dom junior odbiór

dziękuje za podpowiedzi :) a możecie mi napisać jaki jest miesięczny koszt utrzymania takiego domu rodzina 2 dorosych plus dwoje dzieci
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dom junior odbiór

Po pierwsze chyba warto się takim czymś interesować PRZED podjęciem decyzji o zamieszkaniu w domu ;P

Po drugie to zależy, czy masz panele słoneczne, jakie ocieplanie (izolacja i ogrzewanie - największe koszta generujesz zimą), no i w końcu zależy od powierzchni domu, od oświetlenia i ogólnie zużycia prądu/wody/gazu... czynsz, wywóz śmieci... coś pewnie pominąłem...

Nie da się jednoznacznie powiedzieć. Powinieneś się zmieścić w ~10 tys zł rocznie.

Zależy jak ciepło chcesz mieć zimą i jak często się myjecie. Rozrzut miesięczny latem może być między 300-500złotych, a zimą między 800-1500 (podgrzewanie gazem tanie nie jest!).
Oczywiście wliczam śmieci/prąd/wodę/gaz.

Za gaz w juniorze płacę ok 65 zł latem ok 300 zimą (dogrzewam kominkiem z rozprowadzeniem) w domu zimą mam ok 20 stopni. Jest nas dwoje. Do do tych kwot musisz doliczyć koszt podgrzania wody dla dzieci. Za prąd zimą płacę ok 30 zł więcej i chyba jest to koszt włączonego częściej pieca gazowego. Ścieków zużywamy cały rok tyle samo, latem dochodzi woda do podlewania, ale to już osobny widzimiś i to niedrogi :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Krzyki ul. Zlota (3 odpowiedzi)

słuchajcie, średnio co dwa tygodnie w weekendy dochodzą krzyki z ul. Złotej. Taka ślepa uliczka,...

Gdzie kupujecie mięso? (22 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...