drewniana podłoga, lakierować czy woskować??

czym pomalowć drewnianą surowa podłogę?
lakierem czy woskiem twardym np firmy osmo ponoć najlepszej
dziękuję i będe wdzięczna za podpowiedzi :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: drewniana podłoga, lakierować czy woskować??

Witam,
osmo to olejowoski bardzo dobrej jakości, jeżeli ma Pani twarde drewno to jak najbardziej polecam, dużo tańszym produktem też godnym uwagi są oleje firmy Bona z Castoramy. Jeżeli Pani drewno to sosna itp, radzę nałożyć jakiś lakier poliuretanowy 3 warstwy

bardzo dziękuję za odpowiedź.
zastanawiam się czy w ogóle nie zamienić litej deski na "panel" drewniany odpada cyklinowanie końcowe po ułożeniu i lakierowanie. kładę klik-klik i po sprawie z deska wiecej roboty i mało tego żadna z tych co oglądałam nie nie od czoła pióra i wpustu są prosto obcięte i dużo będzie odpadu lub trzeba kręcic do legara.

żadna deska trójwarstwowa itp nie będzie tak wytrzymała jak drewniana pogoda... a co jak się zarysuje ten "panel"? Jak stać Panią na drewno to radzę nie zmieniać zdania, na pewno będzie pani zadowolona, a po zaolejowaniu lub woskowaniu nie będzie pani miała wrażenia jak po lakierze że chodzi się po plastiku... pozdrawiam

Inne tematy z forum

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (41 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

Kamień dekoracyjny w dużym pokoju? (44 odpowiedzi)

Planujemy położyć na głównej ścianie pokoju. Jak Wam się podoba? Czy mogę na nim powiesić telewizor?

Farby do ścian i sufitów- proszę o poradę (127 odpowiedzi)

Witajcie Proszę o pomoc- muszę wymalować mieszkanie, swoje pierwsze, mam dość skromny budżet i...