jazda zima?

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta Motoryzacja
jak jezdzi sie zima z Banina do Gdanska? pewnie duzo wypadkow na prostej wzdluz lotniska?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: jazda zima?

wypadków? nie zauważyłam ;P za to trzeba uważać przed światłami na Lotniczej, w stronę Gdańska...jest pod górkę, i bywa tam kłopot z ruszeniem:/...jeżeli wyjeżdżasz wcześnie rano, a w nocy spadnie śnieg-nastaw budzik godzinę wcześniej i łopata do bagażnika...w niektóre rejony Banina pług dojeżdża dopiero o 10-11 godzinie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Az tak żle nie jest fakt czasem trzeba odkopac wyjazd do garażu ale jeśli pomysli sie o tym wieczorem to rano jest łatwiej nawet jesli w nocy pada.Trzeba uważać jak wieje bo nie stawiają płotów przeciw sniegowych na polach przy nowatorów (wzdłuż lotniska) i jak jest duży wiatr to zwiewa snieg z pola na ulice i bywa tak że na wysokości działek smigając z gdanska jest ok i nagle masz przed soba koleiny i śnieg...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

U mnie (okolice Tuchomskiej) zawsze jest odśnieżone rano.
Odśnieżanie wieczorem przed garażem jest przydatne, czasem rano nie trzeba poprawiać.
Na Nowatorów w wypadkami spokój (rzadko się trafia "mistrz prostej", który koniecznie chce wyprzedzić jeden samochód w kolumnie).
Uważać w samym Baninie na wyjazd od stacji (potrafią się samochodziki ześliznąć na jezdnię) i oczywiście na skrzyżowaniu z Barniewicką.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

w bagazniku lopata i wycieraczki aby pod kola podlozyc :D
albo auto z napedem na 4 i jest ok :)
ostatnio nie ma jakichs wiekszych problemow, ale pamietam jedna akcje kiedy jeszcze byl odcinek slowaka wzdluz pasa jechal plug wirnikowy za nim sznurek samochodow a po prawej i lewej metrowe zaspy sniegu, to byla akcja :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Fotowoltaika problem (47 odpowiedzi)

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za...

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...