Re: zaginął pies
cyc popieram Twoją odpowiedz :)
==
Cyc swego czasu też został przeze mnie odesłany do słownika - więc jak widać do teraz tego przeboleć nie może :D
nie muszę się tłumaczyć co i jak zostało zrobione.to że pies przeskoczył 1,5m ogrodzenie to raczej nie z mojej winy tylko coś go zainteresował.
==
Człowieku, na placu szkoleniowym do IPO III (pracy obrończej jakiej podlegają m.in. ON) wysokość przeszkody wynosi 1,8m i pies musi ją pokonać trzymając jeszcze w pysku koziołek o wadze 650g, więc nie pisz takich głupot.
Nie wspomnę już o tym, że powinieneś lepiej zabezpieczyć teren.
A co by było gdyby kogoś zaatakował?
1.5m ogrodzenie dla owczarka buhahaha i dziwi się, że dał dyla :D
Nie musisz jechać na matemblewo żeby zobaczyć ogłoszenie wystarczy jak się ruszysz z domu na godzinkę i zwiedzisz parę dzielnic tak jak: Morena, niedzwiednik, złota karczma, matarnia,sopot, osowa , oliwa, i wtedy możesz brać słownik i wytykać mi błędy.
==
Nigdzie nie zamierzam jeździć by sprawdzać ogłoszenia Twojego kundla - mam ciekawsze zajęcia.
Gdy go spotkam na spacerze (albo moi znajpomi psiarze) to odprowadzę do schroniska, albo poszukam mu domu we własnym zakresie.
W końcu nadal nie wiem jak pies wygląda, więc skąd mam niby wiedzieć, że napotkane zwierzę jest Twoje?
Mnie ma bardziej zależeć, by do Ciebie wrócił, niż Tobie?
Nie rozśmieszaj mnie.
Doprawdy arogancja niektórych psiarzy mnie zdumiewa.
A potem wszyscy się dziwią, jak mówię, że połowie ludzi prawnie zakazałabym posiadania zwierząt innych niż rybki.
Ostatnio moja znajoma ze schronu opowiedziała mi o jednym takim zagubionym psie: też były wszędzie rozwieszone ogłoszenia, ba - nawet info o nagrodzie. Pies trafił do schronu, ale ponieważ rozpoznano w nim psa z ogłoszeń to schron zadzwonił do właściciela, że pies u nich jest i aby go zabrał. Właściciel odparł, że dziękuje za info i....po psa do dziś się nie pofatygował.
Niech mi ktoś to wyjaśni w logiczny sposób?
Dlatego tak wnerwiają mnie wynurzenia Michała, który woli się spierać (w imię zapewne męskiej urażonej dumy :D), niż podać rzeczowe informacje o psie, o które pytałam w pierwszym poście.
Jak dla mnie koniec tematu, a psu życzę by znalazł mądrzejszego właściciela.
2
3