Znalazłem portfel

Jeśli ktoś pilnie szuka to dziś mogę go dac na osiedlu rodzinnym. Jeśli się nie spieszy lub nie zauważył zguby to przyniosę jutro koło 9 rano na adres z prawa jazdy
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Znalazłem portfel

Chciałabym mieć Ciebie za Sąsiada.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znalazłem niedawno cudze dokumenty. Dowód osobisty, kartę do bankomatu, jakąś pracowniczą kartę rabatową i trochę różnego śmiecia.
Nazwisko rzadkie.. zatem szybko znalazłęm gościa przez Net i napisałem do niego. Był ranek.
Z półtora godziny później odwiedziłem bank z karty bankomatowej. Pierwsza skucha..
Gościu nie wejdzie do systemu i nie sprawdzi tel Klienta, bo mu nie wolno.
Nie chciałem, żeby mi go podał. Wystarczyło, żeby on zadzwonił i podał mu numer do mnie. Ale nie.. to nie :/
Z godzinkę później polazłem pod adres z dowodu. Nikto ne je doma a skrzynka pocztowa pęka w szwach. Druga skucha..:/ Ale na wszelki.. dopchnąłem w skrzynkę info.
Następne było miejsce pracy. Duża, ogólnokrajowa firma z N oddziałami w każdym mieście. Kierownik jednego z nich (najbliższy terytorialnie miejscu zamieszkania) nie znał gościa. Dowiedziałem się, że ew. przez dział kadr w Centrali mogę się próbować czegoś dowiedzieć.
Trzecia skucha.. i brak dalszych pomysłów.
Stwierdziłem, że czekam do jutra.. a jutro zaniosę te dokumenty na psiarnię.
ALe wieczorem tel się odezwał. O dziwo - zadziałała kartka dopchnięta w sterty reklam w skrzynkę pocztową :)

Następnym razem, jak znajdę dokumenty, wrzucę je do śmietnika.
Niech się segregacja w Szadółkach martwi, bo mi już będzie szkoda czasu :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Cos pozytywnego na forum pozdro dla was
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

@sayl! Super zrobiles! Nie wyrzucaj do smietnika nastepnym razem, pamietaj dobro zawsze wraca! ;)
Pozdro
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Nowy proboszcz (12 odpowiedzi)

"Ksiądz Jan Kucharski: To nie było palenie jakichś tam książek, ale palenie przedmiotów...