Re: Zdziwienie
Ależ ja się wcale nie dziwię, ja tylko apeluję do apelujących, żeby zaczęli apelować też o rozsądne zachowanie innych uczestników dróg niźli tylko kierowcy - bo nawet najbardziej odpowiedzialny kierowca nie zawsze jest w stanie uniknąć kolizji gdy druga strona uważa, że jej wszystko wolno (i tu właśnie pojawia się słowo "pieszy" - niezależnie od wieku)
Jak byłam dzieckiem, to samochodów się bało, a jak się było nieostrożnym to się dostawało manto i pamięć wracała, więc jak najbardziej byłam dzieckiem uważnym, które nie zagrażało bezpieczeństwu innych. Teraz czekam na komentarze, w których dowiem się, że nawołuję do bicia dzieci :)
Moja babcia miała takie wszystkim znane powiedzonko "czym skorupka nasiąknie..." więc nie rozumiem usprawiedliwiania nieodpowiedniego zachowania wiekiem, rolą rodzica jest zadbanie o to, żeby dziecko nie powielało swoich złych zachowań. Jak dziecko lata środkiem drogi w wieku 10 lat i nie wie, że tak się robić NIE POWINNO, bo nikt mu uwagi nie zwróci to jak będzie miało lat 20 nadal nie będzie widziało w tym nic złego.
Jakby jeszcze kto nie wiedział, to nie jestem przeciwniczką powolnej i bezpiecznej jazdy lecz jak najbardziej sprzeciwiam się nieodpowiedzialnym zachowaniom pieszych.
2
3