może to dobry pomysł?

Witam
Przeczytałam artykuł na trójmieście o podatkach (przekazanych na rzecz fundacji w naszym regionie: http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/12-mln-zl-dla-trojmiejskich-organizacji-pozytku-publicznego-n73509.html
Jest tam wykaz wszystkich OPP działających u nas. I tak mi przyszło do głowy, może założylibyśmy Fundację na rzecz rozwoju Banina. Gdyby mieszkańcy poparli ten pomysł i przekazywali swój 1 %, byłyby to jakieś fundusze, chociażby na nasze cudowne drogi.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: może to dobry pomysł?

lekka :) zmiana (trochę poczytałam) - nie fundację a stowarzyszenie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale w Baninie jest już Stowarzyszenie Edukacja plus Integracja. Działają, pozyskują fundusze z UE. Korzystają z tego głównie dzieciaki w szkole np. dopłata do lekcji szachów, warsztaty fotograficzne itp. Jakieś 2 lata temu pozyskali fundusze na warsztaty dla dorosłych. Były tam warsztaty ogrodnicze, ceramiczne, gotowanie chyba i 4 spotkania z podróżnikami. Było fantastycznie. Trochę się dowiedziałam ale przede wszystkim poznałam ludzi z Banina z którymi do dziś się widuję. Bezcenne. Czyli tak jak w nazwie edukacja i integracja. Ja co rok staram się przekazywać dla nich swój 1%. Ich strona to http://www.eplusi.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie słysałam, ale to super. Myślę, że w okresie rozliczeń powinni zorganizować jakąś akcję chociażby ulotki roznoszone po domach, dla lokalnego stowarzyszenia warto przecież przekazać 1%, któy nic nas nie kosztuje. A i o nich pewnie, gdyby mieli więcej środków, byłoby głośniej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Fotowoltaika problem (47 odpowiedzi)

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za...

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...