oj jaka strata

git. bo pis i samorzad to oksymoron. nie bede tu mowil brzydko, a ładnie tylko
http://expresskaszubski.pl/pl/664_wybory_2018/27567_ukowo_nie_b_dzie_kandydata_na_burmistrza_z_ramienia_pis.html
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: oj jaka strata

pis z tym swoim centralizmem,kontrolą,straszeniem i brakiem przygotowania nie powinien rządzić nawet w kiblu
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ale to nie tylko w Żukowie. W innych częściach kraju jest podobnie. Tacy fachowcy rządzą naszym krajem. Ale pewnie i tak ciemnota dalej będzie....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

jk już dawno wyznaczył włodarzy o jakich wyborach się wam marzy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poprzednia władza też nie błyszczała intelektem jedyną rzeczą w jakiej się specjalizowali była kradzież państwowych pieniędzy i wyprowadzanie ich do prywatnych kieszeni sprzedawczyków, żydów i folksdojczów. Burmistrz powinien być bezpartyjny, żeby wpływom nie ulegał. Najlepiej ktoś kto ma swoją firmę dobrze prosperującą, bo zna wartość pieniądza, nie co te wychowane na podatkach drapichrusty. Ma dobrze zarządzać gminą, a nie bawić się w politykera.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

Protestuje. Mam przodków którzy mieszkali w Baninie w czasie wojny, Podpisali listę volksdojczów. Ale nikt mi nic za poprzednich rządów nie dał.
Poza tym proszę o ostrożność w dzieleniu społeczeństwa na Polaków i innych. Czuję się Polakiem o narodowości kaszubskiej. I teraz pytanie: Czy obecni ograniczeni "patrioci" są w stanie to pojąć?
A i jeszcze jedno, miałem dziadka w wermachcie, i mogę z tym spokojnie żyć, bo mam nieodparte wrażenie, bo ciężko mi zarzucić jakiś związek z historią słusznie minioną.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ale który właściciel dobrze prosperującej firmy będzie chciał zająć się gminą?Że niby zostawi swój biznes i będzie społecznikiem a swój dorobek pozostawi na łaskę losu? Są też emerytowani byli właściciele którzy przekazali władze potomkom ale czy ktoś ich namówi aby teraz uzerali się z ludźmi? Myślę że wolą korzystać z życia...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

pis i ich kościelni mocodawcy powoli się kończą.dziś na stryczek poszedł pan ksiądz stryczek.kolejni w kolejce.Tak kończą szubrawcy,wykolejency,patologia
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

zarąbisty koleś ten twój przodek, bo mój wolał iść do lasu ,,kaszubie". Jedynie czego się domagam to moralności!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

i zostawił w domu rodzinę i dzieci? i inne rodziny potem ograbiał z żywności aby "batalion" wykarmić? tak tylko pytam czy to ten sam?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co z Ciebie za figura??? Dlaczego wyzywasz ludzi??, W czym jesteś lepszy? Tak samo umrzesz jak cała reszta... Myślisz, że jesteś w czymś lepszy i umrzesz inaczej??? :-) Litości...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Imperium-Auto Salon (12 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...