magnat-jak tam jest

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
witam wszytskich mam pytanie na co zwracac uwage i wszytsko w czym mozecie mi doradzic w wyborze jedzenia czy warto wziasc wiejski.. jak sale stroic itp... czekam na wasze relacje i przezycia z wesel w magnacie gdyz ja mam wesele za rok i milo byloby dowiedziec sie jask tam jest..jak jedzenie szefowa obsluga i wogoel.,.,.. pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: magnat-jak tam jest

Witam, ja mam wesele 25 lipca na dużej sali w Magnacie. Jeśli chodzi o wiejski stół, to jeśli masz większe wesele tak koło 120 osób to możesz coś utargować z ceny, jeśli chodzi o dekoracje to polecam Panią Aksanę która swoją siedzibę ma na hali targowej w Gdańsku..Nie jest droga natomiast ma fajne pomysły i parę razy dekorowała salę w Magnacie(zresztą sama u mnie będzie robić dekoracje na sali). Dokładniej wszystko opisze po 25 lipca jak sama zobaczę co i jak..Pozdrawiam

Witam mielismy wesele 5 czerwca na duzej sali i nic bym nie zmienila:)Jesli chodzi o wiejscki stol to nie zastanawiaj sie naprawde warto. U nas bylo ok 90 osob i zostalo naprawde sporo.Co do jedzenia to nie przestarsz sie jesli wlascicielka powie Ci ze jedzenia jest po np.30% lub 70%.Na poczatku tez sie zastanawialismy czy wystarczy a w rezultacie kazdy z gosci dstal po trochu i jeszcze do domu fure przywiezlismy:)Sali nie stroilismy bo nie trzeba nic dodawac przystrajalismy tylko stoly na bordowo (cale wesele mieslismy utzrymane w kolorach bialo-bordowych:))Jesli masz jeszcze jakies pytania to postaram sie pomoc:)pozdrawiam. PS. o północy polecam płonaca szynke. REWELACJA

a ile płaciłaś za osobę ?

Wyszło nam 152 zł za osobe.

Oooo dobra cena,chyba również wezmę to miejsce pod uwagę;-)

Oj zapomnialam powiedziec. Mielismy slub w piatek w zwiazku z czym dostalismy 10% znizki. Normalnie koszt u nich jest 149zl za osobe

lilkom- a jak jedzenie i jak wpominasz sowje wesele pod wzgledem jedzenia,obslugi i wogole.???bo teraz to roznie bywa...jaka mialas orkiestre bo jeszcze nadal szukam ..

witam. ile osób pomieści największa sala w magnacie? czy ktoś wie?

Najwieksza sala z tego co pamietam miesci 120 osob ale musze dokladnie sprawdzic w umowie.A co do jedzienia to nie bylo osoby ktora mowila ze cos jej nie smakowalo .Wiejski stół pychota(maja wlasna wedzarnie wiec wszystko sprawdzone)a co do ilosci to bylo tego naprawde duuuuzo:)kelnerzy mili usmiechnieci i pomocni. Jesli chodzi o Magnat zlego slowa powiedziec nie moge:)

AA orkiestre mielismy MARI BAND. Równiez polecam to ich strona : http://www.mariband.com/index1.html

ok dzieki... to dobrze wiedziec :)

kinga..prawie wszyscy dostaja stol wiejski gratis...jak sie spytasz co bys mogla utargowac:)ja mialam 172 złote za osobe, dodalismy kilka szczegółów:)kupilismy wino jeszce- bo ejst tylko do obiadu, a wiele osob pilo wino cale wesele,tort własny:)obsługa super, wszystko ekstra-polecam jak chcesz cos wiedziec topis zna gg wszystko ci powiem:2635476 Ja jestem zona tygodniowa:)więc na swiezo wszystko powiem:)

oki dzieki... pozdro...

Lilom - a mogłabyś mi przesłać swoje menu? Mam w Magnacie 22 sieprnia i się zastanawiam jeszcze nad jedzeniem - mój mail to aijin@wp.pl

Będę wdzięczna
Magda

Ja chcę do Magnata uderzyć za tydzień i obcykamy sprawę:-)

A ja byłam w sobotę i nareszcie mamy ustalone menu :).
Wyszło nam nieco drożej niż te 155, ale myślę że dokonane wybory docenią nasi goście :)
Dam Wam znać po weselu jak było ;).

A co do ustalania menu polecam zaciągnąć porad u p. Luizy, podpowie co na co zamieniać, co nie przechodzi na poprawiny itp.

Już się nie mogę doczekać tego wesela...

a kiedy masz wesele? asski :P

Madziabe jutro Ci wysle nasze menu przepraszam ze tak dlugo czekalas ale wyjechalismy:)jutro obiecuje ze przesle

Witam ta duża sala mieści od 100 do 180 osób, więc miejsca dla każdego wystarczy...a

a calym atutem Magnata to, że wiejski stół i szynka o północy są jakąś odmianą od innych restauracji..Jest tylko jeden duży minus...za kawę i herbatę na poprawinach płaci się dodatkowo, mimo iż 1000 zł płacimy za salę (mamy w umowie 50 zł za wykorzystany dzbanek).

za herbate nie placisz...tylko kawa...no niestety 50zl.. ale zawsze mozna zamowic poturecku sobie hehhe..."sypana" a na kaca zawsze wola herbate wiec spoko...albo najlepiej zamowic barszcz na poprawiny..schodzi jak swierze buleczki..

Ja mam 29 sierpnia :)

Madziabe wysłałam Ci na maila nasze menu. jeszcze raz przeprasam ze tak pozno ale nie było nas na miejscu. Pozdrawiam

Przepraszam,czy też mogłabyś mi wysłać swoje menu?z góry dziękuję:-)
grulinka@wp.pl

jesli to nie problem ja rowniez bym poprosila na:samalia@wp.pl , z gory dzieuje:)

A ja Wam radzę nie sugerować się menu innych osób :)
Menu układa się na bazie tego podstawowego, a p.Luiza udzieli Wam kilka istotnych informacji (np. co nie zostaje wystawione na poprawiny).
Przecież to Wasz ślub więc możecie wybrać to co Wam odpowiada :)
Naprawdę nie ma co się stresować menu - jego ułożenie trwa nie dłużej niż pół godziny.
Ja też się nim strasznie przejmowałam, a teraz wiem że zupełnie niepotrzebnie.
Zaznaczcie sobie tylko potrawy które wydają się Wam interesujące i zapytajcie co na co najlepiej zamienić.

Samalia , Betinka menu wysłane:) jesli jeszcze moge w czyms wam pomoc to sie polecam:)pozdrawiam.

Inne tematy z forum

Nowe połączenie autobusowe Bojano - Gdynia (115 odpowiedzi)

Witam. Od pewnego czasu obserwuję jak się żyje mieszkańcom Bojana w zakresie większych bądź...

Fryzjer Trójmiasto - Kręcone Włosy (8 odpowiedzi)

Witam, szukam dobrego fryzjera/fryzjerki do kręconych włosów (strzyżenie). Niestety wszystkie...

Wiczlino - Ogród - opinie i oceny (102 odpowiedzi)

Osiedle Hossy to idealne miejsce dla rodzin pragnących zamieszkać w otoczeniu terenów zieleni, a...