Spalanie śmieci

czy ktoś wie gdzie należy zgłosić, że ktoś spala śmieci. Chodzi mi o to żeby było skutecznie. Sąsiad nie opanował sie nawet latem i np. wczoraj wieczorem też rozpalił. Po smrodzie wydaje mi się, że plastki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Spalanie śmieci

Dzwoń do urzedu Gminy tam Cie pokierują.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rdos taka instytucja. Mają swoich inspektorów nadzoru
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nikt nic nie zrobi, żeby sprawdzić czym się pali, to trzeba się umówić, a wiadomo, że wtedy ma się czas na ,,zatarcie śladów''. W razie niezapowiedzianej kontroli ten ktoś zwyczajnie nie musi wpuścić kontroli do domu. Ta sobie pojedzie, a on przez dzień i noc będzie czyścił piec, komin, a na sam koniec przepali go konkretnie ,,ekogroszkiem'', żeby mieć pewność, że wszystko poszło z dymem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety, ale to prawda. Organ musi powiadomić 7 dni wczesniej o kontroli
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To po co taki organ. Zlikwidować, a urzędasów do sektora niepublicznego do roboty zagnać.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proponuję zwrócić uwagę sąsiadowi osobiście, że jak nie zaprzestanie tego to się to zgłosi, może się przestraszy... A jak nie to trzeba zgłosić na gminę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale spalanie śmieci na terenie PL nie jest nielegalne
O co więc chodzi ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

naprawdę, internet z jednej strony jest świetny, a z drugiej uświadamia człowiekowi wśród jakich idi*tów żyje
chyba wolałem czasy "przed"
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

spalanie śmieci w domowych kotłowaniach nie jest nielegane ????
człowieku o czym ty piszesz !!!
1. jest nielegalne
2. jest karalne
3. jest niebezpieczne dla zdrowia
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dz.U. ??
Btw w wątku nie było mowy o przydomowym "kotle" więc proszę nie dodawać nic od siebie..
Jak tak dalej będzie to się okaże "moje widzimisie" jest ponad polskie prawo :O a to już krok do czegoś co pokazuje Korwin M.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

1. a w czym innym w osiedlu można palić plastki jeśli nie w kotle (no tak można w ognisku albo w kominku)

Dlaczego kwestionujesz, że nie powinno się tego robić. Do przetwarzania i utylizacji odpadów służą specjalistyczne instalacje.

Dz.U. ? szczerze mówiąc nie pamiętam ale sprawdzę jesli do zachowania rozsądku i poszanowania środowiska i otoczenia potrzebna jest Ci ustawa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

eh próżne słowa. W Baninie mieszkają ludzie, którzy uważają że Rolniczą można zapier$#%#$%lać 90 km/h bo przecież nie ma znaku ograniczenia prędkości
im dłużej tu mieszkam, tym bardziej jestem przekonany że mój kolejny dom będzie na pewno z dala od Kaszubów
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Nowy proboszcz (12 odpowiedzi)

"Ksiądz Jan Kucharski: To nie było palenie jakichś tam książek, ale palenie przedmiotów...