Problem z brwiami

Dziewczyny doradźcie. Od zawsze brwi reguluję sama. Niestety jakiś czas temu przesadziłam i jedna od drugiej trochę się różni (na szczęście mam grzywkę która trochę zasłania). Wiem wiem, śmieszne, ale mam z tym problem. Od ok. tygodnia, dwóch próbuję brwi "zapuścić", chcę by odrosły i by kosmetyczka zrobiła z nimi porządek.

Niestety odrastanie kiepsko idzie. Zastanawiam się co zrobić jeśli mój plan się nie powiedzie? Co wówczas? Odpada malowanie brwi, bo wygląda to komicznie i kojarzy mi się z 80-latkami z czarnymi kreskami i różowymi ustami. Poradźcie coś.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Problem z brwiami

Witam, radze zapuscic a potem isc do kogos profesjonalnego zeby zrobił porzadek. Niestety musisz sie przemeczyc, jak nie rosna mozna je nacierac olejkiem rycynowym -szybszy wzrost. Zawsze zostaje Ci makijaz permanentny;)
Pozdrawiam i wytrwałosci zycze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Serdeczne dzięki za wskazówkę nt. olejku, na pewno wypróbuję!

Pozdrawiam

spróbuj sobie henna wyrównac jak nei lubisz malowac kredą do brwi...aczkolwiek jak troche poświęcisz czasu kredką do brwi ( nie do oczu!!) i dobrze kolor dobierzesz, grafit czy braz, to nie bedzie wygladac tak :
image

a całkiem naturalnie, zrób henną nie proszkową tlyko żelowa bo jest delikatniejsza i nei bedzie efektu markera...nei chce cie martwic ale z uporem maniaka w jednym miejscu gdzie "se skubłam" od paru lat nei chcą mi trzy dosłownie wloski wyrosnąc. a z ciekawosci-góra czy dól bardziej od srodka czy zewnątrz?? gdzie masz nierownosc??

Em o hennie nie myślałam i raczej jestem przeciwna. Jednak jeśli "zapuszczanie" mi nie wyjdzie zastanowię się nad nią.

Z uporem maniaka reguluję brwi również na górze (choć wiem, że nie wolno), kiedyś zaczęłam i tak juz zostało. W tej chwili jedna brew jest ciut wyżej niż druga. Być może na pierwszy rzut oka nikt tego nie zauważy, ale mnie to drażni.
Grzechem mojej młodości jest zbyt obfita regulacja. Kiedyś zachciało mi się krótkich brwi, w efekcie czego wynoszą one teraz mniej więcej 2/3 tego, co na zdjęciu powyżej. A marzą mi się długie. Mam nadzieję, ze wiesz co mam na myśli.
No i podobnie ja u Ciebie brakuje mi w jednym miejscu 2-3 włosków :)

ja tez kaze robic sobie z góry tez słyszalam ze nei mozna ale trudno, lepiej miec całą twarz pod kontrolą :D
na pewno nie masz tragedii i jak mowisz nikt oprocz ciebie tego nei widzi, ja skolei na prawej od srodka rosną do góry i musze przycinac regularnie:) takze kazdy ma cos, wazne zeby brwi były, bo znam tez takie dziewczyny bez, jak whoopi goldberg :D

Polecam makijaż permanentny brwi, u mnie kosztuje 200 zł, efekt naturalnych brwi utrzymuje się ok 3 lat, polecam, , makijaż wykonuje w przychodni na niedźwiedniku i kosztuje 200 zł, tel 796-334-264.

Polecam odzywke stymulującą wzrost rzęs i brwi Revitalash, Revitabrow, Pobudza uśpione mieszki włosowe, które zostały wyrwane.

A jaką metodą robisz ten makijaż? Pytam ponieważ poważnie się nad tym zastanawiam. Zastanawiam się również dlaczego u Ciebie ten makijaż jest taki tani... Mieszkam w Gdyni i jak przeglądałam ostatnio oferty salonów to koszt takiego makijażu (łącznie z poprawką chyba po 2 tygodniach) kosztuje w granicach 800 zł. Skąd taka różnica?

u mnie w salonie cena wynosi 500-600 zł (metoda piorkowa i standardowa cena obejmuje korekte za 3 tyg) takze nie wiem przepraszam na jakich barwnikach musisz pracowac i na jakim sprzecie zeby wykonywac zabieg tego rodzaju za 200 zł... A Pani najpierw radze spróbowac delikatna henne w celu wyrównania, a pozniej zastanowic sie nad makijazem permanentnym. Jest to na pewno duzo wygodniejsze, bo niestety henna trzyma sie do 3 tyg.
Pozdrawiami wytrwałosci zycze

Wykonuję makijaż permanentny metodą piórkowa, w przychodni, niska cena jest kwestią niskich kosztów i niskiej mojej marży, a nie marzy jak co niektórzy z kosmosu. Zapewniam jednorazowy sprzęt i oryginalne tusze. Daje tez gwarancje na pół roku, jeżeli zaczęłoby blaknąć, wykonam drugą korektę gratis.

Kosmetolog Malwina- gdzie przyjmujesz? Podaj do siebie jakieś namiary.

KASHMIR SPA kashmir.shinespa@gmail.com
509423462
zapraszam nie wykonuje makijazu osobiscie. Jednak wspołpracuje z osoba która specjalizuje sie tylko w makijazu permanentnym i to ona wykonuje te zabiegi. Wszystko to dzieje sie u mnie w salonie a nie w domu u kogos. Wczoraj robiłam sobie makijaz permanentny ust jestem bardzo zadowolona. Takze jesli byłaby Pani chetna to zapraszam serdecznie

A słyszałyście o nitkowaniu brwi?? Podobno super sprawa i dużo dokładnie można wyregulowaa niż pensetą. Znacie kogoś kto się tym zajmuje?

Inne tematy z forum

botox, gdzie polecacie? (26 odpowiedzi)

witam, chciałabym wybrac sie na botox (chce pozbyc się zmarszczek nad brwiami i minicznych przy...

Skup odzieży używanej w 3mieście, gdzie? (52 odpowiedzi)

cześć wszystkim! po porządkach w szafie mam 2 worki ubrań i miejsce na nowe ciuchy :) czy...

Dobrej jakości ubrania (24 odpowiedzi)

Chciałabym poznać wasze zdanie dotyczące dobrej jakości ubrań (i mam tu na myśli...