Wielka Gra...alternatywa dla otaczającego nas prostactwa

Właśnie na TVP Historia obejrzałem powtórkę teleturnieju Wielka Gra. Ludzie, którzy tam występowali prezentowali wiedzę i zamiłowanie do swojej pasji, której nie obejrzymy już w popłuczynach intelektualnych w stylu Jaka to melodia, Moment prawdy, itd..
A cóż teraz serwuje na telewizja? Intelektualną płyciznę, aby zaspokoić żądzę wrażeń przaśnej tłuszczy.
Niewiele osób na tym forum w ogóle kojarzy ten teleturniej ale przy okazji niech obejrzy parę odcinków - i porówna z tym, co obecnie jest "na topie".
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Wielka Gra...alternatywa dla otaczającego nas prostactwa

wydawała się wieczna,najlepszy teleturniej i zapewne jedyny nasz nie na jakiejś licencji,teraz już takich nie robią
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może i trąci myszką ale nawet publiczność jakaś taka...mądrzejsza się wydawała. Prowadząca teleturniej (S. Ryster), to była prawdziwa dama z klasą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie powiem, zawsze starałam się nauczyć tak trzymać nogi jak Ona, niestety, nadal nie potrafię.
A co do dzisiejszej telewizji? Nie posiadam, ani Mąż ani ja nie mamy czasu na taki szajs :/ Ostatnio siedziałam w mieszkaniu znajomych i czekałam na spis liczników (znajomi wyjechali ja się opiekuję Ich mieszkaniem) i tak z całkowitych nudów włączyłam telewizor, przeleciałam z 4 razy przez 30 różnych kanałów i stwierdziłam że kicha totalna nic nie ma :/ i skończyło się na tym że przez przeszło 4 godziny rozwiązywałam sudoku, które było lepsze na nudę niż jakieś dziwne/straszne/przerażające dlaczego ja?/coś tam z wakacjami/ czy inne operacje plastyczne :/
czasami zastanawiam się czy naprawdę tak niski jest teraz poziom społeczeństwa, czy to stacje telewizyjne nam wmawiają i nadając tylko taki szajs zmuszają ludzi do oglądania tego? ech... brak słów...
a żeby nie było abonament radiowo-telewizyjny idzie "rzekomo" na programy które mają nas rozwijać kulturalnie :/ dziękuję bardzo za taką kulturę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Telewizor Ma taki fajny gadżet, który się nazywa wyłącznik. Nikt do niczego nie jest zmuszony. A ludzie oglądają puszczaną w TV papkę bo chcą.

Idę oglądać mecz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pamiętam, pamiętam! :) Rzeczywiscie tam nawet spojrzenia z widowni mialy swoj wyraz...
Halewicz, ale radio nadal ma klimat! Ja wiecej slucham niz ogladam i nadal mozna tu znalezc pasje i refleksje, ot tak na codzien.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale czegóż tu słuchać? W RMF Classic reklamy hurtowni rur stalowych, Trójka już nie taka sama, Jedynkę z wieczora miło się słucha, to fakt.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rano TOK FM. w ciagu dnia Trojka i Jedynka na wieczor :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może być^^
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Budyń w natarciu. Jedynie słuszna Wybiórcza i jej radiowe odnóże czyli TOK FM.W trójeczce zaś jethonizm dla niepoznaki nazywany obiektywnym dziennikarstwem.Na wieczór proponuję zaś Parandowską albo Michalik i sklepy z wódą będzie można pozamykać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

W Wejherowie dnieje? o_O
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Jak uczucia po wynikach wyborów? (9 odpowiedzi)

Moim zdaniem obaj kandydaci dalecy od ideału. Tragedią jest to, że wybór jest pomiędzy złem a...

Czy Donald Tusk to faszysta? (71 odpowiedzi)

Witam szanownych forumowiczów, rozważam kto jest kto na scenie politycznej. Zaczynam się...

Karol Nawrocki vel Tadeusz Batyr (12 odpowiedzi)

Niedawno w ogólnopolskich mediach toczyła się i toczy dyskusja dotycząca osoby niejakiego Karola...