Samochód dla 18 latka

Hej:) jaki samochód będzie bezpieczny dla syna który niedawno uzyskał prawo jazdy. Co sądzicie o tym samochodzie??
http://www.autogielda.pl/sprzedam,vw_passat_sedan,II97LCPXE.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Samochód dla 18 latka

passat na gaz wow tym sei chyba jezdzi jak czolgiem!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

"dla syna ktory NIEDAWNO uzyskal prawo jazdy" - CHCESZ MIEC SYNA - nie kupuj nic!!!! - niech sie cwiczy pod twoim okiem, twoim autem przez jakis czas... JESLI CHCESZ GO STRACIC - cokolwiek kup, marka bez znaczenia... z 70% prawdopodobienstwem skonczy jak inni "pseudorajdowcy" szpanujacy przed dziewczynami... Aha jesli nie chcesz by syn najadl sie wstydu przykladowo na starcie ze swiatel to kup cos z duża mocą, bo co taka pasacina w gazie moze? A dziewczyny wysmieja biedaka...gdy autko mi sie nie spisze w szrankach z jakas 20letnia bejca czy gubiacym blachy golfem...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

to jest prawda nawet rozsądny młody człowiek bez oka dorosłego głupieje a życie mamy jedno >na przestroge ze mną było tak jak jest opisane po 3 mie. zostawiłem auto na drzewie i słupie.Samo ałto nie jest zbyt szpanerskie więc to na plus
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A to jest najlepszy dowod na slowa tego kogos "bez imienia":

http://wiadomosci.wp.pl/gid,11767201,title,18-latka-uderzyla-w-drzewo-dwie-osoby-nie-zyja---zdjecia,galeria.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powiem krótko: żaden
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Samochód dla 18 latka? Autobus :P A jak skończy dwadzieścia kilka lat to wtedy normalne auto :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przesadzacie ,zależy jakiego ma syna!!!Każdy z Nas jakoś zaczynał!!! A zdać prawko wcale nie jest tak łatwo! założe się że co najmniej połowa kierowców ,gdyby podeszła jeszcze raz do egzaminu na prawo jazdy by oblała! Co do samochodu to może Opel Tigra, Opel Corsa ,Volkswagen golf 2-3 volkswagen polo lub mercedes 190 :)

Ja sprzedam Opla Tigrę:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

opel tigra jest dla gejów
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Julia -słuchaj. Może masz dużo kasy i chcesz zrobić synowi prezent ale to się źle skończy. Młody człowiek jeśli coś zostanie za darmo to tak naprawdę nie doceni wartości tego przedmiotu. Lepiej jak sam zarobi na takie auto to zanim zechce przyszpanować to pomyśli o kosztach ewentualnej naprawy i tego ile pracy zakup auta go kosztował - to automatycznie zdejmuje się nogę z gazu. W tych czasach najlepiej kasa przemawia do wyobraźni młodych ludzi.
Swoją droga po co robić dziecku taki drogi prezent>?

Kurde ludzie weźcie się ogarnijcie! Każdy zaczynał. Czy wy myślicie, że jak będzie miał 20 lat to nie będzie miał koleżanek i nie będzie się przed nimi popisywał ?
A na 18 polecam jakiegoś vw (golfa polo) / opla astre.

Tak, jak będzie miał 20 lat to będzie bogatszy o te dwa lata doświadczenia, tak że będzie wiedział kiedy można się popisywać, a kiedy lepiej nie.

Oczywiście, po dwóch latach nadal może być "głupi i nierozsądny", ale jednak będzie miał ciut lepsze wyczucie samochodu niż po 30 godzinach jazdy...

Wiele opinii tutaj czytałem, a najbardziej spodobała mi się kogoś bez imienia, a tak ode mnie to lepiej zafunduj synowi ciekawą wycieczkę z jego dziewczyną i czasami daj na taksówkę.

bmw 3 kompakt, zwykla 3 piecio drzwiowa, tylny naped to sie czegos nauczy

Ludzie kochani co wy tu piszecie..
Kobieto kup mu samochód taki żeby się nie psuł obojętnie co to będzie tylko nie tico ani maluch żeby nawet jak coś się stanie nie złożył się. Ja jak miałam 18 kupiłam sobie hyundaia accenta nawet dobre auto ale się cholernie psuło dużo mnie nauczyło jak każde pierwsze auto. Teraz mam 20 lat i jeżdżę bmw compact też super maszynka.. I nie myśl że od razu się zabije autem, bo to nie prawda nie będziesz go trzymała pod kloszem non stop.

Jasne, ma się zabić to niech chociaż za swoje się zabije. Kup mu od razu też dom z basenem .A co będzie młody ze starymi siedzieć.

Hmm w większości tych odpowiedzi wyczuwam nutkę zazdrości. To, że ktoś ma 18 lat nie znaczy, że nie umie jeździć, lub będzie szalał na drodze ;))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co ma zazdrość do bezpieczeństwa? sprawdź statystyki

generalnie dom z basenem byłby lepszym rozwiązaniem :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Statystyki? a ile ludzi w wieku 30 lat rozwala sie na drzewie? Nie ważne ile ma sie lat można spowodować wypadek! Więc może w takim razie NIKT nie powinien mieć samochodu ;)

Ja w wieku 18 lat dostałem od rodziców dom i samochód. Żyję.
Co wy tu wypisujecie. Wszystko zależy od człowieka - może mieć 18 lat i być rozsądny jak i 25 i zwyczajnie głupi.

Kup mu coś co mało pali. Np. Matiz albo Tico. Jak będzie narzekać, że nie chce takiego to nie kupuj mu nic.

Pierwszy samochód jest do nauki, bo dopiero po zdaniu prawa jazdy tak na prawdę zaczynamy się wszystkiego uczyć na drodze.

Naprawdę sądzisz że autorka zwlekała z kupnem auta trzy lata i pokieruje się Twoją jakże cenną i wnikliwą radą?

ja jeszcze egzaminów nie zdalam, ale prawko mam "provisional driving licence" tzn ze moge jezdzic z kims, kto ma prawojazdy pełne dluzej niz 5lat ;D i kupuje najtansze ,tak zeby bylo do jezdzenia a znajac moje szczescie, dlugo cale nie bedzie heheh ;D

HULAJNOGA

jakieś bardzo duże, dziecko będzie bezpieczne

Inne tematy z forum

Prywatny detektyw - szukam (81 odpowiedzi)

Szukam dyskretnego detektywa z licencją - czy możecie kogoś polecić? Mam problem i szukam kogoś...

Wakacje nad morzem (4 odpowiedzi)

Cześć! Szukam miejsca nad polskim morzem, które oferuje spokojną atmosferę i piękne plaże,...

Jasnowidz Inka - jaka sprawdzalność? (182 odpowiedzi)

Czy był ktoś kiedyś u tej Pani? Czy się sprawdziło? Jakie wrażenia na jej temat. Proszę o opinie...