MONIQUE - HANDMADE FACE CREAM - KREM NAWILŻAJĄCO - REGENERUJĄCY

Temat dostępny też na forum: Pruszcz Gdański
SZANOWNE PANIE I PANOWIE

Mam przyjemność zaoferować Państwu własnoręcznie robiony, naturalny krem do twarzy, który jest doskonałym rozwiązaniem dla wszystkich typów skóry. Każda skóra wymaga regularnego nawilżania i odnowy, dlatego mój krem jest odpowiedzią na jej potrzeby. Można go stosować na dzień i na noc. W moim kosmetyku nie ma konserwantów, zbędnych wypełniaczy, sztucznych barwników i aromatów, czyli tych wszystkich szkodliwych i rakotwórczych substancji sprzedawanych w drogeriach i aptekach. Niestety większość ludzi nie zdaje sobie sprawy, że się przez całe życie po prostu podtruwa. Ocena surowców, które stosują koncerny kosmetyczne jest skomplikowana i nie każdy ma czas i ochotę się nią zajmować, dlatego producenci łatwo i bez żadnych konsekwencji używają w produkcji kosmetyków substancje szkodliwe, a nawet niebezpieczne.
Krem, jaki Państwu oferuję zawiera wyłącznie naturalne składniki i ma prosty skład. Do zrobienia kremu użyłam:
HYDROLATY ROŚLINNE – produkty otrzymywane z roślin przy destylacji z parą wodną, zawierają substancje aktywne o działaniu pielęgnacyjnym i terapeutycznym.
OLEJE ROŚLINNE ZIMNOTŁOCZONE – zawierające związki, podobne do tych występujących w skórze ludzkiej, co sprawia, że są łatwo przez skórę przyswajane i wchłaniane. Mają właściwości pielęgnacyjne i lecznicze.
KWAS HIALURONOWY 1 %, D – PANTENOL 100 % - stymulują regenerację naskórka i utrzymują jego prawidłową wilgotność, dzięki czemu naskórek staje się jędrny, sprężysty i gładki. Zwiększają przenikanie substancjii czynnych w głąb skóry.
OLEJKI ETERYCZNE – czyste, stężone wyciągi roślinne, które działają odprężająco, bakteriobójczo, regenerująco i odmładzająco.
EMULGATORY ROŚLINNE – umożliwiają tworzenie kremu.
Ten własonoręcznie wykonany krem, bez konserwantów, będzie nadawał się do użycia przez dwa tygodnie i musi być obowiązkowo przechowywany w lodówce.
TEL. 603 517 300
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MONIQUE - HANDMADE FACE CREAM - KREM NAWILŻAJĄCO - REGENERUJĄCY

Trochę sceptycznie podchodziłam do kremu, który przygotowała dla mnie P. Monika. Używam go jednak już od tygodnia i z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że już dawno nie miałam tak nawilżonej skóry, bez żadnych podrażnień i zaczerwień. Moja cera stała się gładsza i nabrała młodszego kolorytu. W dodatku prześlicznie pachnie. Jestem fanką tego kremu:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Coś skutecznego na cellulit (49 odpowiedzi)

Hej dziewczyny, doradźcie coś dobrego na cellulit. Piję dużo wody, dużo chodzę, spaceruję,...

Naturalne kosmetyki Polskich producentów (32 odpowiedzi)

Chwile się zbierałam do założenia tego tematu, ale już czas najwyższy machnąć kilka refleksji...

FRYZJER (103 odpowiedzi)

proszę o radę w wyborze dobrego fryzjera w 3city - takiego, który będzie potrafił zrobić mi modną...