Problem cenowy przy projektowaniu domu

Cześć,

Niedawno zapłaciłem projektantowi za projekt domu z zastrzeżeniem, że kosztował on maksymalnie 750 000, w tym grunt i przygotowanie terenu. W przypadku ziemi, którą miałem na myśli, która znajdowała się w środkowym Massachusetts, oznaczało to, że sam dom musiał kosztować około 650 000. Projektant stworzył zestaw ofert i przesłał go do mnie. Świetnie!

Zaniosłem tę ofertę do budowniczego w obszarze, z którego miałem korzystać, i poprosiłem o przybliżone oszacowanie ceny. Jego natychmiastową reakcją było och, to będzie cię kosztować milion plus.

W tej historii jest więcej powodów, dla których używam czasu przeszłego, ale ważna jest ta część:

Czy istnieje sposób, aby uzyskać drugą i trzecią opinię na temat tego, ile powinien kosztować dom, biorąc pod uwagę ustaloną ofertę, jeśli obecnie nie mam kawałka ziemi pod budowę? Oznacza to, że nie mogę po prostu powiedzieć super, w nagrodę za czas poświęcony na wykonanie kosztorysu, zbudujmy dom! i musiałbym powiedzieć świetnie! Jeśli znajdę nieruchomość w Twojej okolicy w ciągu najbliższych 3 lat, zadzwonię do Ciebie.

Jestem dobrze zorientowany w stwierdzeniach to jest szacunek, a ja podam ci wycenę teraz w żaden sposób nie oznacza, że cena będzie taka za 3 miesiące. Szczerze mówiąc, szukam tylko Biorąc pod uwagę to, co jest w ofercie, mógłbym to zbudować za 600-700 000 lub To zajęłoby 1,2 miliona minut, z wyłączeniem gruntów.

Dzięki,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć,

Niedawno zapłaciłem projektantowi za projekt domu z zastrzeżeniem, że kosztował on maksymalnie 750 000, w tym grunt i przygotowanie terenu. W przypadku ziemi, którą miałem na myśli, która znajdowała się w środkowym Massachusetts, oznaczało to, że sam dom musiał kosztować około 650 000. Projektant stworzył zestaw ofert i przesłał go do mnie. Świetnie!

Zaniosłem tę ofertę do budowniczego w obszarze, z którego miałem korzystać, i poprosiłem o przybliżone oszacowanie ceny. Jego natychmiastową reakcją było och, to będzie cię kosztować milion plus.

W tej historii jest więcej powodów, dla których używam czasu przeszłego, ale ważna jest ta część:

Czy istnieje sposób, aby uzyskać drugą i trzecią opinię na temat tego, ile powinien kosztować dom, biorąc pod uwagę ustaloną ofertę, jeśli obecnie nie mam kawałka ziemi pod budowę? Oznacza to, że nie mogę po prostu powiedzieć super, w nagrodę za czas poświęcony na wykonanie kosztorysu, zbudujmy dom! i musiałbym powiedzieć świetnie! Jeśli znajdę nieruchomość w Twojej okolicy w ciągu najbliższych 3 lat, zadzwonię do Ciebie https://getappvalley.com/.
https://vlc.onl
Jestem dobrze zorientowany w stwierdzeniach to jest szacunek, a ja podam ci wycenę teraz w żaden sposób nie oznacza, że cena będzie taka za 3 miesiące. Szczerze mówiąc, szukam tylko Biorąc pod uwagę to, co jest w ofercie, mógłbym to zbudować za 600-700 000 lub To zajęłoby 1,2 miliona minut, z wyłączeniem gruntów.

Dzięki,

I got this,..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Dekoracje do mieszkania (28 odpowiedzi)

Co myślicie o panelach tapicerowanych na ścianę? Szukam czegoś, co dodałoby trochę przytulności...

Gecco Deweloper (11 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczerą opinią polecam przejść się po mieszkańcach inwestycji na...

Sufit napinany a robaki (8 odpowiedzi)

Ja dałem namówić się "fachowcowi" na sufit napinany z czego noe jestem zadowolony. Miedzy sufitem...