majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 9 (47)

Dziewczyny tamtego już nie dało się czytać-za długi ;)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed

19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa

19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm

20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm

28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą

29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna

30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna

03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo

04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa

07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa

08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo

08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo

08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice

08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa

10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed

10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed

12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed

14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa

17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo

19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo

19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo

21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki

22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna

22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki

22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm

25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki

29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork

30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki

01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm

02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo

02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki

05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa

06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm

03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa

11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)

13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/majowo-CZERWCOWE-lipcowe-Mamusie-i-Dzieciaczki-100-cz-8-46-t184990,1,16.html

Ps Nowe Mamuśki i ich pociechy niech skopiują listę i same się dopiszą bo w tym z****iście długim poprzednim wątku nie chciało mi się szukać kiedy i kogo urodziłyście ;) pamiętam tylko, że katka Fifiego ale na tym koniec :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 9 (47)

My też po szczepieniu, poszło naprawdę lajtowo, Alicja zapłakała tylko w trakcie wkłucia i dumna z siebie byłam, bo jako jedyna byłam sama z dzieckiem bez męża, a z tego co widziałam to udało mi się lepiej uwinąć przy dziecku niż niektórzy w dwójkę. swoją drogą to niezła jest organizacja u mnie w przychodni, bo trzeba przejść przez 3 pokoje w jednym wizyta lekarska, w drugim ważenie a w trzecim szczepienie i za każdym razem ubieraj i rozbieraj dzieciaka, naprawdę ktoś pomyślał...

ja dołączam do tych tylko cyckowych, Lila ma 3,5 miesiąca i jeszcze nam się nie spieszy do dodatkowego jedzonka :)

a w kwestii basenu - polecam Hotel Gdynia, można pójść raz na zajęcia z dzieckiem żeby tylko sprawdzić, nikt nie wymaga od razu kupowania całego karnetu, moja koleżanka tam chodzi i jest bardzo zadowolona, chociaż ja jeszcze nie próbowałam :)
tutaj szczegóły: http://www.relaxcenter.pl/nauka-plywania-dla-niemowlat.html

Iza w gdyni wypłacają becikowe do 15 kolejnego miesiąca :)

i pozbyłam się pół tysiaka na szczepienie:/ A Gabrysia tak niemiłosiernie płakała - o tym, że ta szczepionka boli znacznie bardziej niż ta, ktorą miała Tosia dowiedziałam się dopiero po fakcie...A niby są przyjaźniejsze dziecku! G... Zła jestem
Lekarka na wstępie spytała mnie; "I co?Nadal jest pani wegetarianką?" Myślałam, że mnie atakuje bo ma taki dziwny styl, ale okazało się, że pyta orientacyjnie bo jej córka tez przestała jeść mięso i tak sobie myślę, że lekarka chciała się upewnić czy można z tym żyć heh

Dziś pierwszy raz w życiu zostawiłam Tosię samą w domu - to okropne, ale nie miałam wyjścia - musiałam iść na to szczepienie, a Tosia nie może wyuchodzić z domu kolejny tydzień, bo coś tam wciąż siedzi na oskrzelach. Zostawiłam jej telefon, przykazania jak się zachowywać i bałam się jak cholera cały czas, ale kiedy wróciłam do domu tosia cała happy i pełen luz oglądała sobie mini mini

a właśnie! jak długo czekałyście na wypłatę becikowego?

Daria dopiero jutro małżona wysyłam po zaświadczenie od gina ;-)

Ja sobie nawet teraz nie wyobrażam jakbym mogła wrócić do pracy

Daria, pociesze Cie, ze ja od porodu nie przespalam dluzej niz 3 h :) Moj Filip spi w nocy 3h, potem cyc i potem co godzine do 7 :) trzeba jakos to wytrzymac :( wydaje mi sie ze juz zaczyna zabkowac, slini sie niemilosiernie, wklada wszystko do buzi i rzuca mi sie na brode jak wsciekly :) po dziasełkach widze ze idzie tam biały kamyczek ;) zaraz idziemy na spacer, fajna pogoda:)

Iza, a ty jeszcze nie dostałaś becikowego? Ja już dawno zapomniałam o tych pieniądzach, hehe ;)))

Okruszek, super ze wszystko ok :)))

Daje Madzi już obiadki, a na kolacje nawet kaszke. Oprócz kaszki wieczorem pije z cycka tyle co zwykle a śpi krócej :((( 3oko, u Ciebie chyba podobnie, nie? Wczoraj przeszła wszelkie granice, spała od 20:00 do 23:00, o 23:00 już pierwsza pobudka na cyc!!! Ręce mi opadły, a potem też masakra, co godzine pobudka :(((( Dobrze, że na cyca a nie na fisiowanie. Fisiowanie zaczyna jej się od 7:00.
A tak sie cieszyłam że Madzia przesypia prawie całą noc, długo moja sielanka nie trwała, bo od czasów tego szpitala jest coraz to gorzej, z nocy na noc coraz gorzej :((( Padne chyba!!!!

Okruszku super, że wszystko ok :)

a ja jestem mega happy, bo sprzedałam mutsiaka :-D muszę teraz szybko kupić fotelik dla młodej, bo nie będzie jak jej przewozić. jak dostanę becikowe, to zmieniam wózek. już się nie mogę doczekać :-)

lece chałpe ogarnąć póki młoda lula

witam o normalnej porze :)
mamy domowego laptopka i w końcu mogę być na bieżąco z czytaniem, a nawet czasem się włączyć do rozmowy :)
cieszę się jak gwizdek :D

ło jeny, ale się u Was dzieje... wychodzi na to, że u nas sielanka... jakiś taki dobry czas, grzeczne dziecko (co prawda trochę z niej dzikus, ale kochany), super Mąż, żyć, nie umierać :] mam nadzieję, że to nie cisza przed burzą... albo po prostu znów 'idealizuję' ;)

pooglądałam sobie te krzesełka/nadstawki, fajna sprawa, ale na oglądaniu się pewnie skończy - nie mamy miejsca ani kasy, no ale my z tych, co to malucha 'tylko' cycusiem tuczą :]
chociaż pewnie damy Martysi trochę 'ludzkiego' jedzonka, ale tylko żeby zobaczyć, jakie miny robi ;)
witC jej dawałam, to tak się słodko kwasiła, to co dopiero na marchewkę^^

wiecie może, na jaki basen mogę sobie pójść z Mantysią tak tylko, żeby spróbować, na 1 zajęcia?
może ktoś też by się wybrał?

a pamiętacie, jak zapitalały wątki, jak dzidziusie w brzuchach jeszcze miałyśmy?

hej dziewczęta,

mała z tatą na spacerze to ja korzystam, choć zaraz mama moja przyjedzie :)

byliśmy u alergologa-dermatologa (Mimii potwierdziło się-ta poradnia jest w szpitalu kolejowym, weszliśmy jako pierwsi bez kolejki :D a skierowanie musi być-takze pamiętajcie jakby co (tfu tfu)). Pani Dr od razu wiedziała co i jak-powiedziała że w tym wieku to jest normalne (nie będę Was zanudzać szczegółami) i dała nam zalecenia. Jestem zatem spokojna.

Poza tym aporpos krzesełka-3oko czy jak Piotruś tupie nóżkami to krzesełko dalej stabilnie stoi? Bo ja się martwię że jak mała będzie wierzgać na tym krześle to ono się przewróci razem z nią... a właśnie ta nadstawka wydaje mi się bezpieczniejsza... może się mylę...
Nooo drogie akurat to krzesełko, ale jest ogromny wybór tańszych-patrzyłam na allegro, a nadstawki FP z zabawkami kosztują już od 140zł, także na pewno można coś wybrać!

Mammamijko strasznie przykro, u mnie podobna sytuacja... także doskonale rozumiem...

Dobrze, że ja mam w gruncie rzeczy spoko teściową. Czasem mnie denerwuje ale to chyba normalne, bo moi rodzice też mnie czasem denerwują ;)

Dobra lecę się doić i posprzątać...

My też dziś na szczepienie z Gabrysią - pierwszy raz heh. 8 tygodni spóźnienia tylko;)

Magda super ten fotelik jest i ma cudne wzory, ale drogi - musimy kupić Tosi nowy fotelik do samochodu, bo już w tym co ma dawno przekroczyła dopuszczalny ciężar więc za dużo by się nam wydatków skumulowało dzieciowych - jezzce te szczepienia:/ Na rota szczepić nie będę bo to się szybko leczy, ale wezmę tę na pneumokoki. w lodówce mam neis-vac, ale nie wiem czy jescze dobra bo trzymam ją od roku - jakoś nie było okazji Tosi nią zaszczepić:> Spytam dziś pediatry czy moze byc dla Gabrysi.

3oko a ten Wasz fotelik ile ma od ziemi do siedzenia? Mamy blat na wysokości 88 cm

Drogie to polly magic :(((

Widzę ,że problemy rodzinne mamy podobne. U nas też połowa rodziny skłócona. Ale najgorsze jest patrzenie jak moi rodzice się starzeją. Z fajnych optymistycznych ludzi zrobili się potwornie zgnuśniali, wiecznie zrzędzący dziadkowie. Ja już nie umiem z nimi rozmawiać. Dla nich wszystko jest problemem, nawet przyjechać do nas z Chełmu na Morenę samochodem to dla nich "horror" bo przecież taki korek na Łostowickiej. A najgorsze jest to, że są niesprawiedliwi dla mojego Piotra, który naprawdę ze skóry wyłazi, żeby nam się dobrze żyło, a oni potrafią widzieć tylko jego wady. Ech mogłabym książkę napisac tyle się tego zebrało.Ale dość o tym. Za godzinę mamy szczepienie i już mi żal Alicji, idę sama więc mam nadzieję ,ze sobie poradzę.

inka właśnie pokazałam mężowi tą nadstawke i powiedział to samo co Ty - że nie jest pewnie tak stabilne jak normalne krzesełko do karmienia :(

mammamia a jak wysokie Ty chcesz mieć to krzesełko?
Chicco Polly mają regulowaną wysokość i można je przystawiać do stołu:
http://allegro.pl/chicco-polly-magic-krzeselko-lezaczek-2w1-promocja-i1231490533.html

no właśnie za szybko ten czas leci :(
Macierzyński powinien trwać rok !!!

Kurcze wczoraj Liwia powiedzmy, że ładnie połknęła antybiotyk a dzisiaj rano się krztusiła, pluła i na koniec wszystko zwymiotowała :(( Chwile odczekaliśmy i daliśmy jeszce raz. Masakra

no niestety.. wszystko , co piękne szybko się kończy
Chętnie bym poszła i Ciebie zastąpiła w pracy :).. przynajmniej wiedziałabym, że nie będziemy żyć od 1go do 1go

tylko że ja nie chce wracać :((( jakby było można to bym Ci swoje miejsce w firmie odstąpiła, hehe ;))) Myślałam tylko, że ten macierzyński bedzie błogo trwał i trwał i trwał i trwał.....

Inne tematy z forum

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...