praca francja-papryka

Co sadzicie otym ogłoszeniu?? brak nazwy firmy nr tel do Faceta i to jeszcze za granice... jak dlamnie dziwne
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: praca francja-papryka

Też zastanawiamy się z koleżanką nad tą ofertą, a dzwoniłaś może do tego Faceta ? Bo też się wahamy i podejrzewamy , że to do zbiorów papryczki chilli bo dość dobra stawka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tej pracy nie ma!!!

1. Dobrze jak stracisz parę stówek
2. Możesz skończyć jako dziwka
3. Dobrze jak w ogóle wrócisz.

Pracę w ogrodnictwie już dawno są obsadzone przez pracowników, jedyna opcja to być na miejscu i poszukiwać na własną rękę lub przez lokalną agencję. Jeżeli ktoś podaje tylko tel i jakiś lewy mail, akurat tu nie ma, to na 100% będą chcieli coś od ciebie wyłudzić.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fakt zastanawiające było to, że żadna nazwa firmy ani agencji nie była podana, szukałam też informacji po francusku czy istnieje taka firma i niestety nic nie znalazlam. Trzeba uważać jednak z takimi ofertami.

ale to biuro jest w hiszpanii a nie we francji, w Polsce jest 3 koordynatorow, tez tam dzwonilam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I jakie uzyskałas informacje??

kontrakt/umowe mozna podpisac na 1 miesiac, 2 msce, 3 msce lub 4

W polsce jest 3 koordynatorow ktorzy beda nam pomocni.

Transport w obie strony jest bezplatny, pan tez mowil ze okolo 50 euro tygodniowo pojdzie nam na jedzenie (sniadanie, obiad i kolacje)

Pokoje sa 2-3 osobowe, dostep do internetu i jakies inne sprzety wymienial

Jezeli sie zgodzimy w 3dni robocze przysla nam papiery na jeden adres kurierem, ktore beda juz podpisane przez pracodawcow z zagranicy, bedzie tam tylko brakowalo naszych podpisow

Jest tylko jeden haczyk, ktory nas zaniepokoil: placi sie przed wyjazdem 110 euro kaucji za mieszkanie (jezeli zostawimy mieszkanie w dobrym stanie kaucja jest zwrotna)

Kaucje placi sie w banku z dowodu osobistego (dwa nazwiska 2 ksiegowych z francji i hiszpanii)

No i dodatkowo nie wiadomo nic o tym biurze w hiszpanii a na necie nie moge znalezc zadnych informacji na temat tego pana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kasiu co o tym sadzisz?

A inni, co Wy myślicie o tej ofercie?

Myślimy o tym, że trzeba być idiotą, żeby przelewać kasę w ciemno za mieszkanie, patrz punkt pierwszy. Skoro mają 3 koordynatorów w Polsce to dlaczego podają numer z zagranicy? Jedna wielka ściema!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zauważ, że owszem mają polskich koordynatorów ale nie muszą oni być w polsce, oni tylko to organizują

być może ten facet jest teraz w Hiszpanii, nie ma co tak z góry pesymistycznie sie nastawiać, trzeba to sprawdzić Błąd popełniłam pisząc, że koordynatorzy są w Polsce - pan powiedział, że oni są z Polski :)

HE HE przelej kasę, a później płacz jak to cię polaki wy.li.dyma. Nie płaci się za nic przed pracą to po pierwsze, a po drugie tej pracy nie ma. Typowy przekręt na dymanie polaków.

a co, Ty już masz w tym jakieś doświadczenie? skąd ta twoja pewność co do nieprawdziwości tej oferty?

http://www.gowork.pl/forum/forum_posty_tematu,357650,0,0

Jestem Ci wdzięczna za otworzenie oczu :)

Proszę

wpłacał ktoś pieniądze ? jak rozwinęła się sprawa z pracą tzn kiedy planuje wyjazd co i jak?

Jaki ku... wyjazd? Ile razy jeszcze to samo? Przecież scenariusz przy tych wałkach jest ciągle ten sam, a tyle ludzi się jeszcze nabiera...
To są wszystkie hiszpańskie numery, siedzi paru cwaniaków i robi dobry biznes. To jest tak samo jak ja czy ktoś z Was wrzuciłby ogłoszenie, wpisał nazwę pierwszej lepszej firmy z Hiszpanii typu ''frutas y verduras .. coś tam'' żeby brzmiało wiarygodniej, pare detali z du..y wziętych typu stawka 7 czy 8 euro, i ogłoszenie gotowe. Nawet może nie chcieć od razu kasy, ale potem nagle przed Waszym rzekomym wyjazdem dostaniecie telefon, że trzeba wpłacić 300 euro, bo mieszkanie musi Wam załatwić, a właściciel się śpieszy - albo coś w tym stylu ;) Po czym już więcej nie uda Wam się z nim skontaktować, a w rzekomej firmie, pod którą się podszywa taki gość, nikt go nie zna. I zawsze podobny scenariusz, a i tak trochę jeleni sie nabierze ;]

Ciągle mnie zastanawia głupota niektórych, że oni wierzą w to, że są wybranymi i tylko na nich ta praca czeka. Chyba mają we krwi jak ich ktoś rąbie w d......Jak można jechać do pracy na podstawie jakiegoś trefnego maila i wpłacać kasę obcym. Proszenie się o kłopoty, a później wieczne marudzenie.

Tych wszystkich prac nie ma!!!

A poniżej kolejna mądra która chce jechać do Norwegii sprzątać, mimo, że ewidentny wałek. Też nie mam pracy i bieda jak cholera, ale to nie odbiera mi rozumu.

Niech odezwie sie ktos kto mial stycznosc i cos wie bo wplacil i np dostal bilet

Zrozumcie ze jak placicie za cos nie na miejscu to lipa ktos chce zarobic lub ludzi do taniej pracy bez placy lub kobiety do agencji

to oszustwo gruba kreska napisane golym okiem jedzcie to zostaniecie w agencji do ostatniej wazej chwili zycia

Jedno mogę wam przekazać ; NIGDY,NIGDY,NIGDY (!!!) nie zwracajcie uwagi na ogłoszenia w których podana jest opcja wpłat pieniędzy . Wiem coś na ten temat ! Byłem kilka razy na wyjazdach do pracy za granicą Polski. I powiem Wam jedno ; ZAWSZE dostawałem bilet( lub pieniądze na przejazd) + 100 Euro na drobne wydatki po przyjezdzie na miejsce !!! To Oni ryzykowali ,NIE JA ! :)

Witam,
osoby które miały wyjazd do Francji zaplanowany na 30 lipca proszę o kontakt: francjapapryka2013@o2.pl
Pilne!!!!!!

Nie daj sie wrobic to oszustwo jest golym okiem to widac

masz racje znasz sie jak malo kto ludzie odroznaja walkow

to oszustwo gruba kreska napisane to widac golym okiem

To powiedzcie mi moi drodzy gdzie są pewne i sprawdzone ogłoszenia do wyjazdów za granice - albo dobre agencje posredniczące. Wiem, że one zdzierają po pensji, ale można pojechać i załapac kilka kontaktów ;)

moi znajomi wyslali mu juz kase i czekaja na odpowiedz

Głąby

czy ktos jedzie z zamosica do pracy przy papryce 7 styczen 2014

Inne tematy z forum

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...