Światłowód ORANGE / internet

Proponuję zgłaszać ulice do inwestycji w światłowód od orange, udało sie postawic paczkomat to może i cywilizacja do nas dojdzie :)

Zgłoszenia ulic rejestrujemy pod linkiem ;

http://oferty.orange.pl/internet/?_ga=2.121238216.1959122849.1502273761-1273008667.1502273761
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zgłoszenie poszło.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

również poszło .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poszlo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłem pierwszy z tej ulicy. Poszło

Brzozowy Zagajnik poszedł. Podbijajcie!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Światłowód ORANGE / internet

Strumykowa - poszlo

Jeziorna poszla

familijne poszło

Bajeczna poszła

Wspólna poszła
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mazurska

Narcyzowa poszła

Wysłałem sms, e-mail i ulotka w skrzynce pocztowej do wszystkich sąsiadów na ulicy.
Ponoć w tym przypadku" rozmiar" działań ma znaczenie.

haha.... fajną bazę klientów sobie tworzą.... dane pozbierali.. światłowód mooooże kiedyś tam będzie. Ważne, że podaliście nr tel i termin końca umowy u obecnego operatora to teraz Was będą nękać ofertami. Brawo. Ach ten marketing!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

W takim razie sami stracą swój czas oferując światłowód którego nie ma. Tak można wywnioskować z twojego posta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdzie nie będzie światłowodu pewnie zaoferują "nielimitowane" LTE - może nawet "za darmo" jak się odpowiednio przepłaci za TV z satelity.

Tak czy inaczej zgłosiłem się. Dane moje i tak już mają bo czasem dzwonią z ofertą.
A skoro mają sporo inwestować w światłowody
http://www.spidersweb.pl/2016/03/orange-swiatlowody-supernova.html
to może też się kiedyś załapiemy

Widac ze nowe osoby... Co 4latajest srednio akcja " swatlowodowa" i nic z tego nie wynika... Ja zaplacilem za instalacje okolo 1000zl i mam swiatlowod os 3 lat z innej firmy bo orange mial mnie w d*pie prze 9 poprzednich lat

Ilu byłoby chętnych zapłacić około 1000 zł za instalację światłowodu przykładowo na Familijnym?

Heh a co to ma wspolnego ? Developer tak ladnie podzielil dzialki i drogi ze kazdy musi wyrazic zgode... Na prace i tu jest problem .. Ani orange ani inna firma bez zgody wszystkich nie rozpocznie prac bo jakis X powie ze to mu niepasuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sprawdź akt notarialny, bo u nas jest zapis, że kupując mieszkanie udzielamy nieodwołalnej zgody na budowę mediów na naszych działkach, zarówno drogowych jak i prywatnych. Tak więc operatorzy mogą kopać :)

Tak jest, na szczęście jeden idiota nie może blokować kładzenia infrastruktury na osiedlu bo obstawiam, że jak by wszyscy mieli wyrażać zgodę to kabel nie doszedłby do końca jednego szeregu.

Ojoj a co ma budowa z przesylem wspolnego ? Jak to sa dwa rozne pojecia ?

Brzozowy poszedl

Proponuje skrzyknąć wszystkich zainteresowanych mieszkańców usługami FTTH i wypisanie wniosku o opracowanie i wydanie warunków technicznych na przyłączenie do sieci Orange Polska S.A. na wszystkich jest to pewniejsza metoda. Wniosek jest na stronie ORANGE.

Czy wydanie tych warunków oznacza, że wykonają przyłacze? czy w Baninie orange ma gdziekolwiek światłowód? Wniosek jest płatny i jeśli nic z tego nie wynika to szkoda zachodu. Do wniosku trzeba załączyć mapę geodezyjną, gdzie się o nią starać?

Orange ma okazję na położenie kabla wzdłuż Tuchomskiej, zanim wyleją asfalt, zabudowa gęsta, chętnych jest sporo, ale czy oni są zainteresowani? wątpię...

Z tego co wiem to na Tuchomskiej interkomp układa światłowody.

Faktycznie, nawet już mają tam sieć, przynajmniej wg ich mapy: http://inter-komp.net/mapa-zasiegu-sieci/

Mapa może być np od zakupu gruntu . W przyszłym roku ma być podobno realizowana inwestycja na ul. Północnej. Ważna jest ilość najlepiej całą ulica żeby się opłacało budować.

Nadal zbieram osoby chętne proszę wypełniać formularz aby Orange brał pod uwagę Banino jako potencjalne miejsce do inwestycji.

Orange jest slaby wg mnie

ja korzystam i jest ok - da sie żyć ;)

Podbijam zapisujemy swoje ulicę do światłowód od Orange im więcej zgłoszeń tym lepiej .

Podobnie i u nas, im więcej zgłoszeń tym lepiej - taka już jest ekonomia światłowodów. Zapraszam na http://www.amelek.net/formularz.php - proszę wpisać "światłowód" w polu Temat, dane kontaktowe, oraz datę kiedy kończy się umowa z obecnym dostawcą. Przekażcie sąsiadom!

Witam a od kiedy amelek świadczy usługę światłowodu ????

Chyba w 2014 położyliśmy pierwszy światłowód, zastąpił skrętkę działającą od 2004 do uszkodzenia podczas prac ogrodowych u sąsiada.

Szkoda ze nie nie ma tego światłowodu na Wspólnej . Może warto z kimś dogadać się i wygryżc konkurencje i położyć światłowód ???

Na Wspólnej ma już światłowód Volta (wiem bo klient kiedyś przeszedł od nas), więc ryzykowne - jak już wydamy kasę na projekt i zaczniemy kopać z Morelowej, to mogą nagle się obudzić i zacząć podłączać. Nie wierzę w dogadywanie się z konkurencją, a już zwłaszcza by ta dała się wygryźć ;). Póki co jest radio, powinno działać lepiej od mobilnego.

Volta to może i kable ma ale nie po to aby kogokolwiek przyłączyć ... infrastruktura jest nie dostosowana aby podłączyć mieszkańców brak skrzynek teletechnicznych i nie podłączą.

Interkomp też nie ma skrzynek a podłącza uslugi

Zgłoszenie wysłane

no i prawidłowo.

Orange ma za dużo awarii wg. mnie. Może i światłowód jest bardzo szybki, ale jeśli będzie dużo zwiech to po cholerę to wszystko.

Ma Pan inny pomysł to słucham? warto mieć i taką alternatywę niż żadną.

Najbliższa lokalna radiówka - dać zarobić radiem, by było z czego inwestować w budowę światłowodów.

Skoro sam dostawca mówi że na radiówkę za wiele zakłóceń to po co mam brać coś co nie działa!?

Na próbę, są miejsca gdzie działa.

Dla mnie internet to min 20mb/ś i ping poniżej 2ms

To powodzenia w szukaniu takiego nawet w trójmieście :)

Poniżej 20ms miało być

Sygnał radiowy to teoretycznie do 30 Mb/s, w praktyce w ciągu dnia 2-6 Mb/s, w nocy 15-20 Mb/s. czyli generelnie słabo.

to masz dziwnego dostawce, ja mam tyle za ile place...

Albo niechcemisie zgłosić problem dostawcy, lepiej ponarzekać na forum...
87.204.69.* = Netia

oczywiście wiesz najlepiej...

Jeśli to nasz Klient ma tak słabe osiągi, prosimy o bezpośredni kontakt (zgłoszenie problemu przez formularz na stronie), zobaczymy co się da zrobić by działało lepiej.

Inne tematy z forum

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Imperium-Auto Salon (12 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Kto ma internet z firmy WAVE Banino (168 odpowiedzi)

Chce zmienić internet na tego dostawce,jak się sprawuje internet ???