Rachunki za prąd

PIS kolejny raz robi ludziom wodę z mózgu opowiadając bajki , ze 60% kosztów prądu to koszty uprawnień emisji CO2.
Tak naprawdę Europejski system opłat za emisję gazów cieplarnianych odpowiada maks. za ok. 20% rachunków za energię.
Dalszy fakt pomijany przez PIS - te 20% za emisje trafia co roku na konto rządu w Polsce , a nie do Brukseli.
W 2021 roku było to 28 mld PLN, które powinny trafić na modernizację energetyki. Ale nie trafiły....tak samo działo sie za rządów PO, więc nie jest to wynalazek PIS przejadanie pieniędzy za emisję gazów.
Tylko , że PO nie opowiadała takich antyuninjych bzdur .

Bo tak naprawdę celem PIS jest zwalanie własnych błędów na Unie Europejską, aby Polaków do niej zniechęcić i wyprowadzić Polskę z EU.
Wtedy dopiero stetryczały Kaczyński i jego banda tryglodytów będzie zupełnie bezkarna i wprowadzi nam katoliban.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 9

Z rachunkami za prą to jakaś porażka. Rządzący są po prostu nienormalni.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

No tak jak bedzie rzadzic PO energia bedzie darmowa i do tego wroci haslo pinidzy ni ma i ni bedzie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 13

Niestety nic nie zrozumiałes z tego, co napisałem. Energia będzie coraz droższa i nie ma znaczenia, kto bedzie rządził.

Moim zarzutem jest tylko to , że PIS zwyczajnie kłamie na temat przyczyn wzrostu cen energii obwiniając o to Unię Europejską .
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9

no tak ty nie wiesz co to Energia to po co piszesz idź głosować na PIS
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Posprzedawali prawa do emisji, gdy były tanie. Ch.... wie co zrobili z kasą. A teraz gdy prawa do emisji są drogie łomatkoicórko, prunt drogi! Winna unia!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Mieszkańcy Rosji wierzą, ze Ukraina i NATO szykuja się do ataku na Rosję, więc trzeba się bronić.
Wyborcy PIS wierza , że źródłem wszystkich problemów jest Unia Europejska i PO.
W 1939 Niemcy głęboko wierzyli , że zródłem ich problemów sa Żydzi i bankierzy.
Ten sam prymitywny schemat myślenia ciagle się sprawdza i skutecznie się powtarza. Nawet w XXI wieku w środku Europy
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum

Imperium-Auto Salon (10 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Fotowoltaika problem (47 odpowiedzi)

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za...