Polakom najzwyczajniej świecie żyje się o niebo lepiej pod rządami PiS

Od 4 lat z kranów płynie 500+, najniższe bezrobocie, najwyższe płace i poczucie bezpieczeństwa ekonomicznego. Z jakich powodów Polak miałby nie głosować na PiS i głosować na PO?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: Polakom najzwyczajniej świecie żyje się o niebo lepiej pod rządami PiS

Pieniądze które wypłaca PiS to nie są pieniądze rządu, ale nasze. Twoje. Koniunktura gospodarcza i związane z nią podatki to nasza zasluga a nie rządu. Rząd wydaje to, co my wplacamy do kasy państwa w formie podatków oraz to co zarobią panstwowe firmy. Czy PiS robi to rozsądnie? Rzecz do dyskusji.Mnie się to nie podoba. Wolał bym by pieniądze z nadwyżki budżetowej inwestować w nowe technologie i ekologię. Tworzyć nowe, przyszlosciowe motory gospodarki .Takimi jak byly dotychczas motoryzacja i uzbrojenie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

dziękuję za kulturalną wypowiedź
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

image
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

A jakie to "motory gospodarcze" powstały za PO?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

A pamiętacie jak podwójny sądowo certyfikowany kłamca Morawiecki położył stępkę pod budowę promu, który nigdy nie powstał ?

http://www.money.pl/gospodarka/stepka-pod-prom-stoi-od-2017-r-stocznia-istnieje-tylko-teoretycznie-6353635877484161a.html%3famp=1

Bareja by lepiej nie wymyślił
#PiS to obciach
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kaszankowy lowco, kosmiczne.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Obawiam sie ze te wszystkie plusy bedą funkcjonowały do momentu, kiedy rządzący otrzymają w wyborach ilośc głosów pozwalajaca na przejście każdej ustawy i oczywiście zmianę konstytucji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i dowiedzieliśmy się, czyje to są piniądze.
"Nasze".
Skąd się biorą "Nasze piniądze" w odróżnieniu od pieniędzy naszych ?
To już zasugerował pan Rostowski, mówiąc, że "piniędzy nie ma" znaczy naszych pieniędzy nie ma, a "Nasze piniądze" są w karuzelach Vatowskich. c.b.d.o.

Żeby głupota umiała fruwać...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Herszt ci kazal to napisac niudaczniku?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

I deficyt budżetowy będzie tadam, tadam Ok
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kaszano, odklej się od mojego nicka, bo zgłoszę to do moderatora.

By żyło się lepiej,
Budujmy więcej mostów,
I szkół

Nie mam dzieci, nie mam 500+, 300+, za to mam podwyżki cen i zabrali mi cześć kasy z drugiego filaru.
Może i jest najniższe bezrobocie ale nie ma możliwości zmiany pracy, ofert brak.
Najwyższe płace? przepraszam co? od kiedy niby.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ziemniaki za PiS tak drogie jak sprowadzane z Hiszpanii pomarańcze.
Czemu partia PiS niszczy polskich rolników ?
Wielu emerytów nie stać nawet na zwykłą pietruszkę, która kosztuje ponad 20 zł / kg.

image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na kredyt i koszt innych każdemu będzie żyło się lepiej. Jednak kiedyś to wszystko trzeba będzie spłacić. 500+ przyczyniło się tylko w niewielkim stopniu do zwiększenia urodzeń dzieci. Koszt tego jest zdecydowanie zbyt wysoki. Lepiej byłoby obniżyć opodatkowanie i zredukować biurokrację. Dziś PiS (PO pewnie też by tak robiło) przekupuje coraz liczniejsze grupy obywateli, aby tylko wygrać w nadchodzących wyborach. Ceny idą w górę, pojawia się coraz więcej ograniczeń. Co do nadchodzących wyborów to zarejestrowało się 5 komitetów wyborczych. Tylko jeden z nich ma w swoim programie obniżenie podatków, całkowitą likwidację absurdalnego podatku dochodowego, który jest karą za pracę i zmniejszenie biurokracji. Ta partia to Konfederacja. Jak komuś pasuje co jest dziś i nie obchodzi go jutro, to może dalej głosować sobie na pozostałą czwórkę.

Przerażająca drożyzna
Jak żyć ? Panie Premierze, jak żyć ?

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

W lutym 2018 również rządził PiS.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

>W lutym 2018 również rządził PiS.

Wina Tuska
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Karol Nawrocki vel Tadeusz Batyr (12 odpowiedzi)

Niedawno w ogólnopolskich mediach toczyła się i toczy dyskusja dotycząca osoby niejakiego Karola...

Jak uczucia po wynikach wyborów? (12 odpowiedzi)

Moim zdaniem obaj kandydaci dalecy od ideału. Tragedią jest to, że wybór jest pomiędzy złem a...

Karol Nawrocki pozwany za naruszenie dóbr osobistych wdowy po zamordowanym (3 odpowiedzi)

Nikosiu. Istotny wątek też w kontekście wyborów. Chodzi o głębszy kontekst tej sprawy. Karol...