księża

co sądzicie o nowym proboszczu??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: księża

Zamienił stryjek siekierkę na kijek.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

popis bedzie dzis na kazaniu- list belzebubów z episkopatu. hanba
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

a w czym jest rzecz..? ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ta sama mafia pedofilska - FILM SPOTLIGHT POLECAM!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 12

a ja ET polecam :D

Zapraszam do parafii do Żukowa. Do Miłosierdzia Bożego, bądź Wniebowzięcia NMP.

Ja osobiście w Baninie nie czuje "ducha"
Cała msza św jest prowadzona w pośpiechu i na odpał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 14

zdelegalizowac kosciól kat.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

I zalegalizowac islam? Przynaleznosc do kosciola katolickiego nie jest obowiazkowa przeciez.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie, trzeba zdelegalizować wszystkie religie, byłby święty nomen omen spokój

przynależność nie jest obowiązkowa. Ale dopóki 1. każdy pracujący MUSI płacić na ten kościół 2. rząd ustala prawo podług widzimisię nieżyciowej bandy gości w sukienkach, siłą rzeczy obowiązkowo każdy z nas należy do tej wspólnoty, czy się chce czy nie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dlaczego nie wyprowadzisz się do Syrii? Będziesz w końcu wolnym oświeconym człowiekiem. Mogę Ci pomachać na drogę
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

dajcie spokoj syrii. większe zagrozenie to katoliban z robiącym wode z mózgu pisem i klerem owladnietym wrogoscia i patologiami. do tego bandycia na drogach, także w baninie; przemoc psychiczna mizoginikow w domach i alkoholizm popijających ukradkiem po robocie. tu nie trzeba terrorystow, tu wystarczy kler i czysta (wóda)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Największym zagrożeniem są ludzie jak ty z trocinami w bani zamiast mózgu, niestety na to lekarstwa nie ma
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Oto katolicki głos na forum.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

taaa, bo dla was lewaki, to jak katol, to na bank chleje i żonę napierdziela, polecam z rozpędu barana w ścianę, może wam przejdzie, bo serio ocieracie się o palmę na rondzie de Gaula :D nie podoba się katotaliban - nie wchodzę w tematy o księżach, to takie proste dla normalnie myślących, niestety nie dla lewackich przygłupów którzy w każdym wątku informacyjnym muszą wcisnąć swoje pięć groszy o księżach pedofilach kasie i różnych innych bzdurach - idźcie się leczyć :P
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

To nie tak. Powyższa wypowiedź potwierdza, że Polak-katolik szczerze i bezinteresownie potrafi tylko nienawidzić wszystkich myślących inaczej niż on.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

rili i kazdy polak katolik tak ma ? wobec tego kazdy lewak = przygłup i jesteśmy kwita :d
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

katoprawica - łajzy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

katolicki glos w twoim domu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

katolicy sa, chrzescijan brak

jak czytam takich lewackich przygłupów to jestem blisko mizantropi :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

dla mnie to jest niepojęte jak dorosły, myślący i inteligentny człowiek może słuchać jakichś gości w sukienkach którzy niczego o życiu nie wiedzą, a już na pewno niczego o tym o czym się najchętniej wypowiadają (seks, poczęcie, kobiety, dzieci)
i uznają ich za swoich przywódców duchowych
i myślą jak im się każe myśleć na kazaniu

ludzie, naprawdę nie macie swoich rozumków? czy może macie ale nie potraficie używać ? ;)))

nie wiem co to jest lewactwo, nie interesuję się polityką i bardzo mnie martwi że polityka oraz przedstawiciele jakichkolwiek religii interesują się mną ;)

pomyślunku trochę!

A do Syrii mnie nie wysyłajcie bo tam od religii nie ucieknę. Może Czechy, albo Islandia... tam mają gdzieś te bajki. Wyjechałbym sam już dawno ale mnie nie stać bo muszę płacić na kościół ;))
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

jakiś ty mądry i oświecony a nie potrafisz nie zaglądać w temat który cie nie dotyczy :)

oj kuleje czytanie ze zrozumieniem, kuleje :)

Gdyby temat księży i kościoła mnie nie dotyczył, czyli:
- nie musiałbym na kościół (jakikolwiek) i innych katechetów uczących dzieci o przebiegu aborcji płacić,
- kościół (jakikolwiek) byłby realnie oddzielony od władzy i ustawodastwa i nie miał żadnych szans na wpływanie na stanowione prawo

to ten temat omijałbym szerokim łukiem
a skoro dotyczy, to mam prawo się na ten temat wypowiadać i wyrażać swoje niezadowolenie oraz ubolewać nad stanem naszego społeczeństwa ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poczytaj o funduszu kościelnym i dlaczego ta instytucja została powołana, będziesz wiedział za co komu i dlaczego płacisz, bo na razie generujesz sporo treści o g*wnianym znaczeniu. Wiesz może ile w ostatnich latach wynosiła szacunkowo składka na FK na głowę od obywatela Polskiego :) oczywiście NIE WIESZ :) ale katecheci uczący o aborcji (w ogóle co za bzdura) już się w twojej chorej z nienawiści główce uroili...
Typowe lewackie podejście g*wno wie, a najwięcej ma do powiedzenia w temacie, który go nie dotyczy - wierzę że są ludzie, dla których palma na rondzie de Gaula jest prawdziwa, tak jak te ogromne kwoty rocznego podatku oddawane przez KAŻDEGO obywatela na kościół - ty się do tych ułomnych umysłowo zaliczasz :)
I na sam koniec smaczek, tak samo płacisz za katechezę w szkole jak za naukę etyki, każdy ma co mu potrzeba, ja tez mogę wrzeszczeć że kasę daję aby twoje dzieci się etyki uczyły...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

bełkot
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

bełkot to pieprzenie o kasie dawanej na kościół jak o podatku kościelnym który u nas nie obowiązuje, o płaceniu na katechezę z pominięciem etyki, to jest bełkot wybieranie sobie wygodnych kwestii :D g*wno wiecie, a najwięcej macie do powiedzenia w sprawach, które was nie dotyczą, i tyle w temacie.

hej, :P, mam nadzieje ze masz jakis filtr antyjadowy na swoim monitorze, bo plujesz tym jadem tak, ze niemal widze go na swoim :)) to takie charakterystyczne dla twojej grupy spolecznej i przewidywalne ze az bolesne :)

jakiej grupy społecznej? może wysnuwasz zbyt daleko idące wnioski lewaku? jak zwykle z resztą - moglibyście się odnieść do meritum, czyli tej ogromnej kasy którą ponoć dajecie na kościół katolicki z własnych kieszeni? ktoś z was wie ile to jest, czy tak sobie szczekacie? nie dam się zbić z tropu, było gadane o pieniądzach to dokończmy dyskusję kto ile daje i komu? może wreszcie przestaniecie liczyć cudze domniemane pieniądze :D

No już dobrze, dobrze, prawiczku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bardzo dobrze mówisz :P, jak tylko te kundelki zaczynają ujadać na Kościół, to gdy ktoś idzie z nimi na wymianę argumentów merytorycznych, to nagle zamknięcie japy i odwracanie kota ogonem od tematu, który sami zaczęli.

kościoł z wielkiej litery? hołd i poddanstwo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jakbyś miał w szkole język polski to byś wiedział ćwierćinteligencie dlaczego. Z małej piszemy kościół- jako budynek,z dużej jako związek wyznaniowy. Ile razy się jeszcze zbłaźnisz?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

polsko-katolicka łajza. przepraszam za bledy. chodzilem na angielski
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

drogi rabusiu
ty to bierzesz za zamknięcie japy
ja to nazywam dbałością o własną higienę psychiczną i nie wchodzenie w jałową dyskusję z osobnikami, którym klapki na oczach nie pozwalają dostrzec nieco szerszej perspektywy. Dyskusja z wami nie ma najmniejszego sensu ponieważ nie jesteście w stanie zrozumieć w czym jest problem a swoją wizję świata i rzeczywistości przyjmujecie jako jedyną słuszną.
w związku z czym ŻADNE argumenty do was nie trafią, nawet jakby wyryć je na kamieniu i p#$#$@$lnąć nim was między oczy
pa

A dowiem się w końcu ile na ten kościół przymusowo kasiory dajecie czy się nie dowiem? :D chyba się nie dowiem, bo ujadacie a g*wno wiecie :d to takie przewidywalne polecam wygolone serducha z każdej strony pustej głowy :P a w środku taka pustka aż wiater wyje :P z prawej wyborcza, z lewej tvn i powtarzanie jak megafon "księża pedofile, MOJA kasiora na kościół... etc" :) PRZYGŁUPY
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

evs do mnie trafi argument ILE do cholery ILE kasy dajesz PRZYMUSOWO rocznie na KK? prościej się nie da...

,,Liczba podana przez ministerstwo zaplanowana na Fundusz Kościelny w 2015 r. to 118 mln zł.''............ Czyli każdy obywatel płaci ok 3.05 zł. rocznie na taki fundusz. Nie licząc dobrowolnych datków na ,,tacę'', nie licząc sztywnych cen za śluby, pogrzeby, chrzty i inne ceremonie...

Fundusz Kościelny to tylko niewielki ułamek daniny przekazywany w sposób bezpośredni. +księża na etatach +dotacje do 600 katolickich szkół +kapelani na etatach +dopłata do caritas
Razem 1,8mld
a ponad to składki ZUS i zdrowotne księży, emerytury i renty dla księży
+ darowizny majątkowe od gmin, dopłaty, umorzenia, odpisy, zwolnienia...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

widzisz, drogi :P, mi sie właśnie dlatego nie chce z tobą dyskutować bo twoje klapki na oczach nie pozwalają ci dostrzec całości. że kościół to nie tylko fundusz kościelny. Kościół jest dotowany POTĘŻNIE (kwoty w miliardach) z BUDŻETU PAŃSTWA i nikt tu nikogo nie pyta o zdanie. Nasze pieniądze zamiast na służbę zdrowia np i dotowanie na przykład leków na raka, idą np na nauczanie mitologii katolickiej w szkołach
kraj absurdu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

,,Liczba podana przez ministerstwo zaplanowana na Fundusz Kościelny w 2015 r. to 118 mln zł.''............ Czyli każdy obywatel płaci ok 3.05 zł. rocznie na taki fundusz.

HAHAHA SERIO??? PODZIELMY PRZEZ 4 aby uzyskac liczbę PRACUJĄCYCH OBYWATELI i mamy CAŁE 12pln 20 gr na pracującego Polaka gdzie 2/3 deklaruje wyznanie KK - ale was okradają chamy, nawet na flaszkę Żytniej by nie starczyło (i to idzie na wszystkie wyznania te wasze 12 zyla, za to ze kiedyś państwo okradło kościoły pamiętajcie).

OK i dalej:

Cytując: "Obecnie Fundusz Kościelny działa na rzecz wszystkich Kościołów i innych związków wyznaniowych posiadających uregulowany status prawny w Rzeczypospolitej Polskiej (także tych, którym państwo niczego zabrać nie mogło, gdyż powstały po roku 1950). Według rejestru MSWiA jest ich ponad 160..."

Powołany jako REKOMPENSATA za dobra ziemskie odebrane kościołom :) podsumowując:

płacisz na WSZYSTKIE wyznania, REKOMPENSATĘ za to, że państwo zabrało KOŚCIOŁOM ich majątki ICH WŁASNOŚĆ...

"Nie licząc dobrowolnych datków na ,,tacę'', nie licząc sztywnych cen za śluby, pogrzeby, chrzty i inne ceremonie..."

Kluczowe jest słowo DOBROWOLNYCH, bo ateistom chyba nikt kasy na tace pogrzeby chrzty i śluby nie wyrywa, czy jak płacicie, bo musicie? Od tych kwot ponadto odprowadzane są normalne podatki :)

"Fundusz Kościelny to tylko niewielki ułamek daniny przekazywany w sposób bezpośredni.

+księża na etatach"

NAUCZYCIELE ETYKI NA ETATACH

"+dotacje do 600 katolickich szkół"

DOTACJE DO SZKÓŁ ŚWIECKICH (myślę że jest ich sporo więcej)

"+kapelani na etatach"

inne wyznania także mają kapelanów...

"+dopłata do caritas"

państwo dotuje również inne fundacje pośrednio, lub bezpośrednio

"Razem 1,8mld"

OLABOGA ile kasiory !!!!

"a ponad to składki ZUS i zdrowotne księży, emerytury i renty dla księży"

tym zajmuje się fundusz kościelny w przypadku księdza na etacie - 20% składki płaci sam zainteresowany ksiądz a 80% pokrywane jest z FK, a co to jest FK - patrz wyżej.

+ darowizny majątkowe od gmin, dopłaty, umorzenia, odpisy, zwolnienia...

darowizny od gmin otrzymuje nie tylko kk, dopłaty również, umorzenia :) odpisy, zwolnienia, ludzie puknijcie się w te głupie głowy :)

Serio myśleliście, ze ten jadowity artykulik szechterków z Agory umknął mojej uwadze... jesteście zawsze krok za mną :D a ja jedno źródło przed wami :D bo tak się składa, że DEMOKRACJA, o którą wasi przedstawiciele z KOD tak zajadle walczą mając na uwadze jedynie własne dobro, to rządy WIĘKSZOŚCI, a żyjemy w katolickim kraju, czy wam się to podoba, czy nie - większość obywateli RP deklaruje przynależność do kk.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ich własność ? no tak a dostali to od kogo? a może kupili?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

czy możecie mi powiedzieć gdzie znajduję się kancelaria parafialna?

chwilowo u daniela
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

pytałem poważnie.

W kościele, w głównej części - drzwi po prawej stronie, a za nimi kolejne po prawej :)

pytam, ponieważ widziałem, że godziny przyjmowania są od 18,30 do 19,00. Czyli jak dobrze rozumiem trzeba wejść do kościoła i tam znajdę kancelarie? dzięki za pomoc

właśnie tak, proszę :)

ktoś wie gzie jest Ks. Jarek?

jarek jest teraz ze mna. dajcie mu spokoj
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Parafia Rzymskokatolicka pw. Trójcy Świętej
Gdynia Dąbrowa

ks. jarek jest u piotra i pawla w Przytulewie k. Misiewa

szkoda że ks Jarka nie ma z nami teraz został urzędnik proboszcz

chcę ochrzcić dziecko w innej parafii. myślicie, że nie będzie problemu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie powinno być.
Musisz podać powód.
Aczkolwiek Kościół Polski stara się być kolejnym Watykanem ze swoim własnym prawem.
Wg tego co Watykan mówi, możesz wszędzie ochrzcić. Mogą chcieć papierek z Twojej parafii (widzi mi się księży polskich)

A mnie na przykład ciekawi dlaczego kościół w Baninie w ciągu dnia jest zamknięty... Nie można w razie potrzeby przyjść i się pomodlić?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

zamknięta to jest krata ze względu na kradzieże, i to nie tylko w naszym kościele, takich kościołów jest mnóstwo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

kosciol w Pl to gnoj. koniec. i tyle
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Gdzie kupujecie mięso? (22 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...