Konferencja

Zapraszamy na jutro na konferencję do Banina. Szczegóły poniżej.

DARMOWA konferencja naukowa dla nauczycieli, psychologów, pedagogów, terapeutów i rodziców!

===================== TEMAT ====================
Konferencja poświęcona będzie problematyce bezpieczeństwa psychicznego dziecka - istniejącym zagrożeniom oraz sposobom ich przeciwdziałania.

W jaki sposób poradzić sobie z zagrożeniami, które dotykają dzieci i młodzież - z lękami, depresją, kryzysem wartości i autorytetu? Jaka jest w tym rola rodziny i nauczycieli - niekwestionowanych autorytetów dorastających dzieci? Dzieci potrzebują poczucia pewności i bezpieczeństwa, aby rozwijać się harmonijnie, osiągać sukcesy, realizować zamierzone cele. Jak im więc w tym pomóc? Podczas konferencji postaramy się przekazać wskazówki do pracy z dziećmi.

=================== DLA KOGO? ===================
Zapraszamy nauczycieli, pedagogów, psychologów, terapeutów i rodziców!

========== ZAŚWIADCZENIE UCZESTNICTWA ==========
Po konferencji będzie można otrzymać zaświadczenie uczestnictwa!

=================== PROGRAM ===================
15.00 - Rozpoczęcie konferencji
15.10 - Poczucie bezpieczeństwa w rozwoju dziecka. (dr n. med. Anita Sumiła)
15.30 - Problematyka depresji i samobójstw wśród młodzieży - fakty i mity. (Łukasz Fanslau, psycholog)
15.50 - Przerwa kawowa
16.10 - Jak pomóc dziecku poradzić sobie z trudnymi emocjami związanymi z zagrożeniami współczesnego świata? (Iwona Turbiarz, psycholog)
16.40 - Bezpieczeństwo oczyma etyka-profilaktyka, czyli jak chronić nasze dzieci? (Ireneusz Laskowski, etyk)
17.10 - Zakończenie konferencji
17.20 - Wydawanie zaświadczeń

Obecne z nami będą również wydawnictwa Harmonia i Gdańskie Wydawnictwo Psychologiczne. Będzie możliwość zakupu literatury związanej z tematem konferencji i nie tylko.

================ MIEJSCE I DATA ===================
12 czerwca 2015 r. (piątek)
Dworek Novello
ul. Sosnowa 17
Banino k. Gdańska

===================== KOSZT =====================
Udział w konferencji jest w pełni BEZPŁATNY

================= WSPIERAJĄ NAS =================
Konferencja objęta jest honorowym patronatem Burmistrza Gminy Żukowo Pana Wojciecha Kankowskiego.

Organizację wspierają również nasi partnerzy:
Przewodniczący Rady Miejskiej w Żukowie Pan Witold Szmidtke
Janusz Hirsch - Gospodarz Dworku Novello
Pomorskie Centrum Edukacji sp. z o.o.
Koło Gospodyń Wiejskich z Pępowa
Gminna Komisja Rozwiązywania Problemów Alkoholowych w Żukowie

============= KOMITET ORGANIZACYJNY ============
Magdalena Polidowska
Iwona Turbiarz
Ireneusz Laskowski

=================================================
================== ZAPRASZAMY! ==================
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Konferencja

czy kankowski nie powinien zajac się zapewnieniem wody w kranach?> bo ostatnio jakoś nie ma
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pana psychologa to znam bo pracował w pewnej szkole społecznej. Brednie opowiadał aż przykro
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie ma wody? Toz to szok!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wlasnie

kaszubskie porządki

podziekujcie tym , ktorze podlewaja dzialki jest zakaz od 6 do 22 - susza , a tam najwiecej wody idzie pan KANKOWSKI wydal rozporzadzenie stosowne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestem mieszkancem Banina, ale o zadnym rozporzadzeniu czy zakazie podlewania nic mi nie wiadomo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

na stronie zuk glincz w komunikatach stoi jak wół zakaz od 11 czerwca do 15 lipca... nie wierzysz to sobie wygooglaj
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zasady zbiorowego zaopatrzenia w wodę i zbiorowego
odprowadzania ścieków
Art. 5. 1. Przedsiębiorstwo wodociągowo-kanalizacyjne
ma obowiązek zapewnić zdolność posiadanych
urządzeń wodociągowych i urządzeń kanalizacyjnych
do realizacji dostaw wody w wymaganej ilości i pod
odpowiednim ciśnieniem oraz dostaw wody i odprowadzania
ścieków w sposób ciągły i niezawodny, a także zapewnić należytą jakość dostarczanej wody i odprowadzanych ścieków.

A takie komunikaty to sobie moga wsadzic w d..e. Ja podpisujac umowe nie mialem okreslonych gornych limitow zuzycia wody. Zgodzili sie na licznik ogrodowy za ktory musialem zaplacic oraz zaplombowanie go za ktore tez wolaja sobie pieniadze to chyba nie sadzili ze bede ogrod zima podlewal? Posypalyby sie bonifikaty za przerwy w dostawie wody to odrazu modernizacja infrastruktury bylaby zrobiona. 5tys mieszkancow i kilka ogrodkow i nie ma wody? Co to za Zaklad Uslug Komunalnych?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie każdy codziennie wchodzi na strone ZUK i czyta komunikaty.... komunikaty powinny być wisieć w takich miejscach,aby dotarły do wszystkich. Mogli powiesić na biedronce to większość by wiedziała a do pozostałych dotarło by pocztą pantoflową
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

trudno wydedukowac ze jesli cos jest na rzeczy i ludzie gadaja na forum o zakazie to bedzie to w komunikatach na stronie zuk? raz na rok mozna tam wejsc i sprawdzic czy to za ciezkie zadanie?

a ci którzy nie czytają forum?

Jesli chodzi o mnie to sasiedzi juz rozmawiaja o tym zakazie od tygodnia, zaslyszana wiesc z roznych zrodel, mozna latwo zweryfikowac czy jest prawdziwa. Ale Ty chyba do tych nieczytajacych sie nie zaliczasz jak mniemam, bo nie tylko czytasz również piszesz.

na kazdej tablicy wisi i od lat taki zakaz istnieje nawet jak internetow nie było

Ja jakos nie mam zwyczaju sledzenia stron internetowych kazdego z dostawcow mediow, dodatkowo w umowie nie ma informacji na temat jakichkolwiek zakazow czy tez limitow, takze dla mnie jest to tylko bicie piany...

mysle moi drodzy ze zuk wprowadzajac zakaz ma jakas podstawe prawna nadrzedna do umow, wiec wasze klepanie oburzonych postow na forum niestety nic nie wniesie, mozecie pisac sobie zazalenia do glincza i zapytac o podstawe prawna wprowadzenia zakazu podlewania, a wnosze ze raczej dostawca wody nie narazalby sie na procesy z powodu nieuzasadnionych ograniczen w jej dostawach, a jak sie komus nie podoba to wracac do blokow na zaspe przymorze i morene :) albo studnie kopac :P

wysłaliby chociaż pismo informujące lub z rachunkiem dołączyli komunikat ten to by z pewnością do większości ludzi trafiło. A tak to co z tego, że sąsiad sąsiadowi przekaże, "inny będzie podlewał to czemu i ja mam nie podlewać".

Obawiam się że pisma oficjalnego nie wyślą ponieważ nie ma podstawy prawnej do tego by nakazywać bądź zakazywać korzystania z mediów w określonym czasie, tym bardziej że pobiera się za nie opłaty. "Towarzysze" z Glincza pomylili chyba epoki - komuna se ne wrati. Wyobraźmy sobie, że mieszkańcy Banina postanowiliby po wiadomościach o 20:00 wszyscy w tym samym czasie wziąć prysznic, wówczas ta wąka przepustowość znowu spowodowałaby spadek ciśnienia i po reklamacjach do Glincza ten zakazałby nam kąpieli po wiadomościach (przed M jak Miłość)? :) No to jakiś absurd jest. Może jeszcze narzucą mi harmonogram parzenia kawy (najlepiej po ulicach), czy za przeproszeniem sr*nia we własny kibel... Wybaczcie sąsiedzi ale ja nie mam zamiaru tolerować tego nakazo-zakazu. Nie chcę by Ci, którzy wracają z pracy o 22:00, minutę później po włączeniu przez innych nawadniania, nie mieli możliwości skorzystania z kąpieli bo ciśnienie wody w ich kranach będzie słabsze niż sik pająka... Będę lał wodę kiedy będę chciał ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

to lej na zdrowie :D obawiam sie ze podstawa prawna jest i jakis zyczliwy z getta obok doniesie, mandacik przyjdzie i wtedy bedziesz jojczal jaki to bidulek jestes.
A podstawa jest pewnie jakas uchwala RG albo zarzadzenie burmistrza i tyle w temacie, w ZUK durniami nie sa i wiedza ze moga miec odbiorcow pieniaczy wiec bankowo sie przed tym zabezpieczyli :P

Komferrencja była dzisiaj(12.06) czy będzie jutro (13.06) ?

Inne tematy z forum

Gdzie kupujecie mięso? (22 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...