praca 200 brutto

pamiętajcie że ,, za 2000zł brutto praca w g*wno się obraca ,,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

i ogólnie w Polsce praca się nie opłaca to typowe niewolnictwo za miskę ryżu ... jak w normalnym kraju UE za 1h pracy jesteś w stanie kupić kostkę masła / przecież to chory kraj ... a najgorsze w tym wszystkim jest to że jesteśmy w tej obsr*nej UE która nakazuje i zakazuje co im się żywnie podoba , jak w Polsce ,, demokracja ,, jest zagrożona haha co mnie śmieszy i wszyscy Ci kodowcy , esbecy i cała agentóra różnej maści wychodzi na ulice krzycząc ,, demokracja jest zagrożona ,, to wielka UE grozi paluszkiem / dzięki zdrajcy narodu von tuskowi .... ale jak Polacy pracują za 1600zł netto = 400 euro netto to UE siedzi ciuchutko i ma to głęboko w d*pie !!! ważne że u nich jest minimum 1200euro netto a Polacy gorszy sort = niewolnicy niech zasuwają za 400 euro i jeszcze niech się cieszą że mają prace .... ot taka to hipokryzja UE !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

dzisiaj przyszedł do nas znajomy Ukrainiec, pracujący w sąsiedniej firmie, przyszedł się pożegnać i popytać o sprawy skarbowe, stwierdził że mu się w PL nie opłaca siedzieć.....jestem w szoku ...rozliczalam jego podatki za zeszły rok, zarobki miał wieksze niż ja....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

u mnie w firmie pracuje też kilkoro ukrainców ... co ciekawe ich zarobki są wyższe niż Polaków oczywiście na tych samych stanowiskach ... to jakiś absurd płacić ukraincowi więcej niż swojemu rodakowi :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na Węgrzech jest jeszcze gorzej. Najniższa krajowa to 1300zł, podstawowa emerytura to poniżej 400zł. Chleb kosztuje 4 zł a litr paliwa prawie 5zł. Na prawdę w Polsce nie jest dobrze ale są kraje które mają gorzej. Jedyne co jest na tak to to że nieruchomości są dużo tańsze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli zaczynamy się porównywać do najgorszych (lub prawie najgorszych), że "mogło być gorzej" to nie jest to dla nas dobry sygnał.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...