Ul. Cynamonowa - pytanie.

Witam mam pytanie czy na tej ulicy mieszka dużo rodzin z dziećmi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ul. Cynamonowa - pytanie.

Na 20 rodzin , które mieszkają jest 18 dzieciaków . W lato jest wesoło na ulicy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe co tym sądzą bezdzietni :P

Pewnie się pukają w czoło co ich podkusiło kupić dom na osiedlu :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co to przeszkadza? Ludzie, czy Wy wszędzie musicie szukać problemu? Zamieszkajcie sobie w p**** w falowcu i bądźcie ultra szczęśliwi ze swojego apartamentu...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Co za celna pointa. Wystrzelona wprost z d*py :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

jaki dom
mieszkanie w szeregowisku - blokowisku ale nowszym
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nikt z was nie pomyślał że może niektórzy nie mają dzieci bo nie mogą ich mieć .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

to super że są dzieciaki. Mam nadzieje, że nie tylko same maluchy ale i starszaki też :)

A niektórzy nie mają, bo nie chcą - i nikomu nic do tego - z takich decyzji moim zdaniem nie powinno się tłumaczyć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jak wygląda tam dojście do szkoły daleko? Chodzi ktoś czy wszyscy samochodami? Bo się zastanawiam czy kupić tam mieszkanie

Ogólnie to na Cynamonowej są same domy . A te mieszkania w szeregowcu na cynamonowej mają jednego właściciela , więc nikt nie kupił na tej ulicy mieszkania w szeregowcu. Następnym razem się doinformuj a dopiero później spróbuj napisać coś mądrego.
Jeżeli , chodzi o dojście do szkoły to zależy w jakim wieku dziecko . Starsze dzieci sąsiadki jeżdżą na rowerach , Ja swoją sześciolatkę wożę samochodem .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja nie napisałam , ze mi przeszkadza . To był sarkazm do tego co sobie pomyślą ludzie bezdzietni. Sama mam dwójkę , sąsiedzi trojaczki :)

mieszkasz w szeregowym blokowisku. Dom to jest jednorodzinny! i możesz sobie pisać co chcesz i nawyki tez z blokowisk- sr*.jace psy pod cudzym płotem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ludzie.. jesteście beznadziejni..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie ma co się złościć bo prawdy nie zakrzyczysz. Nie uogólnia sie ,że wszyscy brudzą ale większość ludzi z tego nowego osiedla nie dba niestety o czystość na osiedlu a wyprowadzanie psów pod płot innych mieszkańców to jest nagminne.
Beznadziejni to są ludzie , którym zwracasz uwagę i jeszcze po chamsku odpowiadaja. Wyprowadzaj u siebie na trawnik bo ja nie mam zamiaru sprzatąć po Twoim psie. Stawiam samochód czasem za płotem i wieczorem idąc wdeptuje w prezent od Twojego psa.Mało tego, wyprowadzaja psy nawet na plac zabaw przy Pszennej. I kto tu jest beznadziejny
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

No to troszkę masakra...

a Tym co tak krzyczą , że mieszkamy w blokowisku to nawet ten dom jednorodzinny nie pomorze pfff też mi prestiż . Słoma z butów wystaje , bo temat Was nie dotyczy a wszędzie swoje trzy grosze o psich kupach , blokowiskach itd . Mało tego , jest takie powiedzenie kozak w necie pi*** w necie. Gadacie o tych kupach tyle , ale nikt nie zwróci nikomu uwagi na gorącym uczynku. pff żal.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

sama jesteś żal
Nawyki przeniesione niestety z blokowisk i tylko o to tu chodzi. Jaka słoma z butów , komu? Syf macie , śmieci pełno przy waszych płotach, psy wyprowadzacie komuś pod furtki, wieczne roszczenia ,że autobus pod drzwiami nie staje. Nawet rosliny , które Wam developer posadził za płotem latem zarastają chwastem i więdną.
Nic pozytywnego nie wnosicie i dziwisz się ,że ludzie lubią porządek w naszej wsi? G.o mnie obchodzi ,że mieszkasz gdzie mieszkasz ale nie rób syfu innym. DOTARŁO!
Jak się zwraca takim uwagę to dopiero słoma z butów wystaje, niech Ci pies Twojego sąsiada nas............ra pod drzwiami to może zakumasz ,że nie jest to fajne. Dalej wymieniać?
Jak tu mieszkasz to się dostosuj i nie rób syfu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

100% racji, dobrze im napisałeś/aś. Pamietam Banino jako fajne, przyjazne i czyste miejsce, a teraz pożal się Boże, syf i malaria. Wieczne narzekania, nie pasuje im płot sąsiada, nie pasuje autobus...Jakbyście wywalili 500-600 tys. na budowę domu jednorodzinnego, to byście tego nie mieli, tu tkwi różnica, zapłaciliście za szereg a macie roszczenia jak za willową dzielnicę.
A do osobnika mm- Pomorze to taka kraina historyczna albo tez i nazwa regionu, z powiedzeniem też pomyliłeś" kozak w necie,pi...w świecie" tak na marginesie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wynika z tego, że ten kto "wywalił" 500-600 tys. to lepszy (czystszy, kulturalniejszy itp.) człowiek niż ten który "wywalił" 200-350 tys. na mieszkanie/szereg (albo już co gorsza się zapożyczył pod hipotekę na tę kwotę).
Ścierwo, plebs, ruja i poróbstwo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

`megs-zostaw, nie warto,szkoda nerwów na komentowanie ....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

megs chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, sama tych ludzi tak określiłaś a watek dotyczył śmiecenia oraz wyprowadzania psów pod furtki i płoty domów oraz wszelkiego rodzaju roszczeń. Dać nam wszystko ale my sami,,,po co sprzatać niech to inni za nas zrobią. Zrozum kobieto co czytasz i bzdur nie pisz.
Aż pisać się nie chce bo mam wrażenie ,ze z tumanem rozmawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Założę się że mieszkam w Baninie dłużej niż Ty . Dokładnie 36 lat , czyli jeszcze wtedy kiedy można było z pszennej zobaczyć co się dzieje na Lotniczej. Psa nie mam , i nigdy nie znalazłam kupy pod moją furtką. Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka . Przejdź sie najpierw po Cynamonowej ( BO O TEJ ULICY MOWA OD POCZĄTKU ) A później oceniaj
ludzi. Ps- drzewek przy szeregowcu na cynamonowej nie sadził deweloper tylko właściciel budynku , który sukcesywnie dba o to aby było ładnie. Zrób porządek z tymi co bałaganią Ci pod furtką zamiast wylewania frustracji na forum.... Oczywiście zgadzam się , że ludzie to brudasy tylko nie wiem czemu uogólniasz wszystkich ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lis rabuś dziękuję za Twoją czujność ! Będe pamiętać

~the en
Wątek był do ludzi z ulicy Cynamonowej o ilości znajdujących sie na niej dzieci to tak odnośnie czytania ze zrozumieniem :)

~the end
No jednak czytanie ze zrozumieniem, a nawet między wierszami nie sprawa mi problemu.
Zakładam, że skoro niegdyś Banino było miejscem przyjaznym (jakaś Arkadia, czy inna Utopia) to spsuli ją własnie mieszkańcy tychże straszliwych szeregów, gdzieniegdzie zwanych wdzięcznie "czworakami". Ergo są oni gorsi niż autochtoni, którzy znani są powszechnie ze swych bogatych cnót ciała i ducha.

Nadto z cytatu: "Jakbyście wywalili 500-600 tys. na budowę domu jednorodzinnego, to byście tego nie mieli, tu tkwi różnica, zapłaciliście za szereg a macie roszczenia jak za willową dzielnicę." wywieść można wniosek, iż te osiedla domków za ww. kwotę to mityczne miejsca pełne wiecznej szczęśliwości, czyste, piękne i nawet gołębie z nad ich terenu zawracają, aby sr*ć nad szeregami.

Nawiązując jeszcze do cytatu "Aż pisać się nie chce bo mam wrażenie ,ze z tumanem rozmawiam." - nie pisz. Strata niewielka. A tak ocenne wypowiedzi sobie daruj - nie znasz mnie i absolutnie nie masz prawa obrażać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wiecie co nie wiem jak ludzi można mierzyć miarą pieniądza jedni mają więcej a drudzy mniej czy to oznacza że są gorsi?jedni porostu mają pracę lepiej płatna inni gorzej i co z tego....ważne jest to jakim się jest człowiekiem dla innych ludzi.kto jest brakiem to i tak nim zostanie niezależnie od statusu majątkowego.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam nadzieję, że takie opluwanie to tylko w internecie, bo kazdy liczy na to że jest anonimowy i korzysta z okazji żeby sobie jadu upuscic z powodu jakichś nierozwiazanych problemów osobistych. To zaśmieca forum ale zrobić ? Ja osobiscie mam nadzieję, że bede miec miłych i kulturalnych sąsiadów, że bedziemy trzymać sztame ale też szanować cudze granice. Juz nie moge sie doczekać przeprowadzki. Życzę wszystkim przyszłym sąsiadom z ulicy Cynamonowej milego dnia :)

Inne tematy z forum

Wykończenie domu 90m2, Chmara deweloper (25 odpowiedzi)

Witam, Jak w tytule chętnie poznam wasze opinie, spostrzeżenia, orientacyjny koszt wykończenia...

Wiejskie jajka, drób, miód (17 odpowiedzi)

Mieszkańcy Banina gdzie się zaopatrujecie w w/w wyroby...Ale takie swojskie nie że sklepu...