zaginął pies

w Gdańsku matemblewie zaginął owczarek niemiecki, jeżeli ktoś widział w okolicy matemblewa owczarka proszę o kontakt

506-897-492
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zaginął pies

Ech...co za zwięzłość wypowiedzi.

Jeśli naprawdę zależy Tobie na odszukaniu psa to:

1. Wklej jego zdjęcie, wraz z opisem np obroży, chipa, cech charakterystycznych itd

Skąd niby ludzie mają wiedzieć jak wygląda Twój pies? Samo enigmatyczne: "owczarek niemiecki" to za mało.
Owczarki są typu wystawowego i użytkowego, długowłose i krótkowłose, czarne, czarne-podpalane albo wilczaste....
Oczywiście mówię o rodowodowych psach ;)

2. Podaj imię psa - gdy ktoś go zauważy to będzie wiedział jak zawołać.
3. Szukaj, ogłaszaj na terenie całego Trójmiasta - pies w jeden dzień może pokonać wiele kilometrów i teraz być już np w Gdyni
4. Był wykastrowany? Jak nie, to może jakiś "rozmnażacz" się już nim "zaopiekował". Owczarki zawsze "się sprzedadzą".

I na koniec - psa się pilnuje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyno co Ty piszesz?? pisząc na tym forum miałem nadzieję że ktoś zauważył gdzieś tego psa a zdjęcia z psem i informacją są porozwieszane w okolicach dzielnicy. Zrobiłem wszystko co możliwe aby go odnależć.I na koniec nie pouczaj mnie że psa się pilnuje doskonale zdaje sobie z tego sprawę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Skoro zdajesz sobie sprawę z tego, że psa się pilnuje to bądż łaskaw odpowiedzieć mi na jedno pytanie. Jakim cudem Ci uciekł?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie rzucaj się,kobieta mądrze radzi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyno co Ty piszesz??
==
To, co czytasz.
Jak widać i z tym masz problem. W sumie, gdybyś nie miał, to przeczytałbyś kilka mądrych książek traktujących o wychowywaniu psów i owczarek by Ci nie zwiał ;D
Polecam pozycje Zofii Mrzewińskiej - Międzynarodowego sędziego prób pracy psów.

pisząc na tym forum miałem nadzieję że ktoś zauważył gdzieś tego psa a zdjęcia z psem i informacją są porozwieszane w okolicach dzielnicy.
==
I liczysz, że forumowicze pojadą do Matemblewa, aby obejrzeć te ogłoszenia by dowiedzieć się jak wygląda zaginiony pies? Czy mają oglądać się za każdym owczarkopodobnym psem na ulicy?
Nie rozśmieszaj mnie.

Zrobiłem wszystko co możliwe aby go odnależć.
==
Słownikowo "wszystko" oznacza:
ogół rzeczy; pełność jakiegoś zbioru.
Ja wykazałam, czego nie uczyniłeś.
Więc, logicznie, rzecz ujmując nie znasz znaczenia tego słowa.
W sumie to nawet Twoja odpowiedź jest tak zastanawiająca, iż potwierdza moje domniemanie, że wcale Tobie nie zależy na odnalezieniu zwierzęcia, ale na uspokojeniu własnego sumienia.

I na koniec nie pouczaj mnie że psa się pilnuje doskonale zdaje sobie z tego sprawę.
==
Naprawdę? Co Ty powiesz. Wiesz, jakoś odniosłam zgoła inne wrażenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

facetowi zginął pies...(to się zdarza) i najzwyklej w świecie prosi o ewentualna pomoc w jego odnalezieniu. I co? Wielkie miłośniczki tego forum zaczynają wykład..prelekcję...dają moralizatorski przekaz dotyczący zasad postępowania w przypadku zaginięcia zwierzaka!!!! Czy wy naprawdę nie potraficie niczym innym się zając niż tylko sprawdzeniem słownikowej poprawności używania określonych zwrotów??? A może tak codziennie przynajmniej 1h spacerku...pogoda taka ładna..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

cyc popieram Twoją odpowiedz :) nie muszę się tłumaczyć co i jak zostało zrobione.to że pies przeskoczył 1,5m ogrodzenie to raczej nie z mojej winy tylko coś go zainteresował.Nie musisz jechać na matemblewo żeby zobaczyć ogłoszenie wystarczy jak się ruszysz z domu na godzinkę i zwiedzisz parę dzielnic tak jak: Morena, niedzwiednik, złota karczma, matarnia,sopot, osowa , oliwa, i wtedy możesz brać słownik i wytykać mi błędy.
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

cyc popieram Twoją odpowiedz :)
==
Cyc swego czasu też został przeze mnie odesłany do słownika - więc jak widać do teraz tego przeboleć nie może :D

nie muszę się tłumaczyć co i jak zostało zrobione.to że pies przeskoczył 1,5m ogrodzenie to raczej nie z mojej winy tylko coś go zainteresował.
==
Człowieku, na placu szkoleniowym do IPO III (pracy obrończej jakiej podlegają m.in. ON) wysokość przeszkody wynosi 1,8m i pies musi ją pokonać trzymając jeszcze w pysku koziołek o wadze 650g, więc nie pisz takich głupot.
Nie wspomnę już o tym, że powinieneś lepiej zabezpieczyć teren.
A co by było gdyby kogoś zaatakował?
1.5m ogrodzenie dla owczarka buhahaha i dziwi się, że dał dyla :D

Nie musisz jechać na matemblewo żeby zobaczyć ogłoszenie wystarczy jak się ruszysz z domu na godzinkę i zwiedzisz parę dzielnic tak jak: Morena, niedzwiednik, złota karczma, matarnia,sopot, osowa , oliwa, i wtedy możesz brać słownik i wytykać mi błędy.
==
Nigdzie nie zamierzam jeździć by sprawdzać ogłoszenia Twojego kundla - mam ciekawsze zajęcia.
Gdy go spotkam na spacerze (albo moi znajpomi psiarze) to odprowadzę do schroniska, albo poszukam mu domu we własnym zakresie.
W końcu nadal nie wiem jak pies wygląda, więc skąd mam niby wiedzieć, że napotkane zwierzę jest Twoje?
Mnie ma bardziej zależeć, by do Ciebie wrócił, niż Tobie?
Nie rozśmieszaj mnie.

Doprawdy arogancja niektórych psiarzy mnie zdumiewa.
A potem wszyscy się dziwią, jak mówię, że połowie ludzi prawnie zakazałabym posiadania zwierząt innych niż rybki.
Ostatnio moja znajoma ze schronu opowiedziała mi o jednym takim zagubionym psie: też były wszędzie rozwieszone ogłoszenia, ba - nawet info o nagrodzie. Pies trafił do schronu, ale ponieważ rozpoznano w nim psa z ogłoszeń to schron zadzwonił do właściciela, że pies u nich jest i aby go zabrał. Właściciel odparł, że dziękuje za info i....po psa do dziś się nie pofatygował.
Niech mi ktoś to wyjaśni w logiczny sposób?
Dlatego tak wnerwiają mnie wynurzenia Michała, który woli się spierać (w imię zapewne męskiej urażonej dumy :D), niż podać rzeczowe informacje o psie, o które pytałam w pierwszym poście.

Jak dla mnie koniec tematu, a psu życzę by znalazł mądrzejszego właściciela.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

kolejny, jakże pouczający przekaz tow. Kingi...no cóż...wielka siłą głupców jest to, ze nie boją się mówić głupstw.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

żal mi Ciebie Kobieto,może jakbyś umiała skorzystać z portalu trójmiasto.pl to wchodzisz w ogłoszenia potem znalezione/zgubione i tam jest moje ogłoszenie!!!

A TAK NA MARGINESIE ZNAJDŹ LEPIEJ SOBIE FACETA, MOŻE WTEDY CI ULŻY, BO CHYBA JESTEŚ STRASZNIE ZADUFANA I STETRYCZAŁĄ OSOBA. ŻAL MI CIEBIE!!!!

Oby mój pies nie wpadł w Twoje ręcę....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

hahah,a ja nadal nie wiem,jak wygląda ten pies! Serio go szukasz? bo stworzyles kilka postów,a nadal nie wkleiłeś linku do zdjęcia psa. Takich "owczarkowatych" trafia do schronisk kilkanascie w ciagu miesiąca,skąd mam wiedzieć,który to? Papierkowe ogloszenia nie zalatwiaja nigdy sprawy.Skąd wiesz,że pies pozostał w zasięgu ogloszen piepierkowych?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a skąd wiesz,że pies jest w okolicy matemblewa?????????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jasnowidz Inka - jaka sprawdzalność? (182 odpowiedzi)

Czy był ktoś kiedyś u tej Pani? Czy się sprawdziło? Jakie wrażenia na jej temat. Proszę o opinie...

Najem długoterminowy samochodu. Czy ktoś korzysta? (16 odpowiedzi)

Temat jak powyżej. Czy któraś z Was korzysta? Teoretycznie plusy i minusy to mniej więcej znam,...