Otrzeźwienie

Znaczy to że w końcu przestaną powstawać tasiemcowe szeregi , które nie są przyjazne dla mieszkańców o czym przekonają z upływem czasu dumni właściciele owych segmentów , ani też nie mają wyglądu . Tak powstawały swego czasu czworaki ,lub państwowe gospodarstwa rolne tzw. PGR . Winni temu są Burmistrz i cała rada Banina . Nie dbają żeby powstały ulice ,ścieżki rowerowe .Wybudowali np. ścieżki rowerowe między Żukowem a Pępowem . A w Baninie np ul . Księżycowa ,burmistrz obiecywał chodnik a co jest ? po 2010 r deweloper dostaje zezwolenie na budowę szeregowców tuż przy ulicy. Gdzie jest nadzór budowlany ?
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 13

Re: Otrzeźwienie

Widać człowieku że cię rodzice w betoniarce kołysali jakieś obsesję macie na punkcie domów szeregowych czy co?Leczcie się na nogi bo na głowę za późno :-)
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 20

Powiedział mądry co wiedział.?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zgadzam się tak się czepiają tych szeregowców że naprawdę robi się to nudne. Człowieku weź xenne:) i daj sobie na luz
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 8

to nie tak, że szeregowce są złe- założenie urbanistyczne większości podmiejskich sypialni to "Luźna zabudowa" - większość działek w obszarze była limitowana nie mniejsze niż 900m2 - co powoduje powstanie mniej zwartej zabudowy i tyle.
W te założenia przemycone domy szeregowe, które są bardziej wskazane dla zabudowy na bezpośrednich obrzeżach miast to po prostu zmieniają wygląd okolicy i tyle.

Domki w stylu bliźniak, czy 4 mieszkania które developerka buduje jako jednorodzinne i dzieli 'po' i tak zostaną....

Założenie uranistyczne luźnej zabudowy wymaga hmm luźnej zabudowy? i tyle
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jako mieszkaniec szeregu polecam powiesić sobie w garażu worek treningowy i wyładowanie na nim swojej frustracji. Możesz wejść na stronę jednego z deweloperów i ściągnąć sobie plany ich osiedli i dodatkowo obkleić tymi planami worek i nawalać ile wlezie. Mam nadzieję, że przyniesie ci to ulgę.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 9

Również jako mieszkanka szeregu proponuję pier***ć się w łeb tylko porządnie, żeby na długo starczyło. Wy wielcy mieszkańcy tych wielkich kryształowych domów, w których takie patologiczne myślenie się rodzi. Mam swój kurnik i wara Wam od niego.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 23

Żal kobieto ,że masz taki ograniczony horyzont myślowy ,
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 10

Widziały galy co brały. Miało być tanio to jakość życia też taka sama. Ale jak ktoś kupił sobie takie mieszkanie to komu do tego. Są różne sytuacje w życiu. Osobiście to bym tak nigdy nie chciał mieszkać. Ale nie współczuję i śmieje się z tych mieszkańców. Banino trochę kultury.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie.oceniaj człowieku kto i w czym mieszka. Życie pisze różne scenariusze... nie wszytskich stać na duży dom w Baninie , nie kiedy sytuacja zyciowa jest powodem tego ze kupuje sie.kurnik... miłego wieczoru;_)
Cieszę się że ty mieszkasz w swoim palacu;)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

O rany to idź z tym do burmistrza to da ci odpowiedź hehe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi się dobrze mieszka w szeregowcu
.. nie wiem dlaczego najwięcej burzą się ci co w nich nie mieszkają...
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

A to dlatego że obniża to walory estetyczne miejscowości . Popatrz jak wyglądało osiedla domów jednorodzinnych które tu powstawały przed 2010 r . A teraz nastąpiła taka bylejakość i to jest smutne ,może kiedyś to zrozumiecie .,więcej ambicji !
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 13

Hehe dobre byle jakość
Czepiacie się szeregowców a spójrzcie na te wasze drogi - wogóle nie zadbane - i to dopiero podnosi walory Banina. . .
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wiecej pokory do zycia bo zycie bywa bardzo przewrotne...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wie Pani co ... musicie teraz żyć z tymi ludźmi którzy mieszkają w szeregach i przestać ich obrażać i wzbudzać w nich poczucie winy że obnizaja walory Banina. Ale spójrzmy prawdzie w oczy a pro po AMBICJI... to Rada Banino między innymi przyczyniła.sie do nazwijmy to "zabudowywania " tymi strasznymi szeregami Banina; to między innymi ludzie tutejsi zaczęli sprzedawać działki; więc sami zgotowaliscie sobie taki los. Żyjmy w zgodzie i przyczynmy sie do tego by w Baninie zylo sie fajnie i przyjaznie. Skoro juz musimy sie tolerowac powalczmy o drogi o fajna infrastrukture Banina- i to bedzie nasza wspolna AMBICJA
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rownież nie rozumiem ataku na szeregowce... niskie koszty utrzymania... kawałek ziemi, miejsce na 2-3 auta No i oczywiście cena... za koszt nie dużego domku w baninie mie kupisz nawet małego mieszkania w gdansku. Poza tym przewaga szeregu nad mieszkaniem pod względem komfortu chyba oczywista....
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale inteligencja....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja lubie swój domek w szeregu:(
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Piękne domy jednorodzinne w baninie mega luksusowe z piękną elewacją i podjazdami zadbanie ogródki jak w Hollywood piękni ludzie w tych domach mieszkają ważne osobistości robią zakupy w luksusowych sklepach na terenie banina takich jak biedrona czekac tylko na skwer to bedzie dopiero napiszę do rady aby powstała aleja gwiazd po co smietniki i oświetlenie drogi i chodniki jak gwiazdy tylko swoimi super autami jeżdżą nawet do koscioła 150 m ach te szeregowce szkoda że powstały
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie masz domku w szeregu a mieszkanie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

i przyjdzie taki, który na lekcjach ortografii chadzał na wagary i będzie narzekał.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Walorów Banina nie obniża zabudowa szeregowa tylko zadarty nos posiadaczy domów jednorodzinnych. Postawili dom na wsi i myślą że są panami świata. Zrozumcie w końcu że szeregi są i będą. Nauczcie się żyć w symbiozie albo weźcie stoperan. Mądralom którzy się dziwią jak tak można mieszkać odpowiadam; można . 4 pokoje 75m2 w zupełności wystarcza rodzinie 2+2.
Nie róbcie z siebie arystokracji co się wychowała w pałacu z lokajem , guwernantką i ogrodnikiem .
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 12

PANIE marcinie z ,,baraku'' w Baninie są tylko i wyłącznie same domy jednorodzinne i ten twój wpis do czego służy? Może chcesz podnieść wartość swego ego chwaląc się swym 2+2.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie muszę podnosić wartości ego na wiejskim forum pełnym malkontentów którzy widzą tylko domy jednorodzinne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Walory Banina obniża brak dróg, oświetlenia, przeludnienie szkoły, przedszkola itp. Ani szeregowce ani tak samo właściciele domów jednorodzinnych. Tobie wystarcza tyle, ja mam inne warunki i git. Nie czuje sie panem świata dlatego ze mam dom, wiec wyluzuj. Skoro jestes szczesliwy to po co ten wpis? Dla wszystkich jest miejsce. Tylko przestancie sie obrażać nawzajem. Wiecej luzu!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Właścicielu domu jednorodzinnego ja jestem szczęśliwy w swoim szeregowcu, ale śmieszy mnie nieszczęście takich ludzi jak autora tego wątku .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

A mnie dziwi w jaki sposob powstaly szeregi. Jak sie budowalismy plan miejscowego zagospodarowania mowil wyraznie: dom wolnostojacy jednorodzinny z dopuszczeniem zabudowy blizniaczej. I tak to w mojej okolicy sa domy jednorodzinne i ...jeden szereg... Urbanistycznie wyglada to SUPER... Ale nie mozna miec tu pretensji do wlascicieli szeregow, tylko do osob, ktore dopuscily do takiej zabudowy z litera prawa. To urzednicy powinni byc pociagnieci do odpowiedzialnosci. Banino zbyt szybko sie zabudowuje, bez potrzebnej infrastruktury. I powtarzam mam pretensje tylko do wladz, ze nic nie robia aby poprawic sytuacje mieszkanow Banina (wszystkich mieszkancow, nawet tych ktorzy wynajmuja). To Gmina sklocala mieszkanow, np. przez glupie ankiety kto pierwszy powinnien miec wybudowane drogi czy mieszkajacy do 2 lat, czy powyzej 10 lat...To obled, bo wiadomo, ze mieszkancy ulicy gdzie sa tylko szeregi przeglosuja mieszkancow gdzie sa tylko domy jednorodzinne, a wiadomo kiedy budowano jaka zabudowe. Wiec nawet wladza gminna wprowadza podzialy. Tez myslalem o zakupie szeregu w celach inwestycyjnych...I to czy ktos mieszka w kawalerce, na wynajmie, czy w dworku to kazdego indywidualna sprawa. Pozdrawiam WSZYSTKICH mieszkancow Banina.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

To prawda- 20 lat temu gdy dzielono pierwsze działki to mowa była o zabudowie jednorodzinnej ( wolnostojacej) tylko. I ten stan utrzymywał się dość długo a potem zmieniła się ekipa i dopuszczono szereg to tez ludzi wkurza bo co poniektórzy mieszkają tu 20 lat a ich ulica się ie zmienia za to - z tego co słyszałam od koleżanki która kupiła mieszkanie w szeregu- developerzy mami ze gmina zrobi drogi ludziom co właśnie się wprowadzają. .... i takie kolo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ten trefny plan uchwalono jeszcze za Bychowskiego, wiec o jakiej zmianie ekipy piszesz. Wowczas obecny burmistrz Kankowski byl przewodniczacym rady gminy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

czyli to aktualna ekipa. trzeba o tym pamiętać w czasie wyborów i na tę klikę nie głosować
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To po co bijesz dalej piane i atakujesz wlascicieli domow? Większość zarzutow do zabudowy szeregowej nie dotyczy ich mieszkańców tylko w jaki sposob to sie odbywa. Jak ludzie kupowali dzialki pod domy jednorodzinne to wokol mialy byc tez takie domy, a nie szeregi. I nie dziw sie, ze komus sie nie podoba, gdy zamiast jednego sasiada ma kilku. To oznacza wiecej aut, stojacych pod jego dzialka, wiekszy halas, mniejsza odleglosc domow itp. I to nie jest wina ani jednych ani drugich mieszkancow, tylko nie zachowania planow. Ktos chcialby miec takie warunki, jakie mu obiecano, za jakie zaplacil. I nie obraz sie, ale zaplacil duzo wiecej niz Ty. I zrozum, ze nie znaczy to, ze zadziera nosa. Kogos stac na dom jednorodzinny, kogos na szereg, a kogos na kawalerke. Takie zycie. Ty tez bys nie chcial, aby kolo Twojego domu postawili wiezowiec lub cos innego niz bylo w planach.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wiem o czym mówisz bo moi rodzice mają tu dom wolnostojacy i właśnie kupowali działkę w 1996 w takim założeniu o jakim piszesz ( tak z reszta mówił im gospodarz od którego działkę kupili+ ze samoloty nie przeszkadzaja;)). Wiec ja nie atakuje nikogo i zgadzam się ze wszystkim co piszesz tutaj ( "właściciel domku...) a nie z tym co pisze "Marcin" czy jak mu tam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wylewanie żali na forum nic Wam nie da Panie X czy za jakim tam pseudonimem się ukrywasz , oraz Panie właścicielu domu . Szeregi już stoją i nic tego nie zmieni. Miało być jednorodzinnie ale przepisy pozmieniano i jest wielorodzinnie. Trzeba przywyknąć do sytuacji albo znaleźć bardziej odosobnione miejsce. No chyba ze kredyt Was trzyma i musicie tu mieszkać bezapelacyjnie do końca .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Z Pana postow Panie Marcinie za to szczescie bije po oczach. Trudno musi Pan przywyknac, ze kogos stac na dom za gotowke a kogos na kredyt na 75 m mieszkanie w szeregu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tylko jakoś nie widać, aby właściciele szeregów pisali tu na forum "oj jacy źli są właściciele domów wolnostojących" "Oj źli, niedobrzy, sama patologia"...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kolejny anonim malkontent . Tak się składa anonimku ze nie jestem niewolnikiem banku i kupiłem 75 m za gotówkę zarobioną osobiście. Raczej Ty siedzisz po uszy w kredycie i nie możesz znieść ze szeregi Ci wybudowali naokoło. Najśmieszniejsze jest to ze nic z tym nie zrobisz . Będziesz do końca życia oglądał szeregowce które już są,oraz te które powstają :-) zanim spłacisz bank to już będziesz za stary na wyprowadzkę. Jak mi tak bardzo będą przeszkadzać tacy malkontenci jak Ty to w każdej chwili sprzedam mieszkanie w „baraku” i kupię gdzie indziej.
No, także miłego wieczoru i miłego spłacania domku w Baninie, gdzie tylko zabudowa jednorodzinna miała być ...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wow Marcin jestes moim idolem. Faktycznie jestes lepszy niz Ci z kredytem. Szacun.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sam wez stoperan, skoro Ci pomaga i przestan sie tak wsciekac :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Anonim idź na piwo albo gdziekolwiek, przecież sobotni wieczor jest. Kredyt kredytem i pewnie musisz zaciskać pasa, ale gdzieś wyjść chyba możesz co ? Wyjdź do ludzi zamiast farmazony wypisywać na forum .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Agata zabierz męzusiowi sfrustrowanemu klawiaturkę albo sama do spania.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Znów zostałam wywołana:) Widzę, że tu komuś się nudzi. Proszę mnie, ani mojego męża w takie sprzeczki nie mieszać. Nie jesteśmy właścicielami domu jednorodzinnego, aczkolwiek taki wynajmujemy. Tym bardziej nie wiemy kim jest nawet Bychowski i nie chcemy wiedzieć. Sherlocku to, że ktos ma taki sam początek id jak ja, nie oznacza, że to ja. Nie interesują mnie Wasze domy jednorodzinne, nie interesują szeregi. Ja po prostu piszę, że tu mi sie nie podoba,aspekt wizualny banina( błoto,brud, brak koszy na śmieci, brak chodników)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba szanować każdego człowieka bez względu na to gdzie mieszka. Ja zaakceptowałem już dawno mieszkańców szeregowców i powiem Wam, że to nawet sympatyczni ludzie. Da się z nimi porozmawiać, tylko nie wolno za długo patrzeć im w oczy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Kto ma internet z firmy WAVE Banino (168 odpowiedzi)

Chce zmienić internet na tego dostawce,jak się sprawuje internet ???

proszę o opinie rodziców z szkoły A i B (4 odpowiedzi)

dzień dobry. szukam rodziców którzy mogli by się wypowiedzieć o szkole A i B w Baninie. Proszę...

Imperium-Auto Salon (13 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....