m2 kafelki

Temat dostępny też na forum: Dom i mieszkanie
Czy 80 zl /m2 kafelek to duzo? tak mi wycenil glazurnik ! bede miala wstawiane na scianie 25x25 , podloga 45x45, nie rektyfikowane. Czy to sa az tak duze kafle ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: m2 kafelki

to zalezy od ceny kafli które układa(odpowiedzialność za nie w razie uszkdozenia) i wielkości pomieszczenia - ogólnego metrażu, im mniejsze tym drożej.
Cena dośc wysoka

Nie łatwiej zapytać innych fachowców za ile położą płytki?
Wystarczy dodać darmowe zapytanie w serwisie. Najlepiej budowlanym.
Polecam http://www.ktozbuduje.pl

u mnie kładł za 60 i położył pięknie, a wymyślałam mozaikę ze ściany przechodzącą na podłogę i takie tam różne, moge podesłać ci zdjęcia i namiary do mojego fachowca, i facet naprawdę konkretny i solidny

jak na gdansk to i tak duzo, chcociaz w porownaniu do torunia- 25 zl to masakra cenowa. proponowalabym wystawic oferte na favore.pl i czekac na oferty
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Michalina, poprosze o fotki i namiary na kamiku1@o2.pl

80zł/m2 to bardzo dużo bez względu na to jakie kafle by kładł, nie sądzę też żeby kafelkarz zwracał kasę za zniszczone płytki, wiadomo że pojedyńcze płytki mogę się uszkodzić ale dla dobrego/zwyczajnego kafelarza taki odpad jest znikomy i bierze się to pod uwagę zamawiąjac trochę więcej kafli.

kafle 25x 25 to są kafle małe, a 45x45 średnie.

cena 80zł / m2 może być tylko usprawiedliwiona gdy szukamy kgoś do połozenia kilku metrów kafli np podłoga w przedpokoju 5m2. W inym przypadku to gość chce cię skroić , oczywiscie mówimy tu o samym kafelkowaniu bez zbijania starych kafli, równania scian itd

Ja odradzałbym szukanie kafelkarza po ogłoszeniach i zbieranie ofert.
Kafelki to drogi materiał i w ciemno lepiej go nie powierzać. Jeśli nie masz dobrych znajomych którzy mogą kogoś polecić to najlepiej szukać ekip na nowych osiedlach , zobaczyć jak robią , pogadać z fachowcami i z inwestorem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

DAJ MU 12 ZŁ/NA GODZ I NIECH CI TO POŁOZY W JEDEN DZIEŃ . ANIE BIADOLICIE ZE ZA DROGO . ALBO WEŹ RUSKIEGO LUB LITWINA JAKIEGOS. JA JAKIS CZAS TEMU PRACOWAŁEM NA NOWYM OSIEDLU NA CZARNYM DWORZE Z WĘGRAMI HAHA TAKTAK I ONI NIE MIELI WIĘCEJ JAK 9 ZŁ/GODZ . DAĆ CI NUMER ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ciut za dużo, ale to wg mojego cennika :) Spytaj czy w tej cenie jest silikon chociaż i fazowanie jeśli masz jakieś kanty. Czy z wykończeniem na podłodze. No nie wiem godło chcesz mieć na tej podłodze i ścianie czy jakiś inny skomplikowany wzór? :)))

witam.w moim cenniku metr polozenia kafelek kosztuje srednio 50 zł/mkw,jednakze zalezy to od rodzaju powierzchni tzn czy sa krzywizny i jaki jest metraz do połozenia wiec cena za metr jest podawana po obejrzeniu.jednak uwazam ze 80zł/mkw to wysoka cena.w razie zainteresowania prosze o kontakt 508628415

Tutaj masz podane średnie ceny usług glazurniczych w woj. pomorskim.
http://www.atlasfachowca.pl/pogladowy_cennik_uslug.html

:D wg tego cennika to ja moge tylko wiercic otwory w płytkach :)....komu otworek komu...?

Podaj maila to prześlę Ci cennik dobrego fachowca.

Prosze o cennik na maila oliviamed@wp.pl

ja tez poproszę o taki cennik. moj e-mail: ewuniam@o2.pl Pozdrawiam

moim zdaniem dużo, ja wynegocjowałam 35 zł za m2 dużych kafli a do kuchni na ścianę (chyba 60x 60) za 55 zł, ekipa była z Grzybna i jestem zadowolona.

odpowiedzialności za stłuczone kafle nie ponosili, zreszta nie znalałam firmy która by się zgodziła na to

A jesteś pewna, że położyli dobrze tzn. zgodnie ze sztuką?

Czy możesz dać namiary na osobę kt kładzie kafle za 35za m2?

80zł /m2 to jest bardzo dużo mój kolega kladzie taniej i bardzo dobrze

drodzy moi - kafle kaflom nei rowne, METRAZ, PROSTE SCIANY? podloze - czy stare tynki ktore sie sypią, czy ma byc folia i tasmy, czy klej elastyczny czy gowienko tanie, czy robimy dylatacje - przy wiekszej powierzchni, jakie odplywy , spadki, polki itd - ile rur i ile docinania 0 jak pasuja plytki do pomieszczenia, ilosc kątów itd....... czy Plytki sa proste - bo czesto nie sa , czy z fuga czy bez........ czy sa grube i wymagaja ciecia pila wodną czy tylko gilotynka i szlifierka itd............ NAPRAWDE duzo zmiennych ale patrzac na te ceny -to moj remont kosztowal grubo ponad 50tys - a zrobilem sam za 12 z wyposazeniem w niecale 4miesiace po pracy . Mam dobre ceny na okna na tym mozna sporo oszczedzic i miec dobre :)

moim zdaniem troche to tez zalezy od projektu, jesli wykafelkowana cala lazienka, to cene mozna negocjowac, ale jesli kafle tylko pod umywalka i przy natrysku, to jak tu liczyc za m2, skoro metrow wychodzi 10? nikt nie chcialby pracowac tygodnia w lazience gdzie zarobi 500zl! (o tygodniu mysle o zrobieniu lazienki calosciowo wlacznie z montazami sanitariatow) badzmy ludzmi!

Inne tematy z forum

Gdzie najtaniej farby (22 odpowiedzi)

Musimy odświeżyć domek na działce :) Mały domek z płyt i elementów drewnianych :] Malowany...

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (41 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

Farby do ścian i sufitów- proszę o poradę (127 odpowiedzi)

Witajcie Proszę o pomoc- muszę wymalować mieszkanie, swoje pierwsze, mam dość skromny budżet i...