Korki

Czy zauważyliście ( jadący rano do Gdańska) ,że od kilku tygodni są coraz większe korki? Mąż wyjechał o 7:15 z
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

i wstapil na numerek do Kasi przed robota, wiec logiczne ze sie spoznil do magazynu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: Korki

O ucięło mi tekst. I jest w połowie drogi ,a zawsze na 8 spokojnie dojeżdżał
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zamknęli dwa wyjazdy z Osowej. Dojazd do Owczarni jest utrudniony a co za tym idzie więcej aut wjeżdża ba obwodnicę na Matarni i Osowej.
W okolicach Świąt Wielkanocnych wprowadziło się też wiele nowych ludzi...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokladnie- remont w Gdańsk Osowa/Nowy Świat; sporo osób się wprowadzilo i jest problem chyba z ustawieniem świateł w Rebiechowie ( ale o tym już drogowcy wiedza) .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziś o 6.40 korek w stronę Gdańska zaczynał się na wysokości hurtowni Bugerman. Na skrzyżowanie koło Biedry mogły wjechać max. 3-4 samochody, bo dalej korek

No i pada deszcz. Ludzie jeżdżą wolniej...

Niedługo będzie tak jak na Osowej Spacerowej i Kartuskiej w końcu lat 90, kłania się ten sam scenariusz.
Eh tylko że wtedy człowiek młody był jeszcze i mógł sobie marnować te godziny w korkach.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najgorsze jest to ,że moja osmiolatka musi wstać po 6 ,żeby zdążyc na 8 do szkoły
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Takie życie... Zrobiliście że spokojnej wioseczki bez korków szalejace miasto... Coś za coś.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

metropolia jest ok ;-)

no ale to od dawna było wiadomo, że metropolia jaką jest 3Miasto bedzie sie rozwijac i sciagać coraz to nowych pracowników, którzy zazwyczaj dojeżdzają od strony Kociewia i Kaszub = wieksze korki, bo obecna infrastuktura nie jest z gumy. do tego bardzo intesywnie rozwija się deweloperka na obrzeżach 3Miasta to i mamy zdwojony efekt zapchania. Parkingi na przystankach PKM pękają w szwach. Zastanawiam się co się będzie działo za 2 lata, kiedy zamkną PKM z powodu jej elektryfikacji. A okres skończenia tej elektryfikacji to ...3 lata (o ile nie będzie tradycyjnego w Polsce poślizgu :) )
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

A dlaczego do szkoły w Baninie nie chodzi?
Czy to jest tego warte?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chcieliśmy,żeby chodziła do szkoły z wartościami (jak dla nas,nie każdy musi się ze mną zgadzać) i chodzi do Fregaty,a poza tym mąż ma biuro 100 m od szkoły,więc jest to na plus
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

to nie lamentuj alleluja i do przodu czy jak tam se gadacie w tych sektach,niedługo będzie musiała wstawać o 5 ,to ukształtuje młodą kadetkę na lata,będzie z niej znakomita pomoc domowa.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szkoła z wartościami. Też mi coś.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dla Twojego pocieszenia dodam ,ze mam czwórkę dzieci.Od września idzie syn do Fregaty ,a później maluchy.Musisz się pogodzić ,że każdy ma inny system wartości.
No to zaczyna się gow.oburza,jak to mało trzeba.
3
2
1
Start
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

pogodziłem się,nie nawracam na siłę jak wy na swój,pogratulować 1500 w miękkim co miesiąc plus karta dużej rodziny niedługo może 300 dla każdego na wyprawkę i może coś tam jeszcze pinokio wymyśli.
pozdrawiam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dziękujemy,1500zl odkładamy na studia dla dzieci. Musi ktoś zapracować ma Twoja emeryturę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

co to jest ta fregata? ja po WAT w warszawie zona po uniwerku /radca prawny/ a o frgacie nie slyszałem...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

już się o moją emeryturę nie martw,a jak wierzysz że dzieci wypracują kiedyś jakieś emerytury to jestes naiwna i niedoinformowana.
swoja droga jak wychowasz dzieci w systemie Twoich wartości to dziewczynki do garów a nie do pracy, a chłopcy pewnie do seminarium i następne pasożyty,które wiszą na budżecie...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dziękuję za uwagę.Taka wymiana zdań i tak nic nie zmieni.Wiadomo,że ja nie przekonam Ciebie do mojego sposobu myślenia i na odwrót.Dodam ,że nie jesteśmy jakaś super bogobojną rodziną.

Czy trzeba się zawsze nawzajem obrażać?
Temat jest o korkach, nie mówimy o przyczynach podróży lecz o jej jakości.
Która się pogarsza.

Pozdrawiam Wszystkich Baniniaków
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Korki są OK , bardzo je lubię . Takie wyciszenie przed praca. Poza tym czuje się dumny rozmawiając przez tel że stoję w korku. Takie rzeczy to tylko w dużych metropoliach ! WAWA Poznań Gdańsk Kraków . Pozdrawiam wszystkich lubiących korki

Cekowo gdansk zamknol slowaka 8 lat tem.... Tak to byly dwie drogi i brak korkow....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

powrot do Banina po 16:00 tez tragedia, Nowatorow stoi od petli w Bysewie przez swiatla w Rebiechowie...

Bo nie ma alternatywy, 8 lat temu była taka¡
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

6 lat temu.
Słowackiego w okolicach terminala zamknięto w 2012 roku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ktoś się orientuje kiedy kończy się remont na Nowym Świecie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

W starym świecie ☺
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W październiku

na emeryturę pracujemy sami, nie nasza wina że system nas okrada

Nie moja wina ,że jest 500plus

Twoja,twoja...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ha ha

Polska ,to naprawdę chory kraj ,a raczej jej mieszkańcy .Korek na Armii Krajowej w drodze powrotnej ,a czemu ? Dwa samochody stoją na awaryjnych na poboczu i każdy przejeżdżający obok musi zwolnić popatrzeć co oni tam robią? Co tam kilometrowy korek.Tak samo na obwodnicy ,jak jest w jedną stronę korek,bo wypadek,to w drugą też ,bo przecież każdy musi się zatrzymać i popatrzeć ,jakby to be wiadomo jaka atrakcja była

w Nowym Swiecie koncza w listopadzie, ale jak to bywa na pewno sie przedluzy

tak to niestety jest,ewolucyjne nie przygotowanie potomków ludzi,którzy jeszcze pokolenie temu mogli pogadac tylko z końmi lub kurami.
z drugiej strony pamiętaj o emocjonalnej stronie zagadnienia,gdybyś wiedział że Agata wybrała sie autem w tym samym czasie z deblową drużyną ping-ponga to tez byś zwolnił bo to silniejsze,i chciałbys upewnić się że to nie oni,do tego walor edukacyjny-ja tak niebezpiecznie jechałem a tu kara na szczęście nie na mnie!

Inne tematy z forum

Kto ma internet z firmy WAVE Banino (168 odpowiedzi)

Chce zmienić internet na tego dostawce,jak się sprawuje internet ???

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Imperium-Auto Salon (12 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....