"POKŁOSIE" - film dobry, choć nie arcydzieło, warto obejrzeć.
Obejrzałem dziś film "Pokłosie" Pasikowskiego i muszę powiedzieć, że to jeden z lepszych polskich filmów (choć zaznaczam, że nie żadne arcydzieło), w skali od 0 (kompletne dno - po 5 minutach wybiega sie z kina) do 6 (gdzie 6 oznacza arcydzielo, ktore mozna obejrzec na drugi dzien ponownie), "Pokłosie" ma 4+. Skąd się wzięła zaś u Kaczora i miłośników Radia Maria zakonnika Rydzyka dzika krytyka tego filmu jako zajadle antypolskiego naprawdę nie wiem. Przecież główni pozytywni bohaterowie to... Polacy. Trzeba być skończonym durniem żeby krytykować coś, czego się nawet nie widziało. I muszę na koniec zaznaczyć, że to właśnie wrzaski wyznawców Rydzyka zachęciły mnie do obejrzenia tego filmu. Wniosek z tego taki - jak w Radio Maria mówią, że coś jest be, to na pewno jest w porządku, i vice versa... ;-) Warto iść do kina póki ten film jeszcze grają. Czytając komentarze wystawione temu filmowi przez osoby, które go nawet nie widziały, pełne jadu i agresji zastanawiam się czy nie powinny udać się do psychiatry albo chociaż psychologa po pomoc... bo wyraźnie ich stan psychiczny nie jest najlepszy.
10
4