Śmieci

Segregujecie czy nie ? Jeśli nie to jaki kubeł macie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Śmieci

Ja segreguję, bo jest taniej. Niesegregowane wrzucam do czarnego kosza na smieci, a cała reszta (jak np plastik i makulatura) zawsze czeka w odpowoednim czasie w workach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie, bo nie opłaca się. Roznica 5zl od osoby,a więcej problemów niż to warte. Wystarczy, że ktoś dorzuci np. butelkę do mokrych i już nie zabiorą (i nie mówię tu o domownikach). Dwa kubły czarne podpisane NIESEGREGOWANE. Zabierają co dwa tygodnie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jeden kubeł 240l czarny. Starcza na styk fla rodziny 2+1. Jak się nie zmieści to można obok worek postawić to zabiorą
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

myślę że też tak zrobię. ja rozumiem papier i szkło oddzielić. Ale z plastikiem to już się schody robią. czy to plastik czy mieszane... no i garaż zawalony . chociaż wywóz co 2 tyg.mnie przeraża. troche żadko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kubeł 240l na suche, 120l na mokre, na trzyosobową rodzinę bez problemów wystarcza. Do tego stojak na trzy wory po 120l w garażu na szkło, plastik i karton. Przy częstotliwości wywożenia raz na miesiąc gromadzimy dwa worki po 120l plastiku (szkło i papier spokojnie nam 120l miesięcznie wystarcza), poza tym butelki po mleku czy pojemniki po jogurtach mimo płukania po pewnym czasie walą i mam smród w garażu. Z perspektywy czasu żałuję że nie dałem sobie siana z segregacją, byłoby nieco drożej ale nie musiałbym z garażu robić śmietnika i zyskałbym miejsce zajęte obecnie przez stojak na worki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zawsze możesz podrzucić sąsiadom :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

sieciowe harakiri....

Wystarczy krótka wizyta w Urzędzie Gminy, oświadczenie podpisane przez wszystkich współwłaścicieli i od kolejnego miesiąca masz z głowy segregację. Sama tak zrobiłam, kiedy nie wywieźli mi śmieci z powodu szklanej butelki podrzuconej przez jakiegoś pijaczynę do kosza z mokrymi...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki, chyba tak zrobię.

Nie segreguję. W moim przypadku to raptem 10 zł różnicy miesięcznie, a mam święty spokój od worów z plastikiem, szkłem i papierem, których po prostu nie mam ochoty trzymać przez dwa miesiące w swoim - jak to niektórzy nazywają - kurniku ;-) Dwa kubły po 120 l każdy. Zazwyczaj wystarczają, a jeżeli zdarzy się, że nie - po prostu stawiam osobny worek obok kubłów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, segreguję na te do lasu i te do rzeki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

takiego jak ty do wora a wór do jezira. Syfiarzu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja segreguję na te, które palę w dzień i te palone w nocy (żeby czarnego dymu nie było widać)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Imperium-Auto Salon (12 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....