internet i Amelek

Witam, czy u was też jest okropny ping? Chodzi mi o to że jeszcze 2 lata temu było dobrze, teraz jest stałe 150-180 a czasami 250. To nie jest normalne. Więc chcę się zapytać czy tylko ja mam taki problem?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: internet i Amelek

Brajan czas przestać grać w te głupie gry. Weź się do roboty.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ping to jedno - pobieranie poniżej 1mB to jakiś żart. Amelek ostatnio nie wyrabia - nałapał Klientów a nie zapewnił sobie odpowiedniego łącza...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy jest w Baninie lub okolicy prawnik obeznany w prawie telekomunikacyjnym? Jest sobie operator który ma światłowody a nie chce po dobroci sprzedać usługi (ani nawet podjąć negocjacji), czym narusza art. 26a Pt.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Klikając łapkę w dół, z czym konkretnie nie zgadzacie się w powyższym pytaniu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Amelek, chyba największa pomyłka w całym Baninie... Pożal się Boże właściciel, który widzi czubek własnego nosa, nastawiony tylko na zarobek...
Prędkość i ping to jeden wielki żart, wolę używać internet w kalkulatorze...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chyba te kalkulatory za bardzo napromieniowują głowę. Może meliskę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

proponuje ping pong na swiezym powietrzu. mniej siedziec na chacie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

To na pewno konkurencja
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie szukałabym prawnika na śmietnikowym forum, raczej zaczęłabym od kancelarii.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może warto skontaktować się z dostawcą w celu zgłoszenia problemu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kontakt z dostawcą jest stały - efektów brak.

Działania stale trwają - niestety efekty nie są natychmiastowe, na co nie mamy wpływu. Dostawca ma określony termin na uruchomienie usługi od podpisania umowy, a zanim podpiszemy muszę jeszcze zapewnić sobie odbiór usługi z budynku co wymaga zgody innego najemcy tego budynku. Nie miejsce tu na więcej szczegółów (może faktycznie kiedyś napiszę książkę), niemniej jest to temat nr 1.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

buahahahaha
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pamiętaj jak napiszesz książkę bierz udział w zyskach od sprzedaży gry !!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taa, ostatnio sam zakładałem podobny temat na forum. Ping u amelka to dramat.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zakładanie kolejnych tematów na forum (zamiast normalnego zgłoszenia do dostawcy) naprawdę nie pomaga w rozwiązaniu tego dramatu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ale na normalne zgłoszenia właściciel odpowiada, że on już działa, że jeszcze chwileczka, jeszcze momencik...

To chyba dobrze że już działa. Niestety da się zrobić wszystkiego na raz w jednej chwili.

Tyle, że problemy nie są po raz pierwszy, Ja też na ponaglenie o zapłatę faktury mogę odpowiedzieć, że działam aby zorganizować pieniądze, walczę z przeciwnościami losu i różnymi złymi ludźmi...?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podobnie wyglądające problemy (ping, prędkość) mogą wynikać z różnych przyczyn, nie zawsze widocznych na pierwszy rzut oka, w różnych miejscach sieci. A przypominanie o zapłacie zabiera czas z rozwiązywania ważniejszych problemów. Organizować kilkadziesiąt złotych miesięcznie? Nie przesadzajmy, pewnie więcej wydaje większość z nas prawie codziennie w jeronimo martins. Oczywiście w wyjątkowych wypadkach można się dogadać ale to nie może być norma że połowa ludzi się spóźnia bo wszystkie inne media naliczają odsetki a my nie więc hurra darmowa linia kredytowa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tu się zgodzę wydaje więcej na 8pak w Biedronce niż na abonament ale tam ma to za co płacę czyli 8 piwek po 5procent i nikt nie daje mi wody mówiąc żebym poczekał aż się zmieni w wino

Amelek co tydzień "za tydzień będzie lepiej "
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Są większe firmy które kiedyś podobnie obiecywały światłowody - co miesiąc było "za miesiąc". Ot taki zabieg marketingowy, starszy niż Amelek - by klient czekał zamiast szukać czegoś innego.

Re: internet i Amelek

Fakturka co miesiąc przychodzi, usługa słaba, to za fakturę połowę płacić? Umowy nie ma więc może wspólnie przestaniemy płacić całością faktury to może amelek się ogarnie jak kasa nie będzie wpływać. O problemach infrastruktury już się nie da słuchać, nikt nie ma problemu tylko wiecznie amelek na różnych forach.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

zmieńcie dostawce i po problemie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

http://www.speedtest.net/my-result/i/2878186251
Amelek po mymiane anteny na rodzinnej 21:40 prawie 30mb wiec da się tylko trzeba poczekać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

I tak jeszcze trochę mało jak na ten sprzęt (konkurencja światłowodowa "co nie chce nam sprzedać łącza bo nie" na takich radyjkach sprzedaje ponoć 75 Mb), jak ogarniemy parę innych pilnych tematów to jeszcze tam wrócimy.

A pokaż do innego serwera a nie wewnątrz, taki wynik nie jest miarodajny

a u mnie dla odmiany tak....
http://www.speedtest.net/result/7698740941

Gdybyście mieli światłowód z Inter-Komp Banino, to wyniki mogłyby wyglądać jak poniżej:
http://www.speedtest.pl/wynik/188850778

Ogólnie bardzo ich polecam. Od 2 lat żadnych problemów oprócz kilku awarii, które każdemu mogą się zdarzyć (w Gdańsku też się zdarzały u innego operatora).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety światłowód inter-komp ma ograniczony zasięg - u nas akurat go brak....

To było z zewnętrznego serwera, do kompletu proszę też z lokalnego o podobnej porze i wysłać krótkiego maila ze zgłoszeniem a w mailu 2 linki do wyników. To naprawdę więcej pomoże niż anonimowe narzekanie na forum.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeden i drugi jest miarodajny, tylko mierzy coś innego. Test wewnątrz mierzy tylko sieć dostawcy do lokalnego serwera, test na zewnątrz - sieć dostawcy i łącza przez Internet do docelowego serwera.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panie Marku - ja juz zgłaszałam, teraz to mnie sie nie chce.

Inne tematy z forum

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Imperium-Auto Salon (12 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....