Praca

Zwracam się z gorącą prośbą do osób, które zdobyły wyższe wykształcenie o rozwiązanie krótkiej ankiety poruszającej problem bezrobocia wśród absolwentów uczelni wyższych. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję. http://www.interankiety.pl/interankieta/663b208498c22e500bd8e2236d08e184.xml
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Praca

"problem bezrobocia wśród absolwentów uczelni wyższych"

Moim skromnym zdaniem taki problem nie istnieje.
Jeśli ktoś ukończył - a nie prześlizgnął się, i kombinował 5 lat - studia, pracę znajdzie od ręki. A jeśli dodatkowo coś tam POTRAFI, to znajdzie pracę od ręki za 2.5k netto na 'dzień dobry'.

Natomiast osoby, które całe życie jechały na pracy innych, farcie, przypadku i ściągach -> nic nie umieją, nie powinny nawet mieć papierka za 'ukończenie' studiów, mimo to, szukają pracy w dziedzinie, w której 'studiowali' - ale pracodawcy/przedsiębiorcy nie są idiotami :) to nie polski rząd, że biorą cyrkowców/sportowców i baby z brodami do pracy biurowej :)))
Taka osoba NIE dostanie pracy takiej jaką by sobie życzyła ;) a do pracy do jakiej się nadaje - a taka praca JEST - nie pójdzie, bo 'przecież ja mam studia!!111oneONEone'

To nie jest problem bezrobocia, tylko problem idiotów którzy pozwalają innym idiotom ukończyć studia - mimo, że nie powinni!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadzam sie z Tobą, ale jest jeszcze jeden problem uczelnie nie dokońca kształcą tak aby być już dobrym w swoim zawodzie. I tak jak idziesz do pracy w zawodzie to trochę trzeba sie nauczyć, zdobyć doświadczenie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

-wszyscy na studiach ,a niestety kadry sredniego szczebla (technikow,pracownikow wykwalifikowanych z zawodowka) brak.Praca jest ,tylko robic nie ma komu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jak otworzyć sklep internetowy (84 odpowiedzi)

Przymierzam sie nad otwarciem własnego sklepu internetowego. Mianowicie do tej pory sprzedawałam...

Pomysły na prezenty (51 odpowiedzi)

Jakie macie pomysły na prezenty tylko nie jakieś oklepane bo chcę się wyróżnić. Cos takiego...