Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż.

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to nazwać).

Co powinnam zrobić?

Myślałam że mam szukać optyka ale w necie jest coś o finansowaniu z NFZ. W takim razie dokąd się kierować?

Jakiego też optyka polecacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż.

Mój straszy syn dosłał receptę na okulary ja akurat poszłam najbliżej do optyka w tesco okulary kosztowały 300zł ,dostałam na nie zwrot w pracy całościowy , moja mam nosi okulary i zawsze ma zwrot za okulary nie wiem ile procent ale zwrot jest ,brała też na siebie okulary na uczącego się kuzyna.

Dzięki!

Czyli u optyka się dowiem, nie?
A ma ktoś jakieś porady, na przykład gdzie wyrobić?

Zadzwoń do nfz w Gdańsku i się zapytaj. U optyka nic Ci nie powiedzą. Przedmówczyni zapewne chodziło o dofinansowanie na okulary z pracy, a to zupełnie co innego!

U optyka to jedynie fakturę mi wystawili i zwrot za nie w pracy miałam.

Podaję link, na który zdecydowanie trzeba zwrócić uwagę i zapamięć jeśli chodzi o Kraków https://www.koczorowski-optyk.pl/promocje/

Jak kupowac oprawki czy okulary to tylko trzeba wybrać sprawdzone i pewne miejsce. Bo tylko tam uda nam sie coś dobrego znalezc

Optycy związani z NFZ Jeśli chcesz uzyskać wsparcie finansowe, znajdź optyka współpracującego z NFZ. Możesz sprawdzić stronę internetową NFZ lub zapytać w lokalnej klinice.

Prywatni optycy Jeśli wolisz szerszy wybór oprawek i soczewek, prywatni optycy mogą być lepszym wyborem, choć mogą być drożsi.

Inne tematy z forum

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

Przeprowadzka- jaka firma? (44 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...