Wkładki ortopedyczne

Gdzie w Trójmieście, najlepiej w Gdyni, można dobrze zrobić wkładki ortopedyczne do butów dla starszej osoby?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja swoje wkładki to na targach kupiłam ze stepforward. Może zbyt tanie one nie były ale koszt sobie rozłożyłam na raty i mocno nie odczułam tego a moje stopy odczuwają lepszy komfort. Trzeba doczytać bo mogą mieć jakiegoś reprezentanta w Trójmieście.

Ja polecam Footcomfort z Gdańska tu link: https://pl-pl.facebook.com/footcomfortgdansk/. Pani naprawdę wie co robi, przeprowadza wywiad i obejrzy stopę z każdej strony, polecił mi ją ortopeda. Wkładki robi sama czeka się ok 2 tyg. dopasowuje do konkretnego obuwia w dniu odbioru, po około 1miesiącu jest wizyta kontrolna i jak jest taka potrzeba to koryguję wkładkę. Miałam różne wkładki kupne i te tanie i te super drogie, ale nie ma to jak wkładki robione na miarę. Noga w nich odpoczywa, dzięki nim byłam w stanie w miarę funkcjonować do operacji stopy, na którą czekałam ok roku, inaczej bym cały czas w domu siedziała. Są dość drogie ja płaciłam coś koło 200zł.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja polecam Centrum Biomechaniki Chodu - są w Żukowie więc kawałem drogi, ale warto tam jechać.
Mają jakieś platformy, skanery itp i pokazują wszystko na monitorze - byłem pod wrażeniem badania a trwało ponad 30 minut - nie tak jak mnie potraktował ortopeda z nfz - z 5 minut i do widzenia.
Wkładki zrobili w tydzień czasu a za miesiąc jadę tam na kontrolę - sprawdzają i modyfikują te same wkładki - super bo nie trzeba kupować kolejnych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

nam w doborze kul i wkładek pomógł ten ortopedyczny terapeuta z trójmiasta- http://karmapa.org.pl/wpis,889,dobry-rehabilitant-gdynia.html

Bardzo drogo, kontrola 30 zł plus elementy korygujące jeden 20 zł, a to małe kawałeczki wycięte z gąbki. W Gdyni, takie same wkładki, za elementy korygujące się nie płaci, przy kontroli nalepiane 2-3, koszt 40 zł. Tutaj musiałabym zapłacić 70 - 90
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wkładki ortopedyczne

W Gdyni to Euromedical na ul. Chwarznieńskiej. Czekałem tydzień, cena poniżej 100zl. Wkładki pokazałem lekarzowi i stwierdził, że są odpowiednio dopasowane. Mogę z czystym sumieniem polecić.

My jechalismy po wkładki dla mamy aż do Wrocławia do firmy Ortopes. Moja mama ma problem ze stopą reumatoidalną i właśnie tam uzyskaliśmy pomoc na tego typu stope.

Mi w trójmieście pomogli specjalnie
w firmie http://domowarehabilitacja.com
Tak samo w doborze kul ortopedycznych.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taką samą pomoc mogła Pani uzyskać w Gdańsku, w Active Med. Też mam ten problem i uratowali mnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Wkładki ortopedyczne

Polecam Ci wyprać się do gabinetu Kur-ort, ale w Sopocie.. Tam na miejscu masz ortopede i podologa. Warto, żeby obejrzeli stopy takiej osoby i zbadali dobrze przyczyny dlaczego potrzebuje wkladek...W przypadku mojej babci okazało się, że gotowe dyamiczne wkładki Footwave sensi były wystarczające dla jej zmęczonych i delikatnych stóp

W Gdyni Plac Kaszubski 13, polecam profesjonalny sprzęt: podoscan 2d i 3d, mata sił nacisku na podłoże. Bardzo dokładne badanie i wkładki dopasowane do stóp.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dla osób z Rzeszowa polecam bardzo Instytut Podologiczny i pana Piotra Bielawskiego, dopasował mi świetne wkładki ortopedyczne. Jest bardzo dobrym specjalistą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byłam i nie polecam... słaba jakość wkładek i mała wiedza.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja robiłem w Gdyni na Placu Kaszubskim i jestem zadowolony, dokładne badanie, ulga dla stóp (biegam), a przy okazji miła obsługa.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli zależy Ci na precyzyjnej diagnostyce i zaawansowanym pomiarze wybierz Wkładki 3D na Placu Kaszubskim lub ICB Medical.

Euromedical to solidna opcja ekonomiczna w Gdyni dopasowane wkładki za przystępną cenę.

Helse Medica (Gdańsk) oferuje pogłębioną analizę biomechaniczną, szczególnie wskazaną przy problemach powiązanych z kolanami lub kręgosłupem.

Inne tematy z forum

Mój facet ma zaburzenia erekcji. Co robić? (4 odpowiedzi)

Na pewno zdarzyły wam się takie sytuacje z męską niemożnością... mam nadzieję, że wiecie co mam...

Implanty zębów (65 odpowiedzi)

Zęby to kompleks, który ciągnie się za mną od dzieciństwa, teraz chciałbym wreszcie to zmienić....

gdzie chodzicie do stomatologa? (14 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...