Sylwester

To mój pierwszy sylwester w Baninie dlatego zastanawiam się, czy nasi mieszkańcy puszczają dużo fajerwerek czy raczej na rozbłyśniete niebo nie ma co liczyć ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Sylwester

jak w sylwestra poczujesz przykry zapach, to wlasnie wtedy mieszkancy Banina popuszczaja. do siego! albo jak sie to w Baninie mowi do szamba!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Mianownik (kto? co?): fajerwerki
Dopełniacz (kogo? czego?): fajerwerków
Celownik (komu? czemu?): fajerwerkom
Biernik (kogo? co?): fajerwerki
Narzędnik (z kim? z czym?): fajerwerkami
Miejscownik (o kim? o czym?): fajerwerkach
Wołacz: fajerwerki!

Dopełniacz liczby mnogiej od tego rzeczownika to "fajerwerków", nie fajerwerek :D Może w ramach puli noworocznych postanowień zastanowić się nad ćwiczeniami odmiany przez przypadki :P
W języku ojczystym :P
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

Dzięki kolego, ale mam lepsze rzeczy do roboty niż zastanawianie się nad literkami. Myśle, że każdy zrozumiał sens mojego pytania; ) Może jak się nudzisz w domu to myślisz o takich rzeczach ale ja nie ; )
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie jestem purysta jezykowym, jednak razace bledy podczas odmiany przez przypadki, to nie licha literowka, ktora teraz tutaj wszystkim wpierasz :)
Irytuje ze ludzie nie potrafia mowic w swoim wlasnym jezyku, nie chodzi o jakies malo znaczace bledy, fajerwerek to taki sam kaliber bledu jak poszlem, wziasc i w cudzysowiu... To podobna sytuacja jak puszczenie w towarzystwie smierdzacego baka :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jesteśmy w Polsce, używanie polskich liter, takich jak "ż", "ó", "ą" też nie boli :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Coz nawyk z dawnych czasow - niepisane internetowe prawo - kto uzywa polskich znakow jest lamerem :D
otoz gdy piszemy z polskimi znakami niektorzy na ekranach swoich kompow widza krzaki, mam tlumaczyc dalej?
co do reszty - nie jestem jezykowym purysta ale wiesniactwo jezykowe boli mnie do szpiku kosci :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie jestem purysta. No brawo!
I przestań bzdury o krzakach pisać bo to nie te czasy.
Jak nic nie wnosisz do dyskursu to nos w sos .
Dowartościowuj się na innym forum.
Widzę twoje wpisy i jesteś wyjątkowo wkurzającym człowiekiem.
Innym wytykać a i owszem ale jego nie ruszać, ot Kargulowa sprawiedliwość.
Robisz z siebie trola portalowego.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

otul sie w cieply "swetr" i pusc kilka "fajerwerek" z zona :D
i ochlon troche, bo cisnienie ci sie podnosi za bardzo
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

pusc
po jakiemu to?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

Imperium-Auto Salon (10 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...