Kto wie coś o dodatku akwizycyjnym?

Hej,nie mam prawa do zasiłku dla bezrobotnych,czy w takim wypadku jak znajde sama sobie pracę to moge otrzymac dodatek akwizycyjny? czy jakis inny dodatek? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kto wie coś o dodatku akwizycyjnym?

to nie dodatek akwizycyjny, tylko aktywizacyjny
by otrzymać dodatek aktywizacyjny, trzeba przede wszystkim spełniać podstawowy warunek – być osobą posiadającą prawo do zasiłku dla bezrobotnych.

Jeżeli już spełnimy ten warunek to musimy rozróżnić dwie sytuacje, w których będzie nam się należał dodatek aktywizacyjny. A zatem będziemy uprawnieni do dodatku jeżeli:

* w wyniku skierowania przez powiatowy urząd pracy podjęliśmy zatrudnienie w niepełnym wymiarze czasu pracy obowiązującym w danym zawodzie lub służbie i otrzymujemy wynagrodzenie niższe od minimalnego wynagrodzenia za pracę;
* z własnej inicjatywy podjęliśmy zatrudnienie lub inną pracę zarobkową.

Wysokość dodatku

W pierwszym wypadku, czyli jeżeli urząd pracy skieruje nas do pracy i jeżeli nasza pensja będzie niższa od minimalnej, możemy liczyć na to, że urząd pracy dopłaci nam tę różnicę, z tym że nie może ona wynosić więcej niż 50% zasiłku dla bezrobotnych. Warto pamiętać, że dopłata ta przysługuje przez taki okres, przez jaki bezrobotny pobierałby zasiłek.

Dzieki za odwiedz,czyli mimo tego ze sama znalazlam sobie prace bez pomocy Urzedu ktory przez pol roku nie mial dla mnie zadnej oferty -nie nalezy mi sie zaden dodatek?

życie.... tak to niestety jest w tym naszym wspaniałym kraju.... Pozdrawiam!

Inne tematy z forum

GDDKIA praca opinie (7 odpowiedzi)

Proszę o opinie na temat pracy w dziale finansowo-księgowym w Gdańsku,

Stres w pracy (35 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Praca za granicą dla elektryków, ślusarzy, spawaczy (4 odpowiedzi)

Marine Ship Service jest dynamicznie rozwijającą się firmą, poszukujemy pracowników na...