majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 9 (47)

Dziewczyny tamtego już nie dało się czytać-za długi ;)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed

19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa

19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm

20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm

28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą

29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna

30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna

03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo

04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa

07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa

08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo

08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo

08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice

08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa

10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed

10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed

12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed

14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa

17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo

19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo

19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo

21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki

22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna

22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki

22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm

25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki

29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork

30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki

01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm

02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo

02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki

05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa

06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm

03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa

11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)

13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/majowo-CZERWCOWE-lipcowe-Mamusie-i-Dzieciaczki-100-cz-8-46-t184990,1,16.html

Ps Nowe Mamuśki i ich pociechy niech skopiują listę i same się dopiszą bo w tym z****iście długim poprzednim wątku nie chciało mi się szukać kiedy i kogo urodziłyście ;) pamiętam tylko, że katka Fifiego ale na tym koniec :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 9 (47)

Myszka, no to nieciekawie z tymi kolanami :(

Magda, ja też chodziłam na takie długie spacery, ale ostatnio Majusi się coś poprzestawiało.. razem ze spaniem zresztą :p

Mimii a tą amfę można w aptece normalnie kupić? :)

Liwcia, ja też trzymam kciuki

Dziś mi łeb pęka.. chyba przez ten płacz mojej małej :( JUż nawet nie pamiętam ile piguł dziś połknęłam

Koleżanka znalazła żłobek i chyba moja Maja wyląduje tam w nowym roku.

My dla Mai mamy kombinezony głownie na rozmiar 3-6 miesięcy i jakoś mi się wydaje, że całej zimy to nie da rady przechodzić. Ehh, ten mój mały klusek

Super, że wszystkim dzień się udał

Mimii w necie piszą ze ta przychodnia jest na Długiej....

Jeśli chodzi o krzesełko do karmienia, chciałabym FP. One mają regulowane oparcie (takie sporo odchylane do tyłu) i chyba za jakiś miesiąc zacznę się rozglądać. Chcielibyśmy, aby Młoda rozumiała, że w krzesełku do karmienia się je, w leżaczku - bujaczku huśta i odpoczywa, a na macie bawi.
Ja na długie spacery nie mam siły. Wiem, że to zabrzmi dziwnie, ale bolą mnie kolana. Lekarka przepisała mi czyste wapno w tabletkach. Powiedziała, że taka przypadłość zdarza się dziewczynom po ciąży często. Ciąża "wyciąga" wapń z organizmu i wszystko dopiero po kilku miesiącach wróci do normy. Biorę piksy i całe szczęście jest lepiej.

hej Laseczki,
piękny był weekend w temacie pogody. Niestety nasza Kiniuśka dziś, ani razu w dzień nie zasnęła nawet na spacerze i byla przez to strasznie marudna i dużo płakała. Udało sie ja uśpić dosłownie godzinę temu. Mam nadzieję, że obudzi się tylko raz na karmienie i pośpi do 6 rano.
Jutro K. musi być bardzo grzeczna, bo spotykamy się na pożegnalnej kolacji z Chrzestną Kiniusi i jej facetem, a oni mieszkają w Norwegii i jadą do domu. Chrzestna właśnie dowiedziała się, że jest w ciąży i nie chcielibyśmy jej przestraszyć jakie potrafią być malutkie dzieci. A Kiniusia potrafi pokazać gdzie raki zimują jak ma zły dzień :-( ......

My jeden kombinezon dostaliśmy na chrzciny na wzrost 74. Jest cienki, ale jeszcze trochę za długi. Drugi kombinezon - gruby, kupiła babcia Kiniuśce - też na 74 - myślę, że w nich zimę przetrwamy.
Muszę powiedzieć, że znowu konieczne będą porządki w szafkach K. Pajace mają za krótkie mają nogawki, jedynie z bodziaków w miarę jeszcze nie powyrastała. Nosiła ostatnio rozm. 62, ale przechodzimy w tym tyg. na 68, bo wsio za małe. Z ciuchów tescowych, nosimy rozmiar 3 - 6 m-cy, ale one są jakieś zaniżone, tak mi się wydaje.

Okryuszku tam jest lekarzy w brud, pamietaj ze z takim maluskziem jak Madzia wchodzisz bez kolejki- juz pisałam to komus tu w naszym-poprzednim- wątku. Takz eo ktorej pojdziesz to pojdziesz. Sprawdz tylko wnecie czy to dokladnie w wojewodzkim, bo przeniesli z gdanska .
Madzia ja tez trzymam kciuki za Liwcie :))
My dzien dzi sspedzilismy troszke w Brzeznie na spacerku-w nowym wózku :) potem tesciowa a potem sasiedzi przyszli na screable.
Iza to dobilas mnie z tymi zebami;/
Aniouka ta masc to dentinox-cena ok 24zl kupilam ten,a jest ich mnostwo bo pomagal bnardzo mojemu siostrzencowi. A jesli chodzi o proszek angielski to wyglada jak amfetamina i tak jak amfe wciera sie w dziąsła ;)Nazwa: Ashton&Parsons INFANTS' Powders.

Magda81 ja normalnie jestem w szoku jesli chodzi o te wasze spacerki, Borys nie wytrzymałby tak długo w wózku ;/ Szacun :)Wiesz jak my przyjedziemy na spacerek to w tak daleką droge to nas nie wyciagniesz napewno :)

Ide spac pomalusku.
Buziaczki :*

ja mam fotelik do karmienia coneco (zosia dostała na chrzest) i ogólnie jest super ale jak się sprawdzi w praktyce to się okaże.. ja teraz karmię w leżaczku, mam fp i tam mam możliwość różnych pozycji

no ja krzesełka nie używam bo niby po co ;)

a krzesełko tomożna ale tylko takie z regulacją oparcia na półleżace bo przeciez maluszki jeszcze nie siedzą

poza tym 3mamy z Magdalenką kciuki za Liwcie :*

Madziu mi się wydaje że krzesełko to dopiero jak maluchy siedzą stabilnie, a tak można je karmić np na leżaczku (nawet jak byłyśmy u Mimii to zaprezentowała ;))

Dziewczyny czy uzywacie już krzesełek do karmienia?
Może możecie coś polecić?

Mimii Ty mi pisałaś o tym lek w wojewódzkim-nie wiesz od której on jutro tam przyjmuje? bo bedziemy jechac ale nie wiem o której mam sie stawic najlepiej...

My bylismy dzis z dziadkiem na spacerosie w sopocie, nawet tatus urwał sie ze szkoly i poszedl z nami na molo :D szkoda tylko że mała wczesniej sie wyspala i caly spacer marudzila... heh... a w drogę powrotną oczywiście ucięła komara....

No właśnie to jest makabra jak się chce w sezonie dzieciakowi buty kupić. Ja dzisiaj to przerabiałam i aż trudno uwierzyć, albo nieocieplone badziewie ze sztywną podeszwą, albo ceny z kosmosu. W mniejszych rozmiarach nigdy nie miałam problemu, ale odkąd Zuza ma ponad 30 kupienie praktycznych śniegowców to ciężka robota.

Daria zazdroszczę Ci tych remontów, ale z drugiej strony ciągle kurz bałagan itp. ale najważniejsze ze Madzia ma swój własny kącik

inka tak w Chwaszczynie, ale ja byłam tylko z mężem bez dzieci. a w tym tłumie i tak byśmy się nie odnalazły.

aniuko dzięki wielkie na informację, po prostu miałaś farta :-))

bry...

nowy wąteczek to mogę zajrzeć ;)

Mryś mi ze wszystkiego wyrasta w bardzo szybkim tempie więc co weekend zakupy ;)
chciałam mu kupić jakś kombinezon ale ceny takie masakryczne, ze chyba w jednym przejeździ całą zimę..notabene rozmiar 80 i wcale nie jest aż taki duży; ) wątpię żeby starczył do marca

kupiłam mu ostatnio w Tesco pajace na 6-9 mies. i one kuźwa są za wąskie...moze z miesiąc w nich pochodzi i trzeba większe :(

pójdę z torbami ;)

a jeszcze polowałam dla MIśki za kurtką do spodni od kombinezonu i w tym H&M to jakaś paranoja...okazuje się, ze te kurtki co chciałam to już w sierpniu wykupili...
teraz szykuję się na buty i nie wiem czy nie za późno :/

tak nasze koniki:) mój mąż jest hobbystą:)

grab85,
te geoxy kupiłyśmy za 149 zł w Gino Rossi w Carrefourze dlatego ,że była ostatnia para, było też kilka innych pojedynczych rozmiarów, a reszta niestety powyżej 300zł.

Heloł.
Faza II remontu skończona. Dziunia ma piękny pokoik :))))
Faza III remontu zacznie sie jak przyjdzie kominek. Zamówiliśmy kominek ekologiczny. Bedziemy robić tak żeby wyglądał jak prawdziwy, hehe ;))) Mamy na to super pomysł! :)))
Faza IV remontu bedzie na wiosne jak bedziemy robić łazienke.
Nie wiem kiedy to wszystko sie skończy.... Szkoda, że nie możemy zrobić wszystkiego na raz :(, ale najważniejsze że do przodu :))))

My byliśmy dzisiaj z Madzią na spacerze w Obi, jak każdy "porządny" Polak piękną niedzielę spędziliśmy w hipermarkecie ;)

inka.ja a te konie to Wasze?

myśmy zaliczyli dzisiaj tradycyjny długi spacer - tym razem nad jeziorko na Jasieniu

grab na giełdzie w Chwaszczynie?? bo ja dzisiaj tez byłam z Zosią :)

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (94 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....