majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 9 (47)

Dziewczyny tamtego już nie dało się czytać-za długi ;)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed

19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa

19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm

20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm

28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą

29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna

30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna

03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo

04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa

07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa

08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo

08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo

08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice

08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa

10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed

10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed

12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed

14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa

17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo

19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo

19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo

21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki

22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna

22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki

22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm

25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki

29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork

30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki

01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm

02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo

02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki

05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa

06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm

03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa

11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)

13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/majowo-CZERWCOWE-lipcowe-Mamusie-i-Dzieciaczki-100-cz-8-46-t184990,1,16.html

Ps Nowe Mamuśki i ich pociechy niech skopiują listę i same się dopiszą bo w tym z****iście długim poprzednim wątku nie chciało mi się szukać kiedy i kogo urodziłyście ;) pamiętam tylko, że katka Fifiego ale na tym koniec :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 9 (47)

dzięki Mimii, sprawdzimy :-)

Aniouko niby lepiej nie doprawiać jedzonka. sama nie wiem :-/

Iza cen w głowie nie mam, ale to polecila mi kolezanka ktora juz jakis czas karmi sloiczkami i tam naprawde jest najtaniej, nei wiem ale ziem z march placilam chyba 2,99- pewnoisci nie mam :(

Madzia myslalam o tym by zadzwonic ale chcialam Wam oddac jakbyscie potrzebowały bo po co "obcemu" jak można "swojemu" :)
Miłego dnia z rodzinką :)

Iza, a może delikatnie jakiejś przyprawy dodaj?

hejka:)
nie ja się nie uraziłam tylko też zażartowałam:P
o kulig się nie martwcie:) jak jeden koń nie uciągnie to się założy drugiego:) no a gdzie jeździmy?? również po chwaszczyńskich lasach ale również w stronę tuchomia i warzna:) tzn najczęściej mąż:) bo ja Zosię teraz pierwszy raz wzięłam, bo było tak ciepło na dworze:) ale pewnie w przyszłe lato to już będzie z tatusiem często jeździła:) bo to mój mąż jest hobbystą tylko niestety zawsze mu brak czasu;/

ajak chcecie oddać wizytę u lekarza to może napiszcie na głównym forum??

hello!
już sie nie mogę doczekać kuligu ;-DDDD hehehe
Mimii pisałaś w słoiczkowym wątku, że najtańsze są w auchan. a kojarzysz może ceny? kupuje hippa np marchewkę z ziemniakiem za 3.20 i zastanawiam się czy wiele taniej tam jest. Załamana jestem, bo moja pińdzia za chiny nie chce jeść domowej marchewki :-( pluje i wscieka się jakbym jej co najmniej kwas dawała ;-)
kupiłam fotelik i modlę się żeby dotarł do jutra, bo zamierzam jutro właśnie zjechac do rodziców. jak nie przyjdzie, to będę miała problem :-/

miłego dnia i spokojnych spacerków bez płaczu :-)

Mammamijko zapomniałam powiedzieć, że Tosia jest bardzo dzielną dziewczynką :)

No to widzę, że kulig już mamy zaklepany :) haha będzie się działo! :)))

Okruszku, fajnie, że u Madzi już wszystko ok

Magda, ale miły dzień faktycznie będziesz miała

inka.ja to ja palnełam, że teraz znikniesz z forum - ale to było na żarty. Mam nadzieje, że Cię nie uraziłam! Jak tak to przepraszam :)

Mimii może zadzwoń tam i poproś o zamiane.
Do mnie kiedyś dzwonili z Medicoveru, że ktoś potrzebuje się zamienić i oczywiście się zgodziłam :)

Piękny dzisiaj dzień się zapowiada. Mój mężuś ma dzisiaj wolne, planujemy małe zakupy i spacer nad morzem :)

Dziewczyny czy któraś z Was czeka na badanie słuchu w Poradni Audiologicznej w gdańsku????????????? Ja mam termin na 2 listopada ale chciałabym albo ciut wczesniej albo ciut później mieć tą wizyte, bo chrzest mamy 30.10.2010r u mnie w miejscowosci i moze bym została na Swieto zmarłych iu mamy na grobie, a tak bede musiała wrócic. ktoś chętny na zamianę??

Kulig super sprawinka. Też jestem za!!!! Fajnie bedzie!!! :)))) To bedzie najwolniejszy kulig świata, ale i tak bedzie fajnie, hehe ;)

Inka, a ty kursujesz po Chwaszczynie tym kuniem?

Termometru do mierzenia temp. posiłków nie mam, ale nie uważam zeby był potrzebny. W koncu już nasze dzidzki nie są takie malutkie zeby musiały mieć idealnie odmierzoną temp. posiłku, wystarczy zeby było ciepłe.

Witajcie:) z ranca...

Magda dobrze,ze nie bralas majowych mam do tej pierwszej ciąży :D
dzis kolejny sloneczny dzionek, ciekawe czy tez taki bedzie pod wzg spania synka na spacerku??

inka ja wcale nie sadzilam,ze uciekniesz. Poprostu zaprosilam do Was wsie forumki nasze;)

hej dziewczyny, ja na razie tak szybko:

dziś mam wizytę w przychodni świętokrzyskiej na orunii górnej u neurologa dr Sroki. wiem że któraś z Was potrzebowała-chętnie odstąpię bo ja już nie mam zastrzeżeń co do mojej małej i nie będę jej ciągać...

na g.17.40.

jeśli nie chcecie to napiszę na ogólnym forum że zwalniam termin.

Kulig to pamiętam tylko z czasów młodości, fajna sprawa :) Ale czy ten koń uciągnie tyle bab? ;p

W weekend chrzcimy Marcinka, a jeszcze nic nie mam zogranizowane, nawet nie wiem co mam podać gościom, bo się nie mogę zdecydować.

W czwartek na szczepieniu się zdziwiłam, szczepimy tradycyjnie więc 3 wkłucia miał młody. Na 1 nóżce wcale nie zareagował, przy 2 pozostałych wkłuciach się wydarł, ale łącznie nie płakał więcej niż 2 minuty. Byłam z niego dumna :)

inka.ja o moim mężu też tak mówili jak był mały, że flaczkowaty ale do drugiego roku życia tylko nadganiał - potem to ho ho. Dziś jest najroślejszy z rodzeństwa heh i najzdrowszy a urodził się z wagą 900g

kulig to rzeczywiście tylko ciepły dzień - w tym roku wzięliśmy dzieci na kulig i niestety wszytskie ucierpiały, najbardziej moja siostrzenica - 2 latka, której odmroziły się stopy nie na żarty, na szczęście szpital nie był konieczny, ale wyła z bólu kilka godzin:/

dopiero siadłam wolna bo dziś dzieciaki dłużej sie kładły (gabrysia miała z powodu tej szczepionki dodatkową drzemkę do 20:40).
Musze jeszcze napisać 2 dłuuugie maile i walnę w kimono

oj dziewczyny dziewczyny! ładnie to o mnie takie opinie wystawiać?!
oczywiście jesteście zaproszone na kulig i zapewniam Was że nie zniknę:) jestem jak najbardziej za kuligiem:) w zimie nasze wszystkie maluszki już będą siedzieć więc w jakiś słoneczny dzień zrobimy:)

ja miałam dzisiaj ciężki dzień:( a raczej wieczór... na 18.30 miałam neurologa a raczej Zosia. No i jedziemy sobie i mi się koło zablokowało:( już drugi raz:( właśnie wczoraj był w naprawie i co i dzisiaj to samo!:( kupa dymu, ogrom strachu ii to na samym skrzyżowaniu:( ehh na szczęście pomoc w postacie męża i kolegi szybko przyjechała i z kolegą pojechałam na tą wizytę:)
Zośka zdrowa jak rybka, dr powiedziała, że troszkę flaczkowate mięśnie ale u niej tak możne być i szybko to nadrobi:) jeszcze powiedziała że ma świetny kontakt:) bo mała tak zagadywała hehe

Maja też właśnie padła na cyce :p tzn. na boczek hehe. Ciekawe, o której pierwsza pobudka? ;/

Ja jak na razie mam "szlaban" na produkcję, więc nic nie planuję, a i tak jak już coś, to muszę złapać pracę na czas określony i wtedy na pewno będziemy działać :)

Magda wg mojego snu Wiper pierwsza zajdzie ;)

a my juz planujemy wypad w bieszczady przelom lipca/sierpnia, moze tam cos zasadzimy ;) tam poznałam swojego męza wiec fanie by bylo

fajne macie plany - oby wszystko się udało :) Swoją droga to ciekawe, która pierwsza z czerwcowych mamusiek zajdzie w ciąże :)

Liwia leży już w wyrku. Tatuś przyszedł po 21 i ją od razu wykąpał. Bidulka czekała na to jak na zbawienie. Jak ją wkładałam do łóżeczka miała już oczka zamkniete i coś sobie mruczała :) Słodziak mój kochany :)

3oko, ja mam identyczny plan :))) Umowe mam do 31.12.2011, wezme urlop wychowawczy do konca września 2011 i tak sobie pomyślałam, że fajnie byłoby pod koniec wychowawczego zajść w ciąże i iść na zwolnienie, umowe beda musieli mi przedłużyć do dnia porodu, hehe ;))) Tak najkorzystniej na tym wyjde, hehe ;))))

aaaaa, macie moze termometry do mierzenie temperatury pokarmu?

hehe Inka.ja zniknie jak śnieg spadnie :) na razie może bezkarnie sie tu pokazywac ;)

Daria widze ze nasze dzićki podobne, stwierdzilam ze do piatku bede dawac kaszke, jak i tak bedzie budzil sie w nocy to wracam do cyca.

Bylam wczoraj w pracy, mialam zadeklarowac czy wracam, - no i zadecydowalam ze biore wychowawczy do końca września 2011. W sierpniu/wrzesniu jak sie da chcialabym zajsc w ciaze to wroce do pracy na 1 dzien i na płatne zwolnionko pojde :)

Mammamia ten moj fotelik za niski jak do Twojego stołu - 65cm.

Piotrus co go poloze na pleckach fika mi na brzuszek, polezy pare minut i stęka bo w drugą strone juz nie potrafi no i juz w spokoju wykąpać sie człowiek nie moze.

Bylam dzis na spacerku w Ikea ;) ale maja wygodny fotel do karmienia w restauracji na pięterku....

Inne tematy z forum

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...