majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz.5 (43)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/majowo-CZERWCOWE-lipcowe-Mamusie-i-Dzieciaczki-100-cz-4-42-t177642,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz.5 (43)

Mam pytanie do mam dziewczynek:
zauważyłam dzisiaj pierwszy raz u małej przeźroczysty sluz w okolicach pochwy? Zastanawiam się czy to normalne?

A pneumokoku to dodatkowa szczepionka i nie jest w tej 6 w 1 ? Już zgłupiałam.
Nosidło się sprawdza :-) można zakładać na jedno lub drugie ramię. Mała szczęśliwa ze z mamą i grzecznie siedzi i z reguły kima sobie co jakiś czas zerkając do góry na mamę. Teraz tylko ćwiczymy ale jak będzie większa i nie będzie to szkodliwe to więcej będę ją nosiła. Teraz to po parę minut żeby się nie męczył kręgosłupek.

oczywiście NIE zawiodlyście:))

Cześć Dziewczyny:)

Dziękuję wszystkim za życzenia na nk z okazji ślubu- jak zawsze zawiodłyście:)

Ja taka zabiegana jestem że nie mam czasu na nic. Remont trwa i trwa, jedno się zrobi to nowe gówno się znajdzie co naprawić trzeba np. zrobiliśmy azienkę a tu kurna dach cieknie...:/ I od nowa... ech.

Z dzieciakami ok, powoli do przodu, z teściami też coraz lepiej. Chrzcin na razie robić nie chcialam bo nie mam czasu i miejsca. A że mój mąż jest jedynakiem to cala rodzina czekala na potomka i wszystkich trzeba zaprosić i wujków i ciocie... Także restauracja odpada bo z 50 osób się nazbiera. Ale teściowa wzięla to na siebie i zaproponowala że sama wszystko zrobi. No to się zgodzilam:) A co:) ile zaoszczędzone:) Także chrzciny mamy 16 października.

I wiecie zadziwil nas ksiądz. Przyszliśmy do niego prosić o chrzest i mówimy że nie mamy ślubu kościelnego a on na to że co z tego że to przecież nie grzech śmiertelny:) fajny ksiądz:)

Pozdrawiam Was wszystkie i maluszki tez:*

to musiała mieć duże szczęście. jak pisałam, szwagier w szpitalu spotkał wiele dzieci szczepionych, które i tak przechodziły to tak samo jak jego nieszczepiona córka. No i sama lekarka z polanek mówiła, że są mało skuteczne.
Pewnie gdybym miała dużo kasy to bym młoda zaszczepiła, ale wybrałam 6w1 i pneumokoki, które wg mnie są bardziej potrzebne. niestety takie zycie. coś za coś

sorki ze sie wtrace :) oczywiscie szczepów rota jest ogrom ale.... My zaszczepilismy mloda . Potem jakis czas pózniej wyladowałyśmy w szpitalu bo Miska miała zapalenie płuc. W szpitalu dostala rota ale dzieki szczepionce przeszła ja mega lagodnie. Lekarka w szpitalu powiedziała nam że tylko dzieki szczepionce Michalina sie nie meczyła

Mój młody ma rotawirusa. na szczęście jest już lepiej. Pediatra jeszcze raz powiedziała, że szczepów jest tyle, że marna szansa, ze szczepionka na rota cokolwiek pomoże. to tak odnośnie młodej, bo nie zdecydowaliśmy się na nią. szwagier była w styczniu ze swoją córka na polankach z rota i było tam cała masa dzieciaków szczepionych na tego wirusa. wychodzi na to, ze jest g...o warta.

ja juz młodą wpakowałam na noc w śpiworek. zimno jakoś u nas

a tak z innej beczki; słyszałyście może o jakichś ciekawych kursach albo podyplomowych na ten rok?

inka.ja przepięknie uszyłaś tę sukienkę!
I wstyd mi się zrobiło, że ja tak nie umiem choć tyle lat maszynę mam. Moje popisy się kończą na tym co można zszyć "po linii prostej" ;) Np ostatnio uszyłam przybornik na łóżeczko:)

Aniouka, super dzieki za info. Ja świadectwo urodzenia dostarczyłam księgowej trochę później więc teraz już wiem na czym stoję, znaczy się ,ze już na dniach powinnam dostać kaskę:)

bry...dziś przedostatni dzień w Gdyniolandzie spedzamy
i wieczorkiem w sobotę heja do domciu na Śląsk

no i mam okazje kupić domek w Gliwicach, jak wszytsko pójdzie dobrze to w końcu wyprowadzę się z bloku...ufff

inka..sukienka fajna, zdloniacha z Ciebie
gwoli informacji to mam super sukeineczke po Miśce do sprzedania, rozm.9-12 mies. z Mothercare, jedwabna, śliczna
Miśka ją miała na chrzcie jak miała 3,5 miesiaca...taki z niej kklops był ;)
do kopmletu mam jeszcze kurteczkę/kożuszek

aniuko, ja macierzyńskiego też jeszcze nie dostałam. Dzwoniłam do ZUSu (bo pracodawcy się nie chciało mi wysłać tego dokumentu Z3 i musiałam przez ZUS to załatwiać) i powiedzieli, że najpóźniej do 13 września muszą mi wypłacić, bo mają na to 30 dni od otrzymania kompletu dokumentów (czyli pracodawca wysłał im dokument 13 sierpnia)

a ja się strasznie napaliłam na ten:
http://allegro.pl/nosidlo-bondolino-light-sliwka-kurier-gratis-waw-i1205383124.html
tylko dlaczego, do jasnej ciasnej, to takie drogie?
w wątku chustowych mam się naczytałam i teraz choruję na nosidło. A dziewczyny się wypowiadają, że to mega odciążenie dla kręgosłupa niż nosidełka, bo ciężar ciała się rozkłada zupełnie inaczej i że nie czuć tak tych kg noszonych z przodu, czy na plecach :)

W domu Kiniusi zakładam na noc pajaca cienkiego z bawełny, a pod spód podkoszulek bez rękawków i skarpetki cienkie aby nie zmarzła jak się rozkopie. Chyba powoli wyciągnę śpiworek i ją będę na noc wkładać. Jak się zrobi zimniej to tak samo będę na noc ubierać tylko śpiworek.
A w dzień na spacer pół śpiochy, bodziak z dł. rękawkiem, na to pajac cieplejszy, np. welurowy, a jak jest b. zimno, to jeszcze bluzę lub sweterek + musowo czapeczka. A w wózku przykrywam kocykiem. Osłonki jeszcze nie używałam, jedynie folię jak pada.
A w dzień w takie dni jak ten (czyli poniżej 20 stopni na dworze) po domu kaftanik lub body z dł. rękawem i śpiochy najczęściej, a pod spód skarpetki. Skarpetki zakładam, bo przy przewijaniu zauważyłam że ma stopki zimne strasznie.

Aniuko, o jaki macierzyński pytasz ?

Magda, to superowo że taka szczuplutka jesteś - zazdroszczę, i że masz kreację na Chrzciny. W końcu to już za tydzień z hakiem. Ja tez powoli gonię swój rozmiar, ale kiedyś nosiłam a teraz wciskam sie w 38, ale jest coraz lepiej. Musze wrócić do wagi poprzedniej, bo szkoda mi starych ciuchów których mam mnóstwo, a w większości były dopasowane, szczególnie o marynarki i bluzki mi chodzi.
Moja Mama ma fajną figurę, ale od młodości też żylaki straszne. Zawsze nosi spodnie, czasami rybaczki dłuższe, a jak spódnica, to jakieś ciemniejsze rajstopy, aby to zatuszować. Garniturek będzie super !

No te choroby są straszne - staram się unikać z Młodą miejsc publicznych, ale czasem się nie da, a to się jeszcze nasili przecież idzie jesień. A kiedy się ma w domu starszaka chodzącego do szkoły lub przedszkola, to już się nie da nic zrobić niestety :-( choroby są wszędzie ...
Z nosidłem to faktycznie jest tak, że nie można za długo takiego malucha w nim nosić. Ale nie wiem gdzie szukać takich informacji ile można - może pamiętacie gdzie o tym czytałyście ?

Miałyśmy iść dziś na szczepienie, ale mieli w przychodni terminy tylko na godz. 8 a ja nie wygrzebałabym się na tak wczesną godzinę z Młodą. Idziemy zatem na szczepienie we wtorek o 11 godz. Wybrałam 6 w 1, ale rota nie biorę.
Kumpela ma wcześniaka i ciągle lata po lekarzach. Dopytywała o te szczepionki różnych specjalistów. Radzili 5 lub 6 w 1, ale do rota podchodzili sceptycznie, choć nie odradzali. Postanowiliśmy wiec rota odpuścić.

I jeszcze jeedno, po jakim czasie dostałyście macierzyński, bo ja cały czas czekam :(

Piękna ta sukienusia,

My wróciłyśmy od lekarza. Stwierdziła ,że takie kupki co kilka dni to całkiem normalna sprawa, śmierdzące bąki też. Dostaliśmy W razie czego Debridat.

Jak ubieracie dzieci w takie chłodne dni jak ostatnio? Na dwór i w domku.

inka pełen szacun - sukienka cudo :)

Myszka, Kinga też na bank będzie pięknie wyglądać w swojej ecru sukienusi. Też o takiej myślałam, ale nie mogłam nigdzie dostać.

Ja wczoraj wyciągnełam mężusia na zakupy. I mam w końcu co ubrać na chrzciny. Sukienka to nie jest - bo w nich w ogóle nie chodze (mega zylaki na nogach) a garniturek z krótkim rękawkiem :)
Przeżyłam szok rozmiarowy, bo zawsze spodnie brałam 38 a góre z racji dużego cyca nawet 40 a tu weszłam w 36 :)))

oj tak, frida to super rzecz.
mój synus od wczoraj 39st., w nocy doszła biegunka i wymioty. pojechali do lekarza :-( kurcze, tak mi go szkoda. w poniedziałek miał iść na karate a tu choróbsko :-( boję się też o małą.
...

Inne tematy z forum

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??