Juliusz

Temat dostępny też na forum: Juliusz
Opinie do filmu: Juliusz.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popatrzcie ile seansow

Czyżby dystrybutorzy wiedzieli, że to najlepsza Polska komedia od czasów Kilera?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Film beznadziejny

Szkoda czasu , pełen gniot ani śmieszny ani fajny .
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 27

To film dla inteligentnych ludzi z poczuciem humoru
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zabawny

A mi się film podobał....Zabawny, wzruszający, momentami tragikomiczny. Bałam się chaotycznej opowieści o niczym, a jednak jest o czymś...Na piątkowy wieczór jak znalazł:)
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 6

Polecam !
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Słabo oj słabo

Niestety szkoda czasu , komedia to bardzo trudny gatunek .Scenariusz kiepski ,sami aktorzy nie grają .....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 21

twoja opinia nie dotyczy chyba tego filmu

Jak słabo grają aktorzy na filmie Juliusz to spróbuj zagrać duszącego się śmiertelnie Juliusza tak jak zrobił to Mecwaldowski żeby było i groźnie i śmiesznie zarazem i naturalnie. Super scena.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

właśnie dobra gra aktorów

Peszek doskonały. Mecwald ujmujący. Smołowik świetna. Rutkowski w swoim stylu prześmieszny. Nawet epizodyczny Stuhr miał pomysł na swoją głupkowatą postać i okrasił ją zabijającym śmiechem.

Żenada po trzykroć żenada

Aqq
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 13

Chyba Pan nie zrozumiał ... to dobra komedia, cała sala zanosiła się od smiechu. Są tez poważne wątki, to nie jest typowa komedia. Polecam !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba płacą za pozytywne opinie bo to była nędza

pełne kino warto było posłuchać opinii innych wychodzących z kina po prostu nędza i rozczarowanie reklama zrobiona z kilku kawałków wydawało się zabawnych Kompletna strata czasu !
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 17

To przykre,nie rozumieć przekazu. Film o życiu, śmieszny, chwilami tragiczny bo to komediodramat tak naprawdę. Strata czasu to pisać negatywne komentarze. Film zaskakująco dobry jak na polski.

Odradzam , „najśmieszniejszy „ moment w filmie gdy główny bohater pokazuje gołą d...... swojemu uczniowi

Bardzo zabawne, bardzo...... dla idiotów a reszta tak samo żałosna
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14

Zajefajny

Film na który czekałam, płakałem ze śmiechu tak trzymać i liczę na więcej tak dobrych komedii.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 7

Konkretna polska komedia ...

Film jak najbardziej do obejrzenia , można się uśmiać jak i łzę uronić ... Film dla ludzi z humorem i spojrzeniem na świat z perspektywy swojego życia . Komedia dla wszystkich .. nooo może tak od 12 lat w górę :D
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

super film

Bardzo podoba mi się przesłanie filmu. Całość opowiedziana z humorem i dystansem. Dobre kino.

Kiepski

Film strasznie głupi i żałosny. Teksty i sceny poniżej krytyki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13

Nieprawda... film głupi to film bez przesłania - a ten film jest właśnie mądry... bo pokazuje jak głupia rzeczywistość i wulgarne życie wokół nastawione na głupi śmiech nie muszą wcale zmieniać ludzi którzy mają poukładane w głowie, choć fizycznie na zewnątrz nie są orłami w życiu

Popłuczyny po "Dniu Świra"

Dwie świetne role panów Mecwaldowskiego i Peszka i parę dobrych grepsów to za mało, by uratować ten gniot
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Super film!

Bardzo polecam, szczególnie na trudny początek tygodnia :) trzeba mieć trochę dystansu. Wreszcie jakaś komedia nieromantyczna ostatnich lat, na której można się pośmiać!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Od dzis czytam najpierw opinie później idę do kina

Film cienki jak barszcz czerwony , nie m nic śmiesznego , dno i wodorosty , powinni oddać kasę za bilety
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 13

kolego mozna napisac swoją opinie ale nie trzeba obrażac ludzi

jak jesteś taki twardy sam poproś Jandę i Maternę Olejnik i Trojanowską aby zrobiły jedno ujęcie w twoim filmie - wtedy zobaczymy ...

Polecam bardzo

Film dla widzów inteligentnych. Janusze i Grazyny nie idzcie bo nie zrozumiecie to nie Botox.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie. Widać po komentarzach,że niewielu zrozumiało :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam!

W końcu niezły polski film. Smieszny, życiowy, dobra obsada.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warto obejrzeć (lecz nie nastawiać się głupkowatą komedię !!!)

Komedią bym tego filmu tego nie nazwała, mimo kilku śmiesznych scen i obecność Rafała Rutkowskiego. Uwiodła mnie gra czołowych bohaterów. Chylę czoła za zmierzenie się z tematem trudnych relacji między ojcem a synem.
Mamy w polskiej kinematografii filmy warte obejrzenia i ten z całą pewnością do nich należy.
Oceniam go na 5 z dużym plusem
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

dobry film

Dobry film bo przerywa ciąg poważnych tematów w polskim kinie. Jest zabawny i normalny. Ma wartką akcję. Dobra gra aktorska. Jest spoko.

Dobry film - nakręcony przez debiutantów bez dotacji

Chwalę ten film, bo jest ciekawy i wpisuje się w temat relacji ojciec /syn. Ten temat to tradycyjny już trzeci film pary twórców Pietrzak/Pastewka. Prawdopodobnie pierwotny scenariusz oparty na prostych dowcipach sytuacyjnych został przez nich zaadoptowany do ich ulubionego tematu takiej relacji ojca i syna. Świetna gra Mecwaldowskiego Peszka i Rutkowskiego
Film i zaciekawia i wzrusza i śmieszy i jest o życiu... jak w życiu. Brawo debiutanci.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

dobra opowieść o relacjach ojciec-syn

przy okazji trochę śmieszna, trochę życiowa, trochę prawdziwa
polecam gorąco, dobra gra aktorska, dobre dynamiczne zdjęcia, scenariusz mógłby być lepszy, ale i tak powstała opowieść, która zaciekawia i wciąga. Świetną postać tworzy Mecwaldowski, jako zagubiony nauczyciel, który jednak radzi sobie! Ma w tym filmie kilka popisowych numerów jak również Rutkowski i prześwietny Peszek oderwany od reszty postaci. Trzeba zauważyć, że film zrealizowali młodzi twórcy. Chyba jest to zapowiedź kolejnych dobrych filmów w ich wykonaniu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po prostu film - dobry

Początkowo taki dość banalny ale potem akcja rozwija się. Fabuła która pokazuje uwikłania życiowe. W tym wszystkim jest trochę prawdy i groteski trochę gorzkich refleksji, w sumie zgrabna fabuła i refleksyjna końcówka. Warsztatowo bardzo dobry film.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie zgadzam sie z negatywnymi opiniami

Film dobry. Samo porównywanie go do Dnia Świra jest dowodem, że ten film wywołuje emocje.
Dla mnie pozytywne. Jest refleksyjny, życiowy, ciekawy, trochę śmieszny trochę smutny, trochę zabawny, trochę dowcipny w dialogach i w sytuacjach. Dobrze nakręcony, dobrze skomponowany. Bardzo dobra gra Peszka, którego postać jest niemal rzeczywista. Bardzo dobra gra Smołowik (która jest dla mnie coraz większym objawieniem wśród polskich aktorek, bo jest naturalnie dobra a nie egzaltowana) i Mecwaldowskiego (który jest mistrzem w kreowaniu przeciętniaka mającego nieprzeciętne zasady). Komediowy Rutkowski jak zwykle zachwycił. Podoba mi się ten film. Podobają mi się jego twórcy Pietrzak i Pastewka, którzy pokazują że można tworzyć film bez udziału polityki.

rewelacja!

Scenariusz tworzony przez najlepszych polskich stand-uperów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film bez dotacji finansowych z PISFu

Można nakręcić dobre kino bez dotacji finansowych z PIFS-u na dobrym poziomie i to rękami i głową debiutantów którzy dobrze rokują. Takie powinno być kino. Taki powinien być film.
Kino nie musi wypruwać flaków z widza jak Wołyń, ani nie być zaprogramowane na nagrody a więc o Holokauście (bo tak najłatwiej otrzymać nagrodę). Kino powinno być naturalne i do kina powinien przychodzić widz aby otrzymać opowieść i obraz. I ten film to ma
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Debiut na forum

Świetny film! Zabawny i zarazem wzruszający. Brawo!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rewelacja!

Film pełen śmiesznych scenek. Cała sala się śmiała, a była wypełniona po brzegi. Brak przewidywalnych i wymuszonych chwil w filmie. Lekki pełen humoru, idealny na wyjście z przyjaciółką :)

Niewarto

Mega słaby. Żałuję że poszedłem do kina.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bardzo dobry film

Właśnie wróciłam z kina i uważam, że film jest rewelacyjny. Może nie jest to typowa "głupkowata" komedia. Uśmiałam się i też popłakałam podczas jednej sceny (rzadko płaczę na filmach). Film mądry, z nutką refleksji. Polecam zdecydowanie, ale dojrzałemu widzowi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Beznadziejny , żadna komedia

Dziwne, że Peszek zagrał w takim beznadziejnym filmiku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

jak obejrzeć ten film?

Inne tematy z forum

Dom dobry (36 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dom dobry . Przeczytaj o filmie.

Chopin, Chopin! (16 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Chopin, Chopin! . Przeczytaj o filmie.

Kopnięci w czasie (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Kopnięci w czasie . Przeczytaj o filmie.