NETIA

macie może ostatnio problem z internetem od neti albo orange?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: NETIA

Netia na łączu TP umowa 20 Mb.
Download: 2.1 Mbps | Upload: 0.96 Mbps | Ping: > 3000 ms
To skrajny przykład z 30 grudnia 2013r Download: 9.53 Mbps | Upload: 1.18 Mbps | Ping: 213 ms to teraz.
PORAŻKA !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

NETIA na łączu TP, czyli tak jak Drudi. Od pocz grudnia reklamuję regularnie co kilka dni. Wg. umowy powinienem mieć do 10Mb/s. W nocy i wcześnie rano osiągam to co powinno być ale popołudniu i wieczór jest masakryczne 200-600 kB/s! Nawet 1Mb czasami nie dochodzi. Ping różnie: czasami ok 25 ale zwykle ponad 100..
W ramach odpowiedzi na złożone reklamacje dostałem odpowiedź że w bliżej nieokreślonej przyszłości (!) planowane są prace, które mają rozwiązać problem.. Czyli: ściema.
Niestety.. po kablu nie ma innej opcji (Orange korzysta z tej samej infrastruktury) a na radio się nie zdecyduję.
Ale co się dziwić - w temacie "internetu" jesteśmy nawet za Rumunią..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ano widzisz, a ja mam radio na które się nie chcesz zdecydować i ZERO problemów : ) uprzedzając - nie, nie mam firmy udostępniającej radiówkę ani nie jestem znajomym nikogo z nich ;)
po prostu też miałem obiekcje co do radia a teraz jestem mega zadowolony

Nie jestem przeciwnikiem Radia tylko na chwilę obecną jestem związany umową terminową z Netia i dlatego nie mogę skorzystać z tej alternatywy.. Ale w przyszłości.. kto wie? Chociaż najchętniej skorzystałbym z oferty jakieś kablówki - "światło" mi się marzy ale to nie realne!

Popieram, również byłem nastawiony sceptycznie do radiówki. Korzystam 3 lata i absolutnie żadnych problemów. W tym czasie raz tylko były problem z internetem zresztą byłem o tym poinformowany wcześniej iż mogą wystąpić problem . Umowa? zrywam kiedy chcę. W nocy bez limitów. Naprawdę polecam.

ja mam bez limitów zarówno w nocy jak i w dzień : )

a ja nie jestem zadowolona z radiówki... generalnie po południu czy w weekend nie można puścić piosenki na youtubie, są straszne przerwy,
a z jakiej radiówki korzystacie? może zmienię na inną,
a co do netii, to macie to na kablu tp? to która część Banina, bo u mnie boczna od Pszennej, blisko głównej Lotniczej nie ma takich luksusów.
Kiedy będzie normalny internet jak w mieście? czy przy takiej ilości ludzi nie opłaca się nikomu ciągnąć kabli do internetu i kablówki?
Kiedyś była mowa o Volcie, wiecie może coś na ten temat?

ja mam multiwifi i 10 mbps - zero problemów z płynnością o żadnej porze dnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jmt, korzystam 6 miesięcy- nie ma problemów, internet jest zawsze, zero limitów. Brak zastrzeżeń :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

~pyo: jednak masz limit 10mbps :] nie chodziło mi o ilość ściągniętych danych niejasno się wyraziłem

Ja korzystam z AMELKA 8/2 mbps 73,8/miesiąc przy płatnościach kwartał lub rok cena adekwatnie się obniża.

aa myslalem ze o transferze piszesz :)
w nocy mam x2 jesli chodzi o predkosc. Dla mnie samo 10mbit jest w zupelnosci wystarczajace

Popełniamy błąd, bo najważniejszy jest czas rekcji (ping) ale niestety jak prędkość jet słaba ping także.

u mnie aktualnie 15 ms, czasem dobija do 30 ale więcej nie ;)

ja tez czekalem na Volte, ale cos im nie idzie to kladzenie kabli. Do tego maja byc inne ceny dla nas niz ta sama firma oferuje w Gdansku (to co w Gdansku jest za 69 zl miesiecznie - u nas ma byc 99). Koszt instalacji 500 zl (!), spozniaja sie z realizacja.
Generalnie slabo to wyglada. Dostali dofinansowanie na polozenie swiatlowodu - wygrali przetarg bo pewnie zanizyli koszty i teraz beda chcieli na nas odbic sobie straty.
Tez mnie dziwi, ze TPSA nie weszla jeszcze do Osiedla Rodzinnego chociazby.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Imperium-Auto Salon (10 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....