cc na zyczenie

Witam wszystkie kobietki.....co sadzicie o cesarskim cieciu na zyczenie???Zapraszam -- jakie macie opinie,nie tylko kobiety...Szalenie mnie interesuje ile jest zwolennikow i przeciwnikow....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: cc na zyczenie

hmm..no nie wiem...zawsze to rana..to nie jest tak hop siup....wydaje mi sie jesli nie ma wskazan ku temu to bym sobie darowala i naturalnie sie pomeczyla :)

Niby prawda,ale ja uwazam,ze mamy XXI wiek i kobiety moga rodzic jak chca i gdzie chca....Uwazam,ze lepiej od razu cesarke,niz najpierw naturalnie,a potem cc...no bo miec rozwalone i tu i tu-to juz nie jest fajnie.................
Dobrze przeprowadzona cc napewno jest do przezycia....

no zgadzam sie...fakt...ale ja bym sie chyba nie zdecydowala pod warunkie ze nie byloby zadnych wskazan ku temu...bo jednak jakby nie bylo wiecej kobiet rodzi naturalnie niz przez cc...wiec od razu zakladac ze wszystko porozrywane bedzie? :)
ile ludzi tyle opinii :)

ale jak na zyczenie?mozna sobie jechac do szpitala i powiedziec że chcę cc?ja pierwszy porod mialam naturalny,drugi to cesarka.teraz jestem w trzeciej ciązy i powiem szczerze że wolę cesarkę.szybciej do siebie doszłam:))

Ja wprawdzie jestem malo doswiadczona w tym temacie, bo jestem w ciazy po raz pierwszy, ale jestem zdecydowana przeciwniczka cc na zyczenie. Ja jestem za natura i jesli tylko jest taka mozliwosc to uwazam, ze powinno sie rodzic naturalnie. Jakakolwiek ingerencja to zaburzanie naturalnego cyklu...

ania teraz nie ma problemu z cc na zyczenie....
Ja ma we wtorek cc na zyczenie,19 stycznia na swiat przychodzi moj synus-Nikodem i.......nie wobrazam sobie porodu silami natury.Od poczatku wiedzialam,ze bedzie cesarka dlatego jestem taka szczesliwa,od poczatku ustaliłam z mezem,ze tylko cc wchodzi w gre i nie boje sie porodu,zero stresu...a to juz za tydzien.Ciesze sie,ze mam taki wybór...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale olenka jak?powiedzialas lekarzowi prowadz acemu że chcesz cesarkę i napisal Ci skierowanie?błagam napisz jakim sposobem?ja nie chce rodzic juz naturalnie

Wlasnie tak...tylko to robia w prywatnym szpitalu w Swissmedzie i koszt to 5500 tys. Skierowanie dostalam od lekarza prowadzacego,poszlam do swiss 2 tygodnie temu i od razy mi termin ustalili na 19-stego....niby ok,ale ta kasa,co???Ja nie zrezygnuje...ale badania sa w cenie,bo potem tam na ktg chodzisz...Pozdrawiam

kurcze,a juz mialam nadzieje.5500zl to dla mnie za duzo.szkoda!będe musiala się jakoś uzbroic w cierpliwosc.moze będe miała cesarkę skoro drugi porod taki mialam.ale lekarz powiedzial że szanse mam pół na pół

Aniu no wlasnie pierwsza cesarka jest kwalifikacja do drugiej,takze pogadaj z lekarzem prowadzacym i on Ci wszystko wyjasni...Zycze powodzenia i gratuluje ciazy>>>POZDRAWIAM

Oleńka, ja bede rodzila w swissmedzie, prowadzi mne tam pan doktor Gościniak... a jak to jest z ta cesarką na zyczenie? jakos jeszcze o tonie pytalam, bo termin mam dopiero na 31.07 ale powiem szczerze, ze mam cicha nadzieje, ze sami mnie na nia skieruja...nie chcialabym rodzic sn... mozna o to zapytac?? wiem, ze cena za porod to 5500zł. ale w to wliczona jest ewentualna cesarka na zyczenie czy doplacasz osobno?

Oleńka dzięki,podniosłas mnie trochę na duchu.Ja równiez gratuluję ciąży.to Twoje pierwsze dziecko z tego co wyczytałam.Ja juz mam dwóch chłopców i teraz będzie dziewczynka:)).pozdrawiamania

karolla cena 5500 tys.to cena jaka place za cc....nic wiecej sie nie doplaca..badania typu ktg,usg tez sa w cenie....mam cc we wtorek 19stego,a na ktg bylam juz dwa razy i mam przyjsc jeszcze raz w niedziele...po wszystkim napisze Wam relacje Dziewczyny jak chcecie...mnie prowadzi dr Karaś-super lekarz,w ogole tam jest zupelnie inne podejscie...Pozdrawiam

ania w takim razie gratuluje dziewuszki...pewnie jestes szczeliwa,ze bedzie pann,skoro masz juz dwoch przystojniakow...ja bardzo chcialam chlopca i sie spelnilo...napisz jeszcze czy uda Ci sie miec cc...Pozdrawiam

karolla w swiss mozesz wybrac czy chcesz cc czy sn-naprawde nie robia problemow...jakby co pytaj,odpowiem.....Ja sobie nie wyobrazam sn....dobrze,ze moge rodzic cc...
Trzymajcie sie Mamuski....

mowisz powaznie... super :) :) ja rowniez nie wyobrazam sobie naturalnego porodu... tylko myslala, ze cc to wciaz temat tabu i lepeij samemu nie pytac tylko czekac az lekarz sam zapyta.. ja juz jestem zdecydowana na swiss mam tylko nadzieje, ze mnie potem zakwalifikuja do porodu :) czekam niecierpliwie na Twoja relacje... no i trzymam kciuki za Ciebie i malucha :)

Dzieki Karollla.....

Ja od poczatku wiedzialam,ze bedzie cc....
Dostalam skierowanie od mojej ginekolog (ale to tylko taka formalnosc,w swiss nawet tego skierowania nie wzieli),pojechalam w 36 tyg.od razu mnie przyjeli,a nie bylam umowiona,zrobili badania i rozmowa z lekarzem-zapytal dlaczego chce cc,to powiedzialam prawde,bo chce....ustalil date i juz...Polecam dr Karasia...wczesniej nie ma tam co isc,najlepiej wlasnie w 36 tyg...nic sie nie martw,naprawde nie robia problemow,a o samym szpitalu napisze Ci jak wyjde,narazie jestem zachwycona,moze wez moj nr gg 8843504 i napisz mi swoj,bo tak na forum nie chce pisac o tych sprawach jak pobyt w szpitalu...

ania odezwij sie na gg do mnie to Ci napisze kto zalatwia cc na klinicznej za 2 tys zl,gdyby sie okazalo,ze Twoja pierwsza cc nie jest kwalifikacja do drugiej-POZDRAWIAM MAMUSKI

dzieki :) zaraz Ci wysle wiadomosc na gg :)

karollla jak Ty masz lekarza ze swiss to juz w ogole z cc nie powinnas miec problemu,pogadaj z nim najlepiej....

w ciąży na razie nie jestem ale jak będę miała rodzić to przez cc , poród sn jest dla mnie nie do pomyślenia.

rodziłam przez cc :) i gdybym jeszcze kiedyś była w ciąży - to znów wolałabym cc :) próbowałam sn i nic nie wyszło ;)

Ola - ile dni pobytu w szpitalu masz wliczone w cenę 5500? czy za pobyt płacisz osobno?

5500 tys. to kwota za cc i pobyt w szpitalu.Rowniez w tej cenie jest wliczone ktg i rozne badania przed porodem..nic wiecej (naszczescie) sie nie placi...Pozdrawiam...
acha jakbys chciala cos wiedziec o samym swiss,chetnie pomoge-wiele juz wiem na temat tego szpitala...

Inne tematy z forum

Czy suplementacja kolagenu ma sens przy trądziku różowatym? (4 odpowiedzi)

Cześć, czy ktoś z Was próbował suplementacji kolagenem przy trądziku różowatym? Dużo teraz o tym...

Afrodyzjaki (5 odpowiedzi)

Chciałabym nieco podkręcić atmosferę w sypialni oraz szukam skutecznych afrodyzjaków. Jakieś...

Kobieca pielęgnacja (8 odpowiedzi)

Widzę, że wiele kobiet uczęszcza na comiesięczne lub dwutygodniowe wizyty u paznokci, rzęs, brwi,...