majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 9 (47)

Dziewczyny tamtego już nie dało się czytać-za długi ;)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed

19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa

19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm

20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm

28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą

29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna

30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna

03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo

04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa

07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa

08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo

08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo

08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice

08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa

10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed

10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed

12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed

14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa

17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo

19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo

19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo

21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki

22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna

22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki

22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm

25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki

29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork

30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki

01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm

02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo

02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki

05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa

06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm

03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa

11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)

13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/majowo-CZERWCOWE-lipcowe-Mamusie-i-Dzieciaczki-100-cz-8-46-t184990,1,16.html

Ps Nowe Mamuśki i ich pociechy niech skopiują listę i same się dopiszą bo w tym z****iście długim poprzednim wątku nie chciało mi się szukać kiedy i kogo urodziłyście ;) pamiętam tylko, że katka Fifiego ale na tym koniec :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 9 (47)

dzięki Mimii, sprawdzimy :-)

Aniouko niby lepiej nie doprawiać jedzonka. sama nie wiem :-/

Iza cen w głowie nie mam, ale to polecila mi kolezanka ktora juz jakis czas karmi sloiczkami i tam naprawde jest najtaniej, nei wiem ale ziem z march placilam chyba 2,99- pewnoisci nie mam :(

Madzia myslalam o tym by zadzwonic ale chcialam Wam oddac jakbyscie potrzebowały bo po co "obcemu" jak można "swojemu" :)
Miłego dnia z rodzinką :)

Iza, a może delikatnie jakiejś przyprawy dodaj?

hejka:)
nie ja się nie uraziłam tylko też zażartowałam:P
o kulig się nie martwcie:) jak jeden koń nie uciągnie to się założy drugiego:) no a gdzie jeździmy?? również po chwaszczyńskich lasach ale również w stronę tuchomia i warzna:) tzn najczęściej mąż:) bo ja Zosię teraz pierwszy raz wzięłam, bo było tak ciepło na dworze:) ale pewnie w przyszłe lato to już będzie z tatusiem często jeździła:) bo to mój mąż jest hobbystą tylko niestety zawsze mu brak czasu;/

ajak chcecie oddać wizytę u lekarza to może napiszcie na głównym forum??

hello!
już sie nie mogę doczekać kuligu ;-DDDD hehehe
Mimii pisałaś w słoiczkowym wątku, że najtańsze są w auchan. a kojarzysz może ceny? kupuje hippa np marchewkę z ziemniakiem za 3.20 i zastanawiam się czy wiele taniej tam jest. Załamana jestem, bo moja pińdzia za chiny nie chce jeść domowej marchewki :-( pluje i wscieka się jakbym jej co najmniej kwas dawała ;-)
kupiłam fotelik i modlę się żeby dotarł do jutra, bo zamierzam jutro właśnie zjechac do rodziców. jak nie przyjdzie, to będę miała problem :-/

miłego dnia i spokojnych spacerków bez płaczu :-)

Mammamijko zapomniałam powiedzieć, że Tosia jest bardzo dzielną dziewczynką :)

No to widzę, że kulig już mamy zaklepany :) haha będzie się działo! :)))

Okruszku, fajnie, że u Madzi już wszystko ok

Magda, ale miły dzień faktycznie będziesz miała

inka.ja to ja palnełam, że teraz znikniesz z forum - ale to było na żarty. Mam nadzieje, że Cię nie uraziłam! Jak tak to przepraszam :)

Mimii może zadzwoń tam i poproś o zamiane.
Do mnie kiedyś dzwonili z Medicoveru, że ktoś potrzebuje się zamienić i oczywiście się zgodziłam :)

Piękny dzisiaj dzień się zapowiada. Mój mężuś ma dzisiaj wolne, planujemy małe zakupy i spacer nad morzem :)

Dziewczyny czy któraś z Was czeka na badanie słuchu w Poradni Audiologicznej w gdańsku????????????? Ja mam termin na 2 listopada ale chciałabym albo ciut wczesniej albo ciut później mieć tą wizyte, bo chrzest mamy 30.10.2010r u mnie w miejscowosci i moze bym została na Swieto zmarłych iu mamy na grobie, a tak bede musiała wrócic. ktoś chętny na zamianę??

Kulig super sprawinka. Też jestem za!!!! Fajnie bedzie!!! :)))) To bedzie najwolniejszy kulig świata, ale i tak bedzie fajnie, hehe ;)

Inka, a ty kursujesz po Chwaszczynie tym kuniem?

Termometru do mierzenia temp. posiłków nie mam, ale nie uważam zeby był potrzebny. W koncu już nasze dzidzki nie są takie malutkie zeby musiały mieć idealnie odmierzoną temp. posiłku, wystarczy zeby było ciepłe.

Witajcie:) z ranca...

Magda dobrze,ze nie bralas majowych mam do tej pierwszej ciąży :D
dzis kolejny sloneczny dzionek, ciekawe czy tez taki bedzie pod wzg spania synka na spacerku??

inka ja wcale nie sadzilam,ze uciekniesz. Poprostu zaprosilam do Was wsie forumki nasze;)

hej dziewczyny, ja na razie tak szybko:

dziś mam wizytę w przychodni świętokrzyskiej na orunii górnej u neurologa dr Sroki. wiem że któraś z Was potrzebowała-chętnie odstąpię bo ja już nie mam zastrzeżeń co do mojej małej i nie będę jej ciągać...

na g.17.40.

jeśli nie chcecie to napiszę na ogólnym forum że zwalniam termin.

Kulig to pamiętam tylko z czasów młodości, fajna sprawa :) Ale czy ten koń uciągnie tyle bab? ;p

W weekend chrzcimy Marcinka, a jeszcze nic nie mam zogranizowane, nawet nie wiem co mam podać gościom, bo się nie mogę zdecydować.

W czwartek na szczepieniu się zdziwiłam, szczepimy tradycyjnie więc 3 wkłucia miał młody. Na 1 nóżce wcale nie zareagował, przy 2 pozostałych wkłuciach się wydarł, ale łącznie nie płakał więcej niż 2 minuty. Byłam z niego dumna :)

inka.ja o moim mężu też tak mówili jak był mały, że flaczkowaty ale do drugiego roku życia tylko nadganiał - potem to ho ho. Dziś jest najroślejszy z rodzeństwa heh i najzdrowszy a urodził się z wagą 900g

kulig to rzeczywiście tylko ciepły dzień - w tym roku wzięliśmy dzieci na kulig i niestety wszytskie ucierpiały, najbardziej moja siostrzenica - 2 latka, której odmroziły się stopy nie na żarty, na szczęście szpital nie był konieczny, ale wyła z bólu kilka godzin:/

dopiero siadłam wolna bo dziś dzieciaki dłużej sie kładły (gabrysia miała z powodu tej szczepionki dodatkową drzemkę do 20:40).
Musze jeszcze napisać 2 dłuuugie maile i walnę w kimono

oj dziewczyny dziewczyny! ładnie to o mnie takie opinie wystawiać?!
oczywiście jesteście zaproszone na kulig i zapewniam Was że nie zniknę:) jestem jak najbardziej za kuligiem:) w zimie nasze wszystkie maluszki już będą siedzieć więc w jakiś słoneczny dzień zrobimy:)

ja miałam dzisiaj ciężki dzień:( a raczej wieczór... na 18.30 miałam neurologa a raczej Zosia. No i jedziemy sobie i mi się koło zablokowało:( już drugi raz:( właśnie wczoraj był w naprawie i co i dzisiaj to samo!:( kupa dymu, ogrom strachu ii to na samym skrzyżowaniu:( ehh na szczęście pomoc w postacie męża i kolegi szybko przyjechała i z kolegą pojechałam na tą wizytę:)
Zośka zdrowa jak rybka, dr powiedziała, że troszkę flaczkowate mięśnie ale u niej tak możne być i szybko to nadrobi:) jeszcze powiedziała że ma świetny kontakt:) bo mała tak zagadywała hehe

Maja też właśnie padła na cyce :p tzn. na boczek hehe. Ciekawe, o której pierwsza pobudka? ;/

Ja jak na razie mam "szlaban" na produkcję, więc nic nie planuję, a i tak jak już coś, to muszę złapać pracę na czas określony i wtedy na pewno będziemy działać :)

Magda wg mojego snu Wiper pierwsza zajdzie ;)

a my juz planujemy wypad w bieszczady przelom lipca/sierpnia, moze tam cos zasadzimy ;) tam poznałam swojego męza wiec fanie by bylo

fajne macie plany - oby wszystko się udało :) Swoją droga to ciekawe, która pierwsza z czerwcowych mamusiek zajdzie w ciąże :)

Liwia leży już w wyrku. Tatuś przyszedł po 21 i ją od razu wykąpał. Bidulka czekała na to jak na zbawienie. Jak ją wkładałam do łóżeczka miała już oczka zamkniete i coś sobie mruczała :) Słodziak mój kochany :)

3oko, ja mam identyczny plan :))) Umowe mam do 31.12.2011, wezme urlop wychowawczy do konca września 2011 i tak sobie pomyślałam, że fajnie byłoby pod koniec wychowawczego zajść w ciąże i iść na zwolnienie, umowe beda musieli mi przedłużyć do dnia porodu, hehe ;))) Tak najkorzystniej na tym wyjde, hehe ;))))

aaaaa, macie moze termometry do mierzenie temperatury pokarmu?

hehe Inka.ja zniknie jak śnieg spadnie :) na razie może bezkarnie sie tu pokazywac ;)

Daria widze ze nasze dzićki podobne, stwierdzilam ze do piatku bede dawac kaszke, jak i tak bedzie budzil sie w nocy to wracam do cyca.

Bylam wczoraj w pracy, mialam zadeklarowac czy wracam, - no i zadecydowalam ze biore wychowawczy do końca września 2011. W sierpniu/wrzesniu jak sie da chcialabym zajsc w ciaze to wroce do pracy na 1 dzien i na płatne zwolnionko pojde :)

Mammamia ten moj fotelik za niski jak do Twojego stołu - 65cm.

Piotrus co go poloze na pleckach fika mi na brzuszek, polezy pare minut i stęka bo w drugą strone juz nie potrafi no i juz w spokoju wykąpać sie człowiek nie moze.

Bylam dzis na spacerku w Ikea ;) ale maja wygodny fotel do karmienia w restauracji na pięterku....

Inne tematy z forum

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...