!!! Pilne !!!

Witam serdecznie,
chcę wraz z mężem wspomóc finansowo ludzi, którzy tego najbardziej potrzebują. Mamy wyznaczoną sumę jaką co miesiąc przeznaczamy na pomoc. W Gdyni mieszkamy od miesiąca i naprawdę nie mam pomysłu jak pomóc tu w Trójmieście.
Dlatego potrzebuję waszej pomocy w tej sprawie w postaci udzielenia informacji... :)
Znacie może jakąś rodzinę, która potrzebuje pomocy?
Czy dobrym pomysłem byłoby pomóc np. bezdomnym, którzy śpią na dworcach w postaci kocu, pizza czy jakieś ciuchy (o ile to się przejawia w Trójmieście) ?
Czy może znacie jakiś dom dziecka, który takiej pomocy potrzebuje?
Proszę o odpowiedzi.
Będę bardzo wdzięczna :*
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: !!! Pilne !!!

http://expresskaszubski.pl/aktualnosci/2014/05/przyjazn-zmarl-ojciec-osmiorga-dzieci-rodzinie-potrzebna-pomoc
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam.
Na wstępie napiszę, że to wspaniałe, że osoby, które mogą coś zrobić dla innych, robią to :) Dokładnie tak samo postępuję.
Ja np. dałam ogłoszenie na tym portalu i odezwała się do mnie osoba, która zna biedną, starszą osobę, która potrzebuje pomocy.
Polecam także pomoc Hospicjum oraz Fundacji Hospicyjnej Dzieci Osieroconych - znam to miejsce i staram się pomagać.
Warto także poprzeglądać ogłoszenia, aczkolwiek wiele razy czytałam, że ktoś pojechał a tu zamiast potrzebującej np. samotnej matki, staje "wytapetowana laska, ze zrobionymi paznokciami, po wyjściu od fryzjera...". Dlatego sugeruję sprawdzić, poznać daną osobę. Ale warto pomagać. Osobiście skłaniam się bardzo często w kierunku osób starszych, są często bardzo biedni, samotni i nie mają jak poprosić o pomoc, są z tym sami.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://pomagamy.trojmiasto.pl/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja zasugeruję schroniska dla zwierząt. Sama co jakiś czas pomagam w Ciapkowie (ul. Małokacka w Gdyni) wyprowadzając pieski na spacery, ale niestety nie mam jeszcze możliwości finansowych, żeby wspomóc schronisko, a wiem, że bardzo tego potrzebują. Codziennie trafia tam bardzo dużo przerażonych i bezbronnych, często chorych zwierzątek. Każdy ciepły kocyk, każdy woreczek z karmą to ogromna pomoc dla tych biednych istotek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Prywatny detektyw - szukam (81 odpowiedzi)

Szukam dyskretnego detektywa z licencją - czy możecie kogoś polecić? Mam problem i szukam kogoś...

wróżka. 100 % sprawdzalności. najlepsza w polsce. wróżbita paweł jaśniak tarot. kto zna? (12 odpowiedzi)

Od 3 miesięcy szukam wróżki. Pisałam z dwiema, ale nie porwały mnie. Ktoś poleca mi Pana Pawła...

Subway Princess Runner Mod APK (7 odpowiedzi)

Możesz pobrać darmową wersję gry biegacza księżniczki metra, a następnie pobrać jej modową...