób spalic wlosa w kazdym razie jeszcze sie z tym nie spotkałam nawet gdyby fryzjer dodał duzo utleniacza o najwyzszym procencie 12 % w co watpie ( bo wtedy farba wogóle nie chwyci) bo przy takich koloryzacjach daje sie przewaznie utleniacz 3% a jak wiadomo wode 3% daje sie na rany . Ale jeśli chodzi o sama farbe to tak składniki chemiczne zawarte w farbach moga je wysuszac a z opisu wnioskuje są także źle sciete dlatego nie chca sie układać.
polecam ci saune parowa lub jakieś ampułki nawilzajace topowinno poprawic ich stan, a w domku mozesz stosowac olejek arganowy powinno pomoc.

Zdaje się, że cała koloryzacja została źle wykonana.
Jeśli przyciemniamy włosy blond to koniecznie trzeba zacząć od prekoloryzacji, która zapobiegnie wypłukiwaniu się koloru.
Jeśli farbujemy włosy uwrażliwione (czyli rozjaśnione) na całość na kolor rudy to musimy użyć niestety oxydantu 6% alby kolor był żywy ponieważ oxy 3% zgasi nam refleks. Jednakże każdy z tych deweloperów może, ale nie musi wysuszyć włosy. Widocznie Twoje były już nieco suche skoro tak mocno zareagowały na daną koloryzacje. Nadmienię, iż problem z układaniem nie koniecznie musi świadczyć o złym strzyżeniu,ale właśnie o tym, iż są za suche włosy szczególnie jeśli mówimy o falach. Im bardziej nawilżony włos tym łatwiejszy i ładniejszy skręt można uzyskać.
Proponuje użyć masek intensywnie nawilżających lub ampułek na odbudowanie np Alfaparf są super. Jeśli chodzi o kolor to puki się nie wypłukał doszczętnie zalecam wybranie się do salonu, w którym można skorzystać z usługi farbowania bez amoniaku i jeszcze raz zrobić wybrany kolor, zapobiegnie to dalszemu wypłukiwaniu się.
Powodzenia Asia Sz.

Ja też byłam u jednej z fryzjerek polecanych na forum i efekt jest tragiczny. Włosy po strzyżeniu ( to i tak za dużo powiedziane) i farbowaniu wyglądają jeszcze gorzej niż przed wizytą, nie da się ich nosić rozpuszczonych, krzywo ostrzyżone i wiszą takie cieniutkie mysie ogonki i muszę je nosić związane bo jak już napisałam nie da sie ich nosić rozpuszczonych. Niestety wysoka cena nie szła w parze z jakością.
Jesli chodzi o reklamację to zastanawiałam się nad tym, ale bałam się jeszcze gorszego efektu niż mam obecnie .

Hej. Prawdopodobnie zostały użyte farby innej niż matrix albo był użyty zbyt wysoki procent oksydantu lub tez po zakończonej koloryzacji nie została dokonana odpowiednia pielęgnacja. Ja farbuję włosy tylko farbami Lorea'la. Dobry fryzjer jest jak lekarz, powinien wiedzieć jak zadbać o Twoje włosy.

akurat farby l'oreal nie uważam za specjalnie dobre...

a jakie uwazasz za dobre?

Inne tematy z forum

Fitness/joga co najlepsze na odchudzanie ? (93 odpowiedzi)

Fitness/joga co najlepsze na odchudzanie ? Co według was przynosi najlepsze efekty ? Mam...