zjazd z łostowickiej w kartuską - problem dla niektórych

Temat dostępny też na forum: Motoryzacja
jeżdżę tamtędy codziennie rano i codziennie szlag mnie trafia jak widzę pipki zatrzymujące się bo przed nimi stoi inny samochód. dwa razy widziałam jak ktoś zjechał na drugi pas. przez takie sieroty blokuje się łostowicką id połowy.
w czy problem? w zmianie pasa po wjeździe na kartuską? nie rozumiem tego. dziś pomimo zielonego światła dziadek urządził sobie parking na przejściu dla pieszych, mógł wjechać na lewy pas i dzięki takiemu prostemu manewrowi łostowicą opusciłyby przynajmniej 2-3 samochody więcej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: zjazd z łostowickiej w kartuską - problem dla niektórych

jaśniej poproszę, pewien chaos myślowy podlany emocjami odczuwam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

czego nie rozumiesz? na łostowickiej jest jeden pas do skrętu w prawo, w kartuską. natomiast na samej kartuskiej można zająć dwa pasy, co czyni promil kierowców przyczyniając się do większego zakorkowania łostwoickiej, która w godzinach porannych korkuje się utrudniając także przejazd kierowcom jadącym w kierunku moreny. jak widać jest to zbyt trudne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie wiem czy o to chodzi, ale mnie też to trafia, ludzie jadący kartuską ładnie wykorzystują dwa pasy by przejechać te skrzyżowanie, a łostowicka stoi. Ludzie skręcający w kartuską również powinni wykorzystać dwa pasy, czyli wjeżdżamy na prawy, a jak już nie ma miejsca to na lewy i potem włączamy sie do ruchu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

A może po prostu pipki widzą linię ciągła, której wg przepisów nie należy przekraczać? Zamiast krytykować patrz na znaki, również POZIOME!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przy skręcaniu na skrzyżowaniu te linie ciągłe nie mają znaczenia. Sam się ucz przepisów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

W takim razie kiedy właściwie te linie mają znaczenie?
Skoro są namalowane właśnie przy skręcie?
Bardzo mnie zaintrygowała ta opinia...Poza tym po co zmieniać pas już po zakręcie na bardzo krótki odcinek,skoro wiadomo, że pipki nikt potem nie będzie chciał wpuścić na zamek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

po to zmieniać pas żeby wiecej samochodów opuściło skrzyżowanie i łostowicką.
pipka może i nie wjedzie. normalny kierowca owszem, sama wpuszczam tych, którzy jadąc od strony jasienia zajmują dwa pasy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

skoro zgodnie z przpisami wjechać na drugi pas mogę dopiero po przejściu dla pieszych, a tam zaraz są znaki poziome, które nakazują zmianę pasa to kompletnie nie ma sensu w tym miejscu zjeżdżać,właśnie choćby dlatego, że blokuje się tych z Jasienia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No faktycznie, w trójmieście panuje jakaś dziwna moda, że ciągłe linie nie obowiązują.....hahahaaaa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Przy skręcaniu na skrzyżowaniu te linie ciągłe nie mają znaczenia. Sam się ucz przepisów."

Kierowca, którego znajomość przepisów ruchu drogowego jest na poziomie pozwalającym na wygłaszanie takich opinii powinien zachować się honorowo i zwrócić uprawnienia do prowadzenia pojazdów organowi administracji od którego je otrzymał.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

[Gdzie?] Uzywane auto w miare uczciwie? (31 odpowiedzi)

Szukam uczciwego salonu w Trójmieście, gdzie mozna kupic uzywane auto i zostawic w rozliczeniu...

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (4 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...

Wypożyczalnia samochodów (10 odpowiedzi)

Witam, gdzie jest najlepiej wypożyczyć samochód na dłuższy okres czasu? Najlepiej tak żeby od...